ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Η μικρομεσαία επιχείρηση χρειάζεται χρηματοδότηση και υποστήριξη για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό. new deal Κωνσταντίνος Μαργαρίτης Τράπεζα Πειραιώς

Μοίρασε το

Η μικρομεσαία επιχείρηση χρειάζεται χρηματοδότηση και υποστήριξη για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό.

Οι εκλογές στα επιμελητήρια είναι μια ευκαιρία να αναδειχθούν ηγεσίες που μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις.

Οι κυβερνήσεις δεν περιόρισαν τον αριθμό τους, για μικροκομματικές σκοπιμότητες, αλλά οι εποχές προκρίνουν βιώσιμες και ανταγωνιστικές λύσεις.

Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΊΑ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ

Η Τράπεζα Πειραιώς θα υποστηρίξει επενδύσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε συνέχεια νέας στήριξης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Πρόκειται για την πρώτη έκδοση καλυμμένου ομολόγου από την τράπεζα Πειραιώς. Για την πρώτη φορά, από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, που διεθνείς χρηματοοικονομικοί οργανισμοί επενδύουν σε καλυμμένα ομόλογα έκδοσης ελληνικών τραπεζών. Η Τράπεζα Πειραιώς θα εκδώσει ένα νέο 5ετές καλυμμένο ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα καλυμμένων ομολόγων της τράπεζας ύψους 10 δισ. ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Werner Hoyer, τόνισε:

“Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στήριξη που έχει παράσχει διαχρονικά η ΕΤΕπ σε μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια συναλλαγή-ρεκόρ. Έμπρακτη απόδειξη της ενισχυμένης στήριξης προς τις ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους. Με την υποστήριξη του επενδυτικού σχεδίου για την Ευρώπη, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, στη μεταποίηση και στις υπηρεσίες θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν. Η νέα αυτή πρωτοβουλία για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έρχεται σε συνέχεια του προγράμματος ύψους 1 δισ. ευρώ. Η οποία ανακοινώθηκε το περασμένο έτος σε συνεργασία με μεγάλες ελληνικές τράπεζες».

Η ΕΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΊΑ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ

Ο  Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, τη Φορολογία και τα Τελωνεία, δήλωσε:

“Η συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο του σχεδίου Γιούνκερ σημαίνει πως 700 εκατ. ευρώ νέας χρηματοδότησης είναι πλέον διαθέσιμα για τις ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό θα δώσει τεράστια ώθηση στην οικονομία. Παράλληλα αποδεικνύει την σταθερή δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την στήριξη της ανάπτυξης και της οικονομικής προόδου στην Ελλάδα”.

Η χώρα μας αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς. Η σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού θα σηματοδοτήσει την έξοδο από τη κρίση. Και τη πορεία προς μια νέα παραγωγική κατεύθυνση, έξω από μνημόνια και δεσμεύσεις.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να αφήσουμε πίσω το κακό μας ευατό και αναδείξουμε τη συλλογικότητα μας.

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Κωνσταντίνου Μαργαρίτη στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου