Η πολιτική κατάσταση στη χώρα δεν ειναι η αναμενόμενη. Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν υψηλούς φόρους με αντιστρόφως ανάλογα εισοδήματα. Η Ελλάδα στη παρούσα φάση χρειάζεται ηρεμία και να τρέξει ταχύτατα τις δεσμεύσεις της ώστε να απεμπλακεί από τα μνημόνια. Οι επενδύσεις θα έρθουν μέσα απο συνεχή διεκδίκηση και σταθερό φορολογικό περιβάλλον.
Οι επιχειρήσεις κλείνουν, η ανεργία εκτοξεύεται στα ύψη, το προσφυγικό παραμένει άλυτο και οι ξένοι επενδυτές έχουν γυρίσει τη πλάτη τους στη πατρίδα μας. Προβλήματα που απαιτούν λύσεις και αναζητείται εξειδικευμένο πολιτικό προσωπικό για να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις . Η συνεννόηση πρέπει να κυριαρχήσει και να δημιουργήσει διαύλους επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα.
Σε δέσμευση να ξοδέψει η γαλλική κυβέρνησή περισσότερα από 2 δισ. ευρώ για να καταπολεμήσει την υψηλή ανεργία προχώρησε πριν λίγο καιρό ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Όπως είπε ο κ. Ολάντ, η Γαλλία βρίσκεται σε καθεστώς έκτακτης οικονομικής ανάγκης εξαιτίας της οποίας απαιτείται η λήψη άμεσων νέων μέτρων.
Υποσχέθηκε ότι η χρηματοδότηση αυτού του ποσού δεν θα προέλθει από αύξηση των φόρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα σχέδια του κ. Ολάντ περιλαμβάνουν τη δημιουργία 500.000 προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, επιπρόσθετες επιδοτήσεις για μικρές επιχειρήσεις και μέτρα για την τόνωση της πρακτικής άσκησης.
Γρήγορα αντανακλαστικά για να αποφευχθούν χειρότερες καταστάσεις που θα επιδεινώσουν την οικονομία και θα αυξήσουν την ανεργία.
Ο Γάλλος πρόεδρος πήρε πριν από δύο χρόνια φιλικά προς τις επιχειρήσεις μέτρα, μεταξύ των οποίων φοροελαφρύνσεις ύψους 40 δισ. ευρώ για τρία χρόνια, κινήσεις για την τόνωση των πιο ευέλικτων σχέσεων εργασίας και ένα σχέδιο για την αναχαίτιση της δημόσιας δαπάνης. Ωστόσο τα μέτρα αυτά δεν έχουν ακόμη φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα , αφού από το 2012, περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι έχουν βρεθεί στην ανεργία, σε μια περίοδο που τα ποσοστά της έχουν μειωθεί στις περισσότερες από τις μεγαλύτερες οικονομίες των κρατών-μελών της Ε.Ε.
Στην Ελλάδα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αφιερωθεί στις συζητήσεις για τη μείωση του χρέους και δεν έχει δώσει έμφαση στην ανάπτυξη της πατρίδας μας και στην εξεύρεση νέων πόρων. Οι φόροι έχουν εξουθενώσει κοινωνικές ομάδες, έχουν εξαφανίσει επαγγελματίες και δεν έχουν φέρει τα αναμενόμενα έσοδα. Ο τουρισμός τη τρέχουσα περίοδο μπορεί να παρουσίασε ποσοτική αύξηση, αλλά τα έσοδα μειώθηκαν και η ποιότητα του δεν έπιασε τα στάνταρ που οι εμπλεκόμενοι του χώρου επιθυμούσαν.
Η νέα γενιά απαιτεί γενναίες πρωτοβουλίες για να καινοτομήσει η πατρίδα μας και να στρέψει το βλέμμα της στην παγκόσμια αγορά με σιγουριά και αυτοπεποίθηση.
Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για αποτυχίες και τα κόμματα της χώρας μας οφείλουν να αντιληφθούν τις ευθύνες τους απέναντι στους ψηφοφόρους τους.
Νέο ξεκίνημα πάνω σε στέρεες βάσεις για μια Ελλάδα με ευρωπαϊκή προοπτική.