ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΙΝΑΤΙΑ

Μοίρασε το

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Ποιος εξεπλάγην από το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με το οποίο αποκαλύφθηκε η βιοτεχνία προσλήψεων κομματικών στελεχών με την ιδιότητα του “οδοκαθαριστή”, τα οποία εν συνεχεία αναλάμβαναν καθήκοντα τεχνικού ραδιοφώνου, διοικητικού υπαλλήλου, ακόμα και συμβούλου; Προφανώς ουδείς λογικός Αθηναίος πολίτης.

Διότι απλά, όλοι λίγο πολύ γνώριζαν τη μέθοδο. Ή τουλάχιστον την υποψιαζόντουσαν. Η έκπληξη όμως προκύπτει από το γεγονός ότι η αποκάλυψη γίνεται από δημόσιο φορέα και αφορά μόνο το Δήμο Αθηναίων! Αναρωτιέται, ευλόγως, κάθε εχέφρων Έλληνας πολίτης. Μόνο στο δήμο Αθηνών είχε στηθεί αυτή η βιοτεχνία; Ή μήπως πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ της πολιτικής αντιπαράθεσης του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση με τον απερχόμενο Δήμαρχο, Νικήτα Κακλαμάνη;

Είναι προφανές ότι η απάντηση στο πρώτο ερώτημα δεν μπορεί να είναι θετική. Ουδείς θα πιστέψει πως τη μέθοδο Κακλαμάνη δεν ακολούθησαν και άλλοι Δήμαρχοι. Ίσως σε μικρότερη έκταση και ίσως όχι τόσο απρόκλητα, αλλά την ακολούθησαν. Εξάλλου, η έρευνα αναμένεται να συνεχισθεί και θα φανεί, ίσως, και που αλλού εμφανίσθηκε το φαινόμενο.

Εξίσου προφανές είναι ότι το πόρισμα είναι η απάντηση της κυβέρνησης στο πρόβλημα δυσοσμίας και όχι μόνο… που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα με τον όγκο των σκουπιδιών να συσσωρεύονται την εορταστική περίοδο. Πολύ δε περισσότερο επιχειρεί να αναδείξει ως αποκλειστικό υπεύθυνο της απαράδεκτης κατάστασης τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Όμως, οι ευθύνες του Νικήτα Κακλαμάνη είναι γνωστές. Κρίθηκε για αυτές από τους Αθηναίους πολίτες στις πρόσφατες εκλογές. Το κυριότερο είναι ότι οι πολίτες καταδίκασαν ένα μοντέλο διοίκησης με τα γνωστά δυσώδη (και στην πράξη) αποτελέσματα. Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, είναι άλλο ένα αποτέλεσμα της πελατειακής αντίληψης που διέπει μέχρι σήμερα το ελληνικό κράτος και βεβαίως το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ένα μοντέλο που άνοιγε το παράθυρο των προσλήψεων σε “οδοκαθαριστές” που στη συνέχεια γίνονται διοικητικά στελέχη που βεβαίως δεν είθισται να λερώνουν τα χέρια τους!

Οι Αθηναίοι, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες αυτής της χώρας θέλουν να πιστέψουν πως η αντίληψη αυτή που οδήγησε τη χώρα στα σημερινά αδιέξοδο καταδικάστηκε οριστικά και αμετάκλητα. Μένει να φανεί. Έως ότου όμως φανεί κάποιος πρέπει να μαζέψει τους σωρούς των σκουπιδιών για να φανούν και τα πεζοδρόμια της πρωτεύουσας. Και τα σκουπίδια δεν μαζεύονται ούτε με πορίσματα, ούτε με πολιτικά γινάτια. Διότι κι αυτά έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών που πλέον απαιτούν λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου