ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Μοίρασε το

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΚΛΟΥΜΠΕΡΗ

Μπορεί τα προβλήματα της οικονομίας να αποτελούν το μεγάλο και μόνιμο άγχος για την κυβέρνηση, η πραγματικότητα όμως αποδεικνύει ότι τα «αγκάθια» δεν κρύβονται μόνο στους αριθμούς και τους γρίφους για την αποφυγήτης χρεοκοπίας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Κερατέας που εξελίσσεται σε εφιάλτη για το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η λύση φαντάζει ανέφικτη για περισσότερες από 100 ημέρες, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να επιδίδονται σε κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ, το έργο να παραμένει στάσιμο και η κοινοτική χρηματοδότηση να απειλείται με διακοπή.

Η υπόθεση της Κερατέας είναι βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Η κατασκευή ΧΥΤΑ προσκρούει στην κάθετη αντίδραση και στη μαχητική ως .έκνομη στάση της τοπικής κοινωνίας, ενώ η ιδιότυπη βεντέτα που έχει ανακύψει με την Αστυνομία συνθέτει ένα σκηνικό σύγκρουσης και πλήρους αδιεξόδου.
 
Η κυβέρνηση, που είναι προφανές ότι δεν εκτίμησε ορθά την κατάσταση, δείχνει να είναι άβουλη να διαχειριστεί την κρίση και να εφαρμόσει την πολιτική της απόφαση. Αντ’ αυτού, αφήνει ακόμη και τώρα το χρόνο να κυλά εις βάρος της, ενεργεί σπασμωδικά επιλέγοντας πρακτικές που πυροδοτούν την ένταση, αδυνατεί να διαμορφώσει ένα πλαίσιο διαλόγου με τους αντιδρώντες και να τους πείσει για την αναγκαιότητα των εργασιών και την ίδια ώρα μεταφέρει το πρόβλημα στο εσωτερικό της με τους συναρμόδιους υπουργούς να πετούν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον.
 
Αν και λύση δε διαφαίνεται στον ορίζοντα, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν ότι «το έργο θα εφαρμοστεί κανονικά» και «σε καμία περίπτωση δε θα επιτραπεί η εγκαθίδρυση στην περιοχή ενός ιδιόμορφου τοπικού παρακράτους».
 
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, φέρεται να είναι αρκετά προβληματισμένος για την σοβαρή εμπλοκή που παρατηρείται στο θέμα αλλά και δυσαρεστημένος από τους χειρισμούς των υπουργών και έχει ζητήσει να υπάρξει «αναίμακτη» διέξοδος το συντομότερο δυνατόν, θυμίζοντας το πολύ πρόσφατο παράδειγμα των μεταναστών του Μεγάρου «Υπατία» που αντιμετωπίστηκε την ύστατη στιγμή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου