ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Μοίρασε το

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ουδέποτε υπήρξε προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά για το Δήμο Αθηναίων. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαναγκάστηκε να αποδεχθεί την εκ νέου υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου.

Ήταν η εσπευσμένη δημοσιοποίηση της πρόθεσής του να είναι και πάλι υποψήφιος που εκβίασε ουσιαστικά το αμήχανο “ναι” του Αντώνη Σαμαρά. Πόσο μάλλον που ο Νικήτας Κακλαμάνης είχε φροντίσει έγκαιρα να αποσπάσει τη στήριξη του Γιώργου Καρατζαφέρη ο οποίος βρήκε άλλο ένα τρόπο να ενοχλήσει τη Ρηγίλλης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς δεν είχε άλλη επιλογή από το να αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν. Η υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη τον βόλεψε, καθότι αμφισβητήθηκε το δημαρχιακό ιμπέριουμ του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος μετά το αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου εξέπεμψε απεγνωσμένα βοήθεια. Η υπόθεση ήρθε ακριβώς στο σημείο που επιθυμούσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Πλέον, δεν είχε κανένα λόγο να μη ανταποκριθεί. Επέδειξε ρεαλισμό. Άφησε στο περιθώριο προσωπικές πικρίες και εμφανίστηκε στο πλευρό του “παγωμένου” Δημάρχου. Στόχος του πλέον είναι η Αθήνα να παραμείνει σε γαλάζια χέρια και το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής ο χάρτης στο συγκεκριμένο σημείο να είναι μπλε.

Ανάλογο ρεαλισμό επέδειξε και στην περίπτωση Μαντούβαλου. Είναι λογικό ο Αντώνης Σαμαράς να μην άνοιγε το δρόμο της επιστροφής στη ΝΔ σε ένα στέλεχος που ενεπλάκη σε υποθέσεις σκανδάλων, χωρίς ουσιαστικό αντάλλαγμα. Ο Μανιάτης δικηγόρος όμως το πάλεψε και δικαίως πλέον διεκδικεί την επάνοδό του στο κόμμα. Αλλά πίσω απ’ αυτή τη μεθόδευση που εξελίχθηκε τις μέρες αυτές βρίσκεται και πάλι ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος φρόντισε να διασπάσει εκ του ασφαλούς το δεξιό (μανιάτικο) μέτωπο στον Πειραιά, προτείνοντας στον Βασίλη Μιχαλολιάκο να είναι υποψήφιος. Αν του βγει κι αυτή η μεθόδευση εκτός από άλλο ένα μπλε σημείο στο χάρτη το βράδυ της Κυριακής θα μιλάμε για ανατροπή στον Πειραιά.

Ωστόσο, η προσωπική εμπλοκή του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται σε όλες τις περιπτώσεις, στην Πελοπόννησο, τη Θεσσαλονίκη, την Κεντρική Μακεδονία, πλην της Κρήτης και των Δωδεκανήσων όπου το παιχνίδι ήταν εξαρχής χαμένο για τη ΝΔ.

Μάλιστα, έχοντας σηκώσει ψηλά τον αντιμνημονιακό πήχη ο Αντώνης Σαμαράς έφτασε σήμερα στο σημείο να έχει εξασφαλίσει την έμμεση στήριξη του Περισσού και της Κουμουνδούρου που για λόγους πολιτικής συνέπειας, αλλά και διαχρονικής εμμονής να πλήττουν το ΠΑΣΟΚ όποτε και όπου μπορούν, έδωσαν κατεύθυνση λευκού και άκυρου στους ψηφοφόρους τους. Το αν με τη στάση τους πριμοδοτούν τον πρόεδρο της ΝΔ να εγγράψει τη δική του ισχυρή παρουσία στο πολιτικό σύστημα, τους είναι αδιάφορο, επί του παρόντος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου