ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ Vs ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Μοίρασε το

Καμμία αντίρρηση. Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να επιλέξει ιδεολογίες, τρόπους ζωής, αρχές και εν γένει ό,τι τού περνά από το κεφάλι. Υπό την βασική προϋπόθεση, όμως, όλα αυτά να μην χρησιμοποιούνται προς εξαπάτηση τρίτων και προς χλευασμό της νοημοσύνης τους.

Επίσης, δεν αρνούμαι στον καθένα το αναφαίρετο δικαίωμά του να είναι γελωτοποιός. Αλλά όχι εις βάρος μου.

Στην βάση αυτής της συλλογιστικής, ο υπουργός και οι διάφοροι τύποι που «ανακάλυψαν» ότι το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού είναι αρχαιολογικός χώρος, όταν εγκαταστάθηκε εκεί η Ολυμπιακή του Ωνάση δεν το γνώριζαν; Ή μήπως, επειδή πίσω από τον αερολιμένα ήταν το κράτος, τα «αρχαία» έγιναν γαργάρα;

Πολύ φοβούμεθα ότι η γελοιότητα του κρατισμού και των προσώπων που τον αντιπροσωπεύουν έπιασε πλέον ταβάνι. Όπως, ταβάνι έπιασε και η διαπλοκή, που εμποδίζει μεγάλα έργα στην χώρα. Αν οι επιχειρηματίες που κινούν τα νήματα της γελοιοποίησης μαζί με τους κρατιστές δεν γίνουν γνωστοί και δεν καταγγελθούν, δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα.

Στην παρούσα φάση της ελληνικής οικονομίας, οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες μόνον ζημιές προκαλούν στην χώρα. Εμποδίζουν καινοτόμες επενδύσεις, καλλιεργούν την εσωστρέφεια, χρηματοδοτούν τον λαϊκισμό, έπαιξαν το παιχνίδι της δραχμής και υπονόμευσαν κάθε προσπάθεια πολιτικής ανανέωσης. Σε ιδεολογικό δε επίπεδο, χρηματοδότησαν ό,τι το πιο αντιφιλελεύθερο και αντιευρωπαϊκό υπάρχει στην χώρα.

Με πιο απλά λόγια, οι άνθρωποι αυτοί στηρίζουν την άνοδο της γελοιότητας στην εξουσία, γράφοντας στα παλαιά τους υποδήματα 1.300.000 ανέργους και 450.000 Έλληνες που έρριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους. Γι αυτό, ξένοι εμπειρογνώμονες και σύμβουλοι επενδύσεων τονίζουν προς κάθε κατεύθυνση πως η Ελλάδα είναι «μαύρη τρύπα».

Στο δε υπουργείο Πολιτισμού και τους γελωτοποιούς του υπενθυμίζουμε αυτά που έγραφε ο Ρενέ Γκρουσέ: «Κανένας πολιτισμός δεν καταστρέφεται απ’ έξω, αν δεν έχει από πριν καταποντιστεί εκ των ένδον. Καμμία αυτοκρατορία δεν κατακτήθηκε από εξωτερικούς εχθρούς, αν η ίδια δεν είχε φροντίσει να αυτοκτονήσει από μόνη της… Μία κοινωνία και ένας πολιτισμός καταστρέφονται από τα ίδια τους τα χέρια όταν παύουν να καταλαβαίνουν γιατί υπάρχουν…».

Ψιλά γράμματα όλα αυτά για πωρωμένους κρατιστές και για δήθεν επιχειρηματίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου