ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΟ

Μοίρασε το

του ΚΩΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ 

Εθνικό είναι το αληθές έλεγε ο Εθνικός μας Ποιητής, όμως κάποιοι στη χώρα μας, αγνοώντας επιδεικτικά την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, παραβλέποντας τις ευθύνες που έχουμε όλοι και ο καθένας ξεχωριστά, έχουν αναγάγει ως εθνικό και ως αληθές, ό,τι δεν ταράζει το προσωπικό του βόλεμα.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ξαναδούμε εκδηλώσεις συμπαθών επαγγελματικών ομάδων σαν αυτές που θυμήθηκαν τον Εθνικό Ύμνο στα μπλόκα, όταν θεώρησαν ότι εθίγησαν τα «συντεχνιακώς εννοούμενα» συμφέροντά τους. Είναι γεγονός ότι αμέσως μετά τις γιορτές μπαίνουμε σε ένα νέο κύκλο αντιπαραθέσεων, με την κυβέρνηση να επιχειρεί, με δειλά όπως φαίνεται βήματα, να ανοίξει το κεφάλαιο της αναδιάρθρωσης του κράτους, με τις μεταρρυθμίσεις να αφορούν πλέον τις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι εργαζόμενοι των οποίων εκπροσωπούνται κατά πλειοψηφία από συνδικαλιστές που προέρχονται από το λεγόμενο «βαθύ ΠΑΣΟΚ».

Στελέχη δηλαδή που έκαναν καριέρα συνδιοικώντας τις ΔΕΚΟ, έχοντας λόγο για την ανάπτυξή τους, για τη στρατηγική τους, για διορισμούς, ακόμα και για αντικαταστάσεις των διοικήσεών τους. Και αυτά με την ανοχή αλλά και τη νομοθετική κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας των παλαιότερων κυβερνήσεων του Κινήματος, που ως ένα βαθμό συνέχισε, ίσως και ενθάρρυνε, η εξαετής διακυβέρνηση της ΝΔ. Τώρα όμως που ήρθε η ώρα της κρίσεως, η απελευθέρωση κάποιων κρατικών μονοπωλίων, όπως αυτό της ενέργειας, προαναγγέλλεται ως casus beli από τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ.

Μάλιστα έφθασαν στο σημείο, το θέμα της σκανδαλώδους χρηματοδότησης της ΓΕΝΟΠ από τη διοίκηση, που ως προνόμιο είχαν αποκτήσει οι πανίσχυροι συνδικαλιστές και που ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αναφέρει στο πόρισμά του, το οποίο πλέον έχει σταλεί στον εισαγγελέα, να το χαρακτηρίσουν ως «κατευθυνόμενο» λόγω της συγκυρίας. Και φυσικά διαψεύδουν ότι θα «κατεβάσουν τους διακόπτες» επειδή «δεν είναι ανάλγητοι και κατά της κοινωνίας».

Αν βέβαια δεν έχετε ρεύμα στο σπίτι, δεν θα φταίει ο κεντρικός διακόπτης, αλλά οι παράπλευρες απώλειες που απορρέουν από μια απεργία. Φυσικά το δικαίωμα των κινητοποιήσεων κάθε κλάδου, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο στις δυτικές δημοκρατίες, στις οποίες φιλοδοξεί έστω και με προβλήματα, να ανήκει η χώρα μας. Επίσης φυσικό ωστόσο είναι και το γεγονός ότι στις δημοκρατίες όλοι κρίνονται, είτε όταν πράττουν, είτε ακόμα και όταν κρίνουν. Και δεν πείθουν κανέναν οι κορώνες των θιγομένων από κάποια απόπειρα μεταρρύθμισης, ότι αυτομάτως κινδυνεύει το εθνικό συμφέρον, υπονοώντας βεβαίως ότι η κάθε απόπειρα αλλαγής μιας κατεστημένης κατάστασης, από οποιαδήποτε κυβέρνηση, είναι «υπαγορευμένη άνωθεν αντεθνική πράξη»!

Λες και οι θεματοφύλακες του πατριωτισμού στον τόπο μας, είναι οι ηγεσίες των συντεχνιών! Προφανώς σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει, πολλά προνόμια που θεωρούντο δεδομένα, τίθενται υπό αμφισβήτηση. Προφανώς επίσης η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και πρέπει να πάρει αποφάσεις και να κάνει πράγματα που πριν λίγα χρόνια θα θεωρούντο αδιανόητα. Ας αφήσουν λοιπόν όλοι τους λεονταρισμούς και ας συζητήσουν με την κυβέρνηση την προσφορότερη λύση, με ειλικρινή διάλογο, χωρίς τις υπερβολές που μας χαρακτηρίζουν, όταν θέλουμε να αποφύγουμε τον ειλικρινή διάλογο. Γιατί το τίμημα θα είναι βαρύ για όσους θελήσουν να θυσιάσουν το μέλλον της χώρας, στο βωμό των δικών τους συντεχνιακών συμφερόντων!

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου