ΑΛΛΙΩΤΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ

Μοίρασε το

Πέρασε κάπως στα “ψιλά” (ίσως ως ήσσονος ενδιαφέροντος) το τραγικό συμβάν της νεαρής τουρίστριας, η οποία υπέστη βλάβες σε ζωτικής σημασίας όργανά της – μάτια, νεφρά- μετά από κατανάλωση νοθευμένου αλκοολούχου ποτού /”μπόμπας” σε γνωστό θέρετρό μας.

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό ανθρώπινο δράμα της οικογένειας, αλλά – κυρίως -του ιδίου του κοριτσιού!….

Είναι λυπηρή η διαπίστωση ότι έχουν αμβλυνθεί τα συναισθήματα ανθρωπιάς, καθώς και αγανάκτησης σε μεμονωμένα, παρόμοια, περιστατικά, εξαιτίας των πολυπληθών φρικαλέων ακρωτηριασμών και θανάσιμων τραυματισμών συνανθρώπων στον ευρύτερο περίγυρό μας.

Έτσι οι παθόντες /πάσχοντες και οι δικοί τους βιώνουν τον πόνο μόνοι και αβοήθητοι. Όλοι οι υπόλοιποι … ενημερώνονται απλώς. Οι περισσότεροι υποκριτές …. “πέφτουν και από τα σύννεφα”.

Η Πολιτεία – διαχρονικά – αδιαφορεί. Δεν ελέγχει (…. “δεν έχει προσωπικό. Ούτε όμως και προσλαμβάνει). Κάποιοι “ελεγκτές” χρηματίζονται ασύστολα, κάνουν τα στραβά μάτια (Σ.Σ Άλλοι όμως τυφλώνονται). Οι εν ψυχρώ δολοφόνοι αισχροκερδίζοντες συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους ανενόχλητοι!…..

Τοπικές Αστυνομικές Αρχές εμφανίζουν φαινόμενα ανεπίτρεπτου / επικίνδυνου τοπικισμού (μεταξύ άλλων ενίοτε “διασυνδέσεων”) με αποτέλεσμα να “σφυρίζουν αδιάφορα”, αντί να παρεμβαίνουν.

Οι Δικαστικές Αρχές, συνήθως, δείχνουν δυσεξήγητη ανοχή σε δολοφόνους νοθευτές / βομβιστές/ μπομπιστές.

Αν εκ παραδρομής (;) κατά την άσκηση των καθηκόντων των αρμοδίων οργάνων, … συλληφθούν και προσαχθούν οι έκνομοι στο ακροατήριο, την γλυτώνουν με ελαφρότατες ποινές /χάδια, αστεία πρόστιμα!

Δυστυχώς η εμπειρία δείχνει πως δεν υπάρχει προοπτική βελτίωσης της απαράδεκτης αυτής κατάστασης.

Το να απευθυνθώ προς τους αρμόδιους προκειμένου να τους ευαισθητοποιήσω ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα θα ήταν παντελώς ανώφελο, ανεδαφικό, άτοπο. Τα παχύδερμα (sic) δεν συγκινούνται.

Σκέφτηκα λοιπόν να το χειριστώ διαφορετικά, ώστε να αποβώ … κάπως χρήσιμος.

Με πολύ λύπη – και ντροπή μου – θα καταφύγω σε οικονομικό επιχείρημα (αν είναι δυνατόν). Θα επιχειρήσω να τους αφυπνίσω, συγκινήσω, επισημαίνοντας τους τις αυτονόητες δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις στον Τουρισμό μας.

Ο Τουρισμός – τους το έχω κατ’ επανάληψη εξηγήσει – δεν είναι (όπως αφελώς νομίζουν) μια μεγάλη ακλόνητη “βαριά βιομηχανία”, αλλά έωλη /φτερό στον άνεμο των συγκυριών – τοπικών και διεθνών – ένα κατ’ εξοχήν ευαίσθητο μέγεθος/ προϊόν. Αν δυσφημιστεί, από παρόμοια περιστατικά δολοφόνων ευρωφονιάδων υπανθρώπων μας ή υποστεί πχ τρομοκρατικές επιθέσεις η χώρα, οι τουρίστες θα κατευθυνθούν προς άλλες … πορτοκαλιές που και αυτές κάνουν εύγευστα τουριστικά πορτοκάλια.

Σε κάθε περίπτωση εύχομαι και άλλοι συμπολίτες να καταθέσουν πειστικότερα επιχειρήματα. Οι “Αρμόδιοι Υπευθυνοανεύθυνοι” οφείλουν να πάρουν άμεσα θέση. Να δράσουν ώστε να σταματήσουν αυτές τις ανθρωποαφανιστικές νοθεύσεις.

ΥΓ Καταλαβαίνω πως αν κάτι θετικό επιτευχθεί κάποια στιγμή /φάση θα μας κοστίσει την τελευταία θέση που … “επάξια” κατέχουμε: την 28η στις χώρες της Ε.Ε) και θα ανέβουμε λίγο. Δεν νομίζω πάντως – εκτός από τους εθισμένους στην αποτυχία και την μιζέρια “παράγοντες”- ότι οι υπόλοιποι θα δυσαρεστηθούμε αν πράγματι κατορθώσουμε να ξεκολλήσουμε από τον πάτο της λίστας.

Μακάρι!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου