Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Μοίρασε το

Η καθημερινότητα των πολιτών γίνεται κάθε μέρα και πιο δύσκολη. Οι αναφορές για περαιτέρω μείωση των συντάξεων, του αφορολογήτου, οι αυξήσεις στις τιμές όλων των προϊόντων και η ραγδαία εκτόξευση της ανεργίας δημιουργούν κλίμα αναστάτωσης και αμφισβήτησης.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε άσχημη θέση και καλείται να πάρει νέα μέτρα που θα ενισχύσουν ακόμη παραπάνω την ύφεση στη πατρίδα μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση να κινηθεί η αγορά και να αρχίσουν να λειτουργούν οι τράπεζες. Οι επιχειρηματίες αναζητούν χρηματοοικονομική στήριξη και δε μπορούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση των σχεδίων τους, αν δε καμφθούν αυτές οι αντιστάσεις από τους δανειστές μας.

Ο τουρισμός αποτελεί τη ναυαρχίδα των εσόδων μας, αλλά ο σχεδιασμός που γίνεται είναι κοντόφθαλμος και ξεπερασμένος. Αρκείται η πολιτική ηγεσία του τουρισμού σε ελάχιστα, ενώ μπορεί να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα για τη χώρα μας.

Η οικονομική κρίση, η ανάγκη για τη δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων απασχόλησης στην Ευρώπη απαιτούν να βρούμε νέους τρόπους δράσης. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, μια κοινωνία που να δίνει στον καθένα και στην καθεμία τη δυνατότητα να διερευνήσουν και να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να ευημερήσουν. Θα πρέπει να επιδιώξουμε δράσεις που, πέρα από τη δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων απασχόλησης για όλους, να έχουν προστιθέμενη αξία για το κοινωνικό σύνολο και τις τοπικές κοινωνίες, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να επωφελούνται από  αυτές και να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτή οφείλει να είναι η στρατηγική μιας χώρας που κοιτάζει στο μέλλον και επιδιώκει να ξεφύγει από σφικτούς εναγκαλισμούς και μνημόνια.

Οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες μεταλλάσσονται ταχύτατα χάρη στις αλλαγές της τεχνολογίας. Εταιρείες πληροφορικής, ψηφιακές επιχειρήσεις, βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας δημιουργούν προστιθέμενη αξία για την οικονομία, εκμεταλλευόμενες την τεχνολογική πρόοδο και βελτιώνουν σημαντικά την αγορά εργασίας.

Υπάρχουν προοπτικές και υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό στη πατρίδα μας, που μένει ανεκμετάλλευτο και αναζητά διεξόδους στο εξωτερικό.

Να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε, το προηγούμενο μήνα, την τρίτη έκδοση του δείκτη περιφερειακής ανταγωνιστικότητας για 263 περιφέρειες της ΕΕ· πρόκειται για μελέτη που παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για την ενίσχυση των οικονομικών επιδόσεων των περιφερειών. Οι περιφέρειες της Ελλάδας βρίσκονται σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα απορροφητικότητας και αδυνατούν να αντιληφθούν τις αδυναμίες τους. Τα μικροπολιτικά παιχνίδια πρέπει να λάβουν τέλος και να συνεργαστούν όλοι μαζί για να βρει η χώρα μας το σύγχρονο βηματισμό της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου