Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Μοίρασε το

Οι πολίτες βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα και ευελπιστούν ότι θα υπάρξει βιώσιμη λύση για το ελληνικό χρέος, που θα επιτρέψει διαρθρωτικές κινήσεις που θα βελτιώσουν τη καθημερινότητα του λαού.

Τα δεδομένα αλλάζουν ταχύτατα και απαιτείται ευελιξία και στρατηγική για να αποφευχθούν λάθη και παραλείψεις. Η μικρομεσαία επιχείρηση χρειάζεται επειγόντως χρηματοδότηση από τις τράπεζες για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες προκλήσεις και να φέρει έσοδα στη χώρα.

«Με άλλη ματιά» να στραφούν στους υποψήφιους επενδυτές και να παρουσιάσουν ελκυστικά πακέτα, σε συνδυασμό με σταθερό φορολογικό σύστημα που θα εμπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη.

Η αποστολή είναι απαιτητική και συνάμα προσοδοφόρα για τη πατρίδα μας. Τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να συνεργαστούν και να στείλουν μήνυμα ενότητας και συνεργασίας.

Οι τεχνητές διαφωνίες δεν διευκολύνουν την έξοδο από τη κρίση και προκαλούν σύγχυση και απογοήτευση.

Το κλίμα που επικράτησε στις εργασίες της ετήσιας συνόδου ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, αφήνει να εννοηθεί ότι οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στο τελευταίο Eurogroup , στις 7 Δεκεμβρίου, θα κρίνουν κατά πόσον η Ελλάδα θα είναι σε θέση να προσελκύσει επενδυτές, να βγει δυναμικά στις αγορές και να παρουσιάσει πρόσωπο αξιόπιστο και σοβαρό.

Η ποσοτική χαλάρωση που θα προέλθει από την ΕΚΤ, θα ενδυναμώσει το αίσθημα εμπιστοσύνης προς μια οικονομία τα ομόλογα της οποίας είναι ενταγμένα στη εποπτεία της ΕΚΤ. Αλλάζουν τα δεδομένα με σκληρή δουλειά και προσήλωση στους στόχους που έχουν τεθεί.

Η ΕΕ προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί το 2016 -για όγδοη χρονιά τις τελευταίες εννέα. Τονίζει δε την ανάγκη η κυβέρνηση να θέσει ως στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως το Νοέμβριο προκειμένου να επιταχυνθεί η επιστροφή στην ανάπτυξη το 2017.

Η Ελλάδα μπορεί και αξίζει να τα καταφέρει γιατί εφήρμοσε λανθασμένα προγράμματα-μνημόνια από τους δανειστές, συρρίκνωσε την επιχειρηματικότητά και δημιούργησε χιλιάδες ανέργους.

Οφείλουν οι δανειστές μας να πάψουν να βλέπουν τη πατρίδα μας ως πειραματόζωο και να συμφωνήσουν μεταξύ τους για ένα βιώσιμο χρέος που θα επιτρέψει στη χώρα μας να διεκδικήσει το ρόλο που της αξίζει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου