Η ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Μοίρασε το

Η αξιολόγηση έκλεισε, η δόση θα εκταμιευθεί, οι πολίτες φοβισμένοι παρακολουθούν τα γεγονότα και η χώρα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει και να δράσει δημιουργικά.

Οι επιχειρηματίες θέλουν οι τράπεζες να λειτουργήσουν ουσιαστικά, για να μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους. Η αγορά εργασίας πλήττεται και οι νέοι αναζητούν διέξοδο στο εξωτερικό. Η φυγή πρέπει να σταματήσει άμεσα και να αναλάβει η κυβέρνηση πρωτοβουλίες που θα επιτρέπουν στη νέα γενιά να μείνει στη πατρίδα της.

Η τουριστική πολιτική της χώρας είναι πρόχειρη και επιπόλαιη. Ο ποιοτικός τουρισμός δεν είναι στις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του κλάδου και χάνεται μοναδική ευκαιρία για τη πατρίδα μας.

Χάνονται έσοδα, παραμένουν αναξιοποίητα η φήμη και ο πολιτισμός μας, με αποτέλεσμα ακόμη και τούτη τη στιγμή που το κλίμα είναι υπέρ μας, να μη μπορούμε να το επωφεληθούμε.

Η οικονομία θα πάει καλά, αλλά απαιτείται στρατηγική και όραμα.

Τα κοινοτικά κονδύλια, όπως και οι επιπλέον χρηματοδοτήσεις είναι μια τεράστια βοήθεια, που θα επανεκινήσουν την αγορά, με τη βασική προϋπόθεση ότι θα αυξηθεί η απορροφητικότητά τους και θα διατεθούν ταχύτατα και με αξιοκρατικό τρόπο.

Στόχος της κυβέρνησης πρέπει να είναι η υλοποίηση του προγράμματος χωρίς ενδοιασμούς και η ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης με στόχο την έξοδο στις αγορές το συντομότερο και χωρίς τριγμούς και φοβίες.

Η προσήλωση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα έχει ευνοϊκές  επιπτώσεις στο οικονομικό κλίμα και στην επιχειρηματικότητα, τονώνοντας τον ρυθμό ανάπτυξης.

Το κόστος αποδείχθηκε πολύ υψηλό για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και την εθνική οικονομία, αν σκεφθεί κανείς ότι έχουν νομοθετηθεί δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας άνω των 12 δισ. ευρώ από τότε, πέραν εκείνων που έχουν εφαρμοσθεί από την αρχή των μνημονίων το 2010.

Η έξοδος από το μνημόνιο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συμφωνία των περισσοτέρων κομμάτων, που θα καθορίσουν από κοινού το «ελληνικό σχέδιο εξόδου από τη κρίση». Η περίοδος είναι κρίσιμη και δεν επιτρέπονται λάθη.

Η ελληνική οικονομία πρέπει να αποκτήσει υπεραξία για να γίνει ελκυστική και να έρθουν επενδυτές. Τα ξένα funds είναι εστιασμένα στη πρόοδο της πατρίδας μας και έχουν εντοπίσει τους χώρους που θα κινηθούν.

Οι μεταρρυθμίσεις να έχουν πάντοτε κοινωνικό πρόσημο και να συμβάλουν στην ενίσχυση του κοινωνικού ιστού της χώρας. Μόνο τότε μπορούν να κριθούν ως αποτελεσματικές και προσοδοφόρες.

Η Ελλάδα μπορεί να ξεφύγει και οι πολίτες της να ζήσουν με όραμα και αισιοδοξία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου