ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ CANARY WHARF;

Μοίρασε το

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΚΛΟΥΜΠΕΡΗ

Η πανοραμική άποψη της παραπάνω φωτογραφίας προέρχεται από το Canary Wharf του Λονδίνου, το οποίο αποτελεί ένα τεράστιο εμπορικό – οικονομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το μεσημέρι στην Αθήνα συνεδρίασε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων της κυβέρνησης υπό τον αρμόδιο υπουργό Χάρη Παμπούκη όπου στο επίκεντρο βρέθηκε η ένταξη της έκτασης του Ελληνικού στη διαδικασία του fast track.
Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο υπουργός Επικρατείας περιχαρής μίλησε για ένα τολμηρό και οραματικό σχέδιο, υποσχόμενος πολλαπλά οφέλη και “κοινωνικό μέρισμα” για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου από την υπό υλοποίηση επένδυση των Καταριανών κατασκευαστών.

Σύμφωνα με τον κ. Παμπούκη, το Εμιράτο του Κατάρ έχει τη βούληση και τη χρηματοοικονομική δυνατότητα να συμμετάσχει στο έργο, ενώ διαθέτει και την απαραίτητη τεχνογνωσία, δεδομένου ότι διαχειρίστηκε την ανάπλαση του Canary Wharf στο Λονδίνο.

Με παρότρυνση ενός καλού συναδέλφου με περισσή δημοσιογραφική περιέργεια, αναζήτησα περισσότερες πληροφορίες για το λονδρέζικο επιχειρηματικό κέντρο, προκειμένου να διαπιστώσω τι σχέση μπορεί να έχει με το Ελληνικό.

Τόσο στο αντίκρισμα των φωτογραφιών όσο και από την ανάγνωση της περιγραφής στο διαδίκτυο, το συμπέρασμα που κατέληξα ήταν ένα: Αν το όραμα της κυβέρνησης για το πρώην αεροδρόμιο προσιδιάζει με το Canary Wharf, τότε πολύ απλά η μεγάλη μας πόλη θα επιβαρυνθεί με ένα ακόμη -εντυπωσιακό στο μάτι πλην όμως επιζήμιο και επιβλαβές για την ήδη υποβαθμισμένη ποιότητα της ζωής μας- αχανές τσιμεντένιο πάρκο θεόρατων κτιρίων και ουρανοξυστών.
Για Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου, που αποτελεί ομόφωνο αίτημα των παραλιακών δήμων που συνορεύουν με την περιοχή και είναι αναγκαιότητα για την περιβαλλοντικά “απογυμνωμένη” Αττική ούτε λόγος, σύμφωνα με την παρούσα προοπτική που αποκαλύπτεται κομμάτι-κομμάτι…

Την Τρίτη ο Χάρης Παμπούκης θα μεταβεί στο Κατάρ, όπου θα παρουσιάσει στους υποψήφιους επενδυτές τα σχέδια της κυβέρνησης.

* Μια πειστική εικόνα για το τι εστί Canary Wharf στον ακόλουθο σύνδεσμο:

CANARY WHARF

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου