Η ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΛΙΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Μοίρασε το

Η Ελλάδα κάνει το μεγάλο άλμα για έξοδο στις αγορές και θέλει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Η πατρίδα μας έδωσε τις εντολές στις BNP Paribas, Bank of AmericaMerrill Lynch, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC με το ύψος της έκδοσης να εκτιμάται ότι μπορεί να ανέλθει ως 4,03 δισ. ευρώ.

Το ελληνικό δημόσιο απευθύνει πρόσκληση σε επενδυτές για αγορά τίτλων ενώ παράλληλα, απευθύνει πρόσκληση στους κατόχους των ομολόγων που ωριμάζουν το 2019, για «ρολάρισμα» των τίτλων, με νέους λήξης το 2022. Η τιμή εξαγοράς των προηγούμενων τίτλων ανέρχεται στο 102,6.

Η έκδοση αναμένεται να εξαρτηθεί από τις συνθήκες στην αγορά.

Η αποτίμηση του τίτλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουλίου, ενώ η εκκαθάριση αναμένεται την 1η Αυγούστου. Κομβικό σημείο για την επιτυχία ή μη της έκδοσης αναμένεται να αποτελέσει το επιτόκιο, το οποίο πρέπει να κρατηθεί σε επίπεδα κάτω του 5%.

Κάθε κίνηση από τη κυβέρνηση πρέπει να είναι προσεκτική και να δημιουργεί θετικό αντίκτυπο στους διεθνείς επενδυτές. Η χώρα μας αναζητά στρατηγικούς επενδυτές που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία και θα την οδηγήσουν σε άλλη δυναμική.

Στο εσωτερικό γίνονται έντονες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις, αλλά οι ρυθμοί σε ορισμένα υπουργεία είναι χαρακτηριστικά αργοί και εκθέτουν το πρωθυπουργό.

Αλλαγές σε πολλά επίπεδα για να τρέξει η χώρα και να διεκδικήσει το μερίδιο που της ανήκει.

Τα επιτελικά στελέχη της ΕΕ είναι ικανοποιημένα από τη πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα και δηλώνουν την αμέριστη υποστήριξη τους στη προσπάθεια που γίνεται.

Την ικανοποίησή του για το βαθμό αξιοποίησης του «πακέτου Γιούνκερ» από την Ελλάδα, κυρίως σε ότι αφορά τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δεν έχουν πρόσβαση σε δάνεια από τράπεζες, εκφράζει ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Κατάιεν, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα. Όπως αναφέρει, η Ελλάδα είναι όγδοη στην κατάταξη των χωρών που κάνουν μεγαλύτερη χρήση του επενδυτικού ταμείου με βάση το ΑΕΠ.

Οι μεταρρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει η χώρα μας έχουν βελτιώσει κατά πολύ το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα, και η εμπιστοσύνη επιστρέφει με αποτέλεσμα την τόνωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, μεταξύ άλλων και από το εξωτερικό, τονίζει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΕΕ.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες οφείλουν να υποβάλουν αιτήσεις για χρηματοδοτήσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων απευθείας, καθώς δε χρειάζεται έγκριση της κυβέρνησης.

Οι ευκαιρίες υπάρχουν. Απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας για να έρθουν οι επιτυχίες και να ξεμπλέξει η πατρίδα μας από τα «συμβόλαια συνεργασίας» που έχει συνάψει με τους δανειστές μας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου