ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ….

Μοίρασε το

του ΒΑΣΙΛΗ Ν. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η αντίστροφη μέτρηση για  την εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου έχει αρχίσει και οι «μονομάχοι» για τον δημαρχιακό θώκο της πόλης μας έχουν μπει στην τελική ευθεία. Το ίδιο και οι πολίτες. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι αυτή η αναμέτρηση δεν είναι σαν τις άλλες.

Η κρίση έχει κάνει τους πολίτες να είναι πιο υποψιασμένοι και να εκτιμούν ιδιαίτερα την δύναμη της ψήφου. Στο ερώτημα ποιος θα κερδίσει την εμπιστοσύνη τους η απάντηση είναι απλή: αυτός που θα τους κοιτάξει στα μάτια θα τους σφίξει το χέρι πραγματικά και θα τους  πει την αλήθεια. Τα ψέματα τελείωσαν.

Στο ερώτημα ποιος θα είναι ο μεγάλος χαμένος και πάλι η απάντηση είναι απλή: Αυτός που δεν έχει αντιληφθεί ακριβώς το μέγεθος της νέας  πραγματικότητας και θα κινηθεί με λογικές του παρελθόντος. Σε μια κοινωνία σαν της Καλαμάτας  που διεκδικεί με αγωνία το δικαίωμα στο αύριο οι ανέξοδες υποσχέσεις  απ΄όπου και αν προέρχονται είναι υλικά του χθες.

Στην παρούσα σκληρή συγκυρία για ολόκληρη τη χώρα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συνάρτηση   με την επιτυχία του «Καλλικράτη» μπορεί και πρέπει να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο.  Άρα λοιπόν είναι μοναδική ευκαιρία, να αγνοήσουμε  τα επικοινωνιακά κελεύσματα  και να δούμε την ουσία.

Είναι μια πραγματική ευκαιρία για τους πολίτες της Καλαμάτας να επωφεληθούν από  τις νέες αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση, δηλαδή το σχέδιο Καλλικράτης, αλλά για να πραγματοποιηθούν οι αλλαγές που φέρνει ο Καλλικράτης είναι αναγκαία η ορθή διαχείριση από άτομα με θέληση, αποφασιστικότητα και κυρίως χωρίς να αποσκοπούν πολιτικά συμφέροντα. Πέρα από αυτά κύριο μέλημα του νέου δήμου της Καλαμάτας πρέπει να είναι η οικονομική του ανάπτυξη. Ένας συνδυασμός οικονομικής πολιτικής μεταξύ των παραδοσιακών γεωργικών προϊόντων και του τουρισμού, κυρίως όμως των εναλλακτικών μορφών του που μπορούν να προσφέρουν τα δημοτικά διαμερίσματα του Άριους, της Θουρίας και των Αρφαρών μπορεί να δημιουργήσει ραγδαία ανάπτυξη στην κοινωνία μας.

Στην  «Νέα Εποχή» χρειάζονται «Νέα Πρόσωπα» και με μπροστάρη τον Θεόδωρο Μπρεδήμα μπορούμε…=
Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Όλοι οι υποψήφιοι είναι έξω στο δρόμο. Εσείς για να βγάλετε και να καταλήξετε στα συμπεράσματα σας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους κοιτάξετε στα μάτια…λένε πάντα την αλήθεια!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου