ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ

Μοίρασε το

Η αγωνία και η ανησυχία για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας τείνουν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις. Η κυβέρνηση δε μπορεί να αντιδράσει στα γεγονότα και αρκείται να υλοποιεί τα τελεσίγραφα που έρχονται από τους δανειστές μας.

Η κοινωνία ανήμπορη να ανταπεξέλθει στους υψηλούς φόρους ψάχνει διέξοδο μέσα από τη σύνθεση του πολιτικού προσωπικού, που όμως αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί.

Η επιχειρηματικότητα εκλείπει, η καινοτομία απούσα και ο τουρισμός πάει με τον «αυτόματο πιλότο». Το ευνοϊκό περιβάλλον για αύξηση των εσόδων μας, λόγω των έντονων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γείτονές μας, μένει αναξιοποίητο γιατί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τουρισμού δε μπορεί να αντιληφθεί τις προκλήσεις του μέλλοντος και να σχεδιάσει το τουριστικό προϊόν με άλλη δυναμική και προοπτική.

Είναι η πιο κρίσιμη χρονική στιγμή για να μη χαθεί η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και να προχωρήσει μπροστά η πατρίδα μας, έξω από μνημόνια και δεσμεύσεις.

Οι συζητήσεις για πιθανή έξοδο από το ευρώ είναι καταστροφικές, για μια χώρα που δε παράγει τίποτε και καλό θα ήταν να γίνονται ανταλλαγές απόψεων για προσέλκυση νέων κεφαλαίων και εγκαθίδρυση νέου κλίματος εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας.

Η κατάσταση μοιάζει αδιέξοδη – έτσι τουλάχιστον αισθάνονται οι Έλληνες πολίτες , οι οποίοι παρά την εφαρμογή των σκληρών μέτρων λιτότητας των περασμένων ετών δεν μπορούν να ορθοποδήσουν. Ο λαός βρίσκεται στα όρια της υπομονής του. Η κατανάλωση και η οικονομία έχουν πιάσει πάτο, οι επενδύσεις είναι σχεδόν μηδαμινές και η ανεργία παραμένει υψηλή.

Πώς να προχωρήσουν οι Ευρωπαίοι στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης για τη πατρίδα μας, όταν διανύουμε μια χρονιά κατά την οποία ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Τράμπ δημιουργεί ανασφάλεια στον κόσμο με τις εξαγγελίες του, πρέπει να διαπραγματευτούν το Brexit και στη Γαλλία η ακροδεξιά κ. Λεπέν διεκδικεί με αξιώσεις τη προεδρία της χώρας της.

Σύνθετα προβλήματα που απαιτούν καθαρές λύσεις για να βγει η Ευρώπη ενωμένη και κερδισμένη. Η ηγεσία της ΕΕ δείχνει αδύναμη και άτολμη να πάρει ξεκάθαρη στάση στα γεγονότα και αρκείται σε παραινέσεις και ημίμετρα.

Στο Eurogroup  της 20ης Φεβρουαρίου θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα και θα δρομολογηθούν εξελίξεις που ελπίζουμε να είναι προς όφελος της χώρας μας.

Οι μεγάλες μάχες απαιτούν και γενναίους πολεμιστές. Είναι έτοιμη η ελληνική κυβέρνηση να πάρει τις καίριες αποφάσεις, να κάνει τις σωστές συμμαχίες και να δρομολογήσει τις εξελίξεις που θα την απαλλάξουν από τα μνημόνια;

Οι επόμενες μέρες θα κρίνουν πρόσωπα και πολιτικές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου