ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ …ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΣ ΝΑΥΛΟΝ ΣΗΜΑΙΕΣ!

Μοίρασε το

του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ

Αγανακτώ λοιπόν ….Εξοργίζομαι με την επερχόμενη οικονομική και κοινωνική ένδεια, αγανακτώ και ντρέπομαι για όλους εκείνους που σήμερα δεν μπορούν να σχεδιάσουν ούτε καν την καθημερινότητα τους, που δεν μπορούν να τα φέρουν βόλτα χωρίς να φταίνε σε τίποτα..

Μα πιο πολύ όμως ΑΓΑΝΑΚΤΩ με την ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗ ΟΨΙΜΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ[ΜΟΥ], με τον Στρουθοκαμηλισμό, με την Υποκρισία μου[σας]….

Οι μέρες κρασιού και λουλουδιών, οι μέρες όπου  ζούσαμε μια” άνετη και πλούσια ζωή”, απολαμβάνοντας όλες τις ανέσεις, τις παροχές και τα δικαιώματα ενός μέσου “ευνομούμενου”ευρωπαϊκού κράτους πέρασαν ανεπιστρεπτί.Γιατί αίφνης οι  Ευρωπαίοι τραπεζίτες αποφάσισαν “εν μια νυκτί”να μας εξολοθρεύσουν, να μας αφανίσουν σε μία “στημένη” προσπάθεια αμφισβήτησης της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους μας, γεγονός που  οδηγεί στη μαζική πτώχευση των κατοίκων της χώρας. Ιδού η δικαίωση των  επαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ του ΚΚΕ των Παναγιωτακόπουλων και όλων των κρατικοδίαιτων συνοδοιπόρων τους…!

Αλλά όλοι ευτυχώς στη Ιερουσαλήμ παροικούμε και μάλιστα απο γεννησιμιού μας, Γνωρίζουμε καλά λοιπόν ότι  η διαφθορά, η αναξιοκρατία, η δημόσια σπατάλη η προιούσα έλλειψη παραγωγικότητας, όλα αυτα και όχι μόνον που αποτελούν τα παραγωγικά αίτια της σημερινής κατάτασης, προϋπήρχαν της σημερινής εποχης .Ότι  οι πολιτειακοί  θεσμοί, οι δομές της δημόσιας διοίκησης, ήταν διαβλητές  σε όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης και  σε  αυτό όλοι μας συνεισφέραμε, γιατι έτσι κάναμε ευκολότερα τη “δουλειά” μας. Δυστυχώς όμως στο παρελθόν ο προβληματισμός για τις συνήθειες μας αυτές, που ευθύνονται και σχετίζονται  με  την σημερινή κατάρρευση, εκφράζόταν  σχεδόν πάντα από τους ίδιους [λίγους]ανθρώπους,, οι οποίοι όπως τότε έτσι και τώρα, αποτελούν μία ασήμαντη μειοψηφία τουλάχιστον όσον αφορά τον δημόσιο λόγο.

Δεν χρειαζόταν λοιπόν η οικονομική κρίση για να τα γνωρίσουμε όλα αυτά, για να έρθουν στη επιφάνεια. Απλά μέχρι πρότινος δεν μας ενδιέφεραν, με το δεδομένο ότι ο ελληνικός ουρανός έβρεχε ευρωπαϊκό χρήμα, “ΔΑΝΕΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΟ” όπως πολλοί νομίζαμε…Κούνια που μας κούναγε .! .Μέχρι τότε κανένας μας δεν  ενδιαφερόταν για την λειτουργία των θεσμών του πολιτεύματος.Η λαϊκή οργή, η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ που εκφράζεται στις μέρες μας είναι κυρίως για την κρίση της ΤΣΕΠΗΣ  ΜΑΣ  και ειναι ένα γεγονός αυτό σε τελευταία ανάλυση πολύ λογικό.. ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ..Οι  Ισπανοί διαδηλωτές επίσης το ξέρουν καλά, το φωνάζουν συχνά στις διαδηλώσεις τους, μας ξεμπροστιάζουν κανονικά «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες» είναι ένα από τα συνθήματα τους.Ας μην ανησυχούν όμως, αν”προσπαθήσουμε” λίγο ακόμα, τα χειρότερα είναι μπροστά μας.. !

Οι πολιτικοϊ δεινόσαυροι και γεροντόσαυροι, οι αριστεροί “συνδικαλιστές” που μέχρι σήμερα συνδιοικούσαν με την εκάστοτε κυβέρνηση την χώρα, παίζουν πια τα ρέστα τους στη προσπάθεια τους να μείνουν τα πράγματα ως έχουν, να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους ή ένα μέρος τους τέλος παντων. Οι δε εγχώριοι ιεροκήρυκες τους που προσπαθούν να μετουσιώσουν την αγανάκτηση σε δράση, γνωρίζουν πολύ καλά  ότι  η αγανάκτηση αυτή δεν είναι ενιαία, δεν έχει τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά. Γιατί άλλος αγανακτεί επειδή έχασε τη δουλειά του, άλλος επειδή μειώθηκε ο μισθός του, άλλος επειδή θεωρεί ότι το μνημόνιο προσβάλλει την χώρα, ότι μειώνει την εθνική  κυριαρχία, άλλος για την κοινωνική ένταση την εγκληματικότητα την λαθρομετανάστευση, άλλος για την κυβερνητική δειλία στην έμπρακτη εφαρμογή του μνημονίου, κλπ.  Πάνω σε αυτή την ανομοιογένεια,σε αυτό το χαρμάνι με τα τόσα διαφορετικά υλικά οι ¨αριστεροί” ιέρακες προσπαθούν να χτίσουν “τείχη”…”ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ…!

Με αυτά και με αυτά όμως νομοτελειακά  οι παλιές δομές όντως καταρρέουν και οι απανταχού βολεμένοι με τις συντεχνίες τους ξεβολεύονται. Μέχρι λοιπόν να μπορέσουμε να συννενοηθούμε μεταξύ μας πολιτικά, να μηδενίσουμε το κοντέρ, να πάμε πάλι από την αρχή, σαν γνήσιο τέκνο της “ΟΡΓΗΣ” όπως και εσείς άλλωστε, όντας μάλιστα  ένας ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ,ένα έχω να σας πω, σε σας στους αγανακτισμενους συμπολίτες μου… ” ΠΟΛΛΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΓΙΑΛΟ…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου