ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΧΥΡΟ

Μοίρασε το

Όταν ήμασταν μικροί μας μαθαίνανε θυμάμαι οι δάσκαλοι στα σχολεία για τα αγαθά της αποταμίευσης. Ήρθε η 9η Μαρτίου 2012 και το μάθημα αυτό καταρρίφθηκε και μαζί με αυτό και η αξία της αποταμίευσης. Απλά πράγματα. Χωρίς τη θέληση 15.000 και πλέον Ελληνικών οικογενειών, τους «δημεύτηκαν» με τον πλέον αντισυνταγματικό τρόπο οι αποταμιεύσεις μιας ζωής που είχαν τοποθετηθεί σε ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου.

Όταν ήμασταν παιδιά μας μαθαίνανε ότι πρέπει να αγαπάμε την πατρίδα μας και να τη στηρίζουμε όταν αυτή μας χρειάζεται. Ήρθε η 9η Μαρτίου 2012 και πάλι το μάθημα αυτό καταρρίφθηκε.

[quote text_size=”small”]

Η πατρίδα « πρόδωσε » 15.000 Ελληνικές οικογένειες που της εμπιστεύτηκαν τους κόπους μιας ζωής. Ενώ σύμφωνα με την νομολογία των ομολόγων μπορούσε να εξαιρέσει τα φυσικά πρόσωπα από τη διαδικασία του PSI απλά δεν το έπραξε.

[/quote]

Στο σχολείο καθώς μεγαλώναμε μαθαίναμε ότι σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, η πολιτεία σέβεται και προστατεύει σύμφωνα με το σύνταγμα την περιουσία του πολίτη. Αλλά και πάλι ήρθε η 9η Μαρτίου 2012 και όλα αυτά αποδείχθηκαν μύθος και «λόγια παχιά». Μικρούς οι δάσκαλοι και οι γονείς μας συμβουλεύανε να σεβόμαστε τους γέροντες, τους ανθρώπους που έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.

Μα την 9η Μαρτίου 2012 μας διέψευσαν οι ίδιοι οι Έλληνες πολιτικοί, και δεν φτάνει αυτό, ήρθε και η 9η Φεβρουαρίου 2013 για να μας δείξει το σκληρό πρόσωπο της σημερινής «δημοκρατίας». Τους γέροντες δεν τους σεβόμαστε αλλά τους χτυπάμε όταν τολμούν να ζητήσουν από την πατρίδα τα λεφτά που τους έκλεψε. Σε λίγο καιρό πλησιάζει η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του PSI μόνο για τα φυσικά πρόσωπα. Όλοι μας θέλουμε να πιστεύουμε ότι στην χώρα που γέννησε τη δημοκρατία η αξία της δικαιοσύνης παραμένει αναλλοίωτη.

Αξίζει το τελευταίο οχυρό να μην πέσει για τίποτα και από κανέναν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου