Ο τουρισμός υγείας είναι στρατηγική επιλογή

O Κωνσταντίνος Μαργαρίτης σημειώνει τις προσπάθειες των φορέων του ελληνικού τουρισμού να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο στους 12 μήνες. Η προώθηση του τουρισμού υγείας συνεισφέρει στην προσπάθεια. new deal

Μοίρασε το

O Κωνσταντίνος Μαργαρίτης σημειώνει τις προσπάθειες των φορέων του ελληνικού τουρισμού να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο στους 12 μήνες. Η προώθηση του τουρισμού υγείας συνεισφέρει στην προσπάθεια.


 

Μνημόνιο  συνεργασίας για την ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού υγείας της Ελλάδος υπεγράφη μεταξύ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας(ΕΛΙΤΟΥΡ), με σκοπό την καλύτερη δυνατή συνέργεια των δύο πλευρών για την αναπτυξιακή πορεία του τουρισμού υγείας της χώρας , την δημιουργία πακέτων για τους τουρίστες υγείας στο νέο διεθνές περιβάλλον και την ανάδειξη της υπεροχής της Ελλάδας στις υπηρεσίες τουρισμού υγείας, θερμαλισμού και ευεξίας. 

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του  Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ και  Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός. 

Ο στόχοι της σημαντικής και στρατηγικής συνεργασίας του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ, και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όπως αναφέρονται και στο κείμενο του συμφώνου, είναι η συμμετοχή των ξενοδοχειακών καταλυμάτων της χώρας στην ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και στην φιλοξενία ταξιδιωτών υγείας, ιατρικών τουριστών και τουριστών θερμαλισμού,  από πλευράς του Ξ.Ε.Ε., και η προβολή, προώθηση και ανάπτυξη του προϊόντος του ελληνικού τουρισμού υγείας προς όφελος των εμπλεκόμενων  φορέων και της εθνικής οικονομίας, από πλευράς της ΕΛΙΤΟΥΡ, ως μεγαλύτερου φορέα συνεργατικής δράσης εθνικής εμβέλειας για τον Ελληνικό Τουρισμό Υγείας. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε κομβικής σημασίας την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας για την επέκταση του τουρισμού 12 μήνες το χρόνο και για τις προοπτικές ανάπτυξης και προώθησης του ελληνικού τουρισμού υγείας «την ώρα που ο  παγκόσμιος τουρισμός υγείας, ο ιατρικός τουρισμός και ο τουρισμός  ευεξίας επανέρχονται δυναμικά, με στόχο την ανάταξη της υγείας και ευεξίας των ταξιδιωτών μετά από δυόμισι χρόνια πανδημίας.» 

O Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός επεσήμανε: «H θεματική διαφοροποίηση και ο εμπλουτισμός του προϊόντος μας είναι στρατηγική επιλογή για το βιώσιμο μέλλον της ελληνικής φιλοξενίας. Για τον λόγο αυτό το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος έχει εκπονήσει από το 2011 την μελέτη για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα. Σε αυτή την κατεύθυνση, η ανάδειξη της Ελλάδας ως παγκόσμιου προορισμού τουρισμού υγείας και ευεξίας αναδεικνύεται σε προτεραιότητα πρώτης γραμμής για την οποία αξίζει να ενώσουμε ιδέες και δυνάμεις. Με τις σημερινές υπογραφές μας βάζουμε τα θεμέλια μιας στοχευμένης  προσπάθειας και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας Γιώργο Πατούλη γι’ αυτή τη μεγάλης κλίμακας συνεργασία. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τις υποδομές, έχουμε τις ευκαιρίες και πάνω απ’ όλα τη βούληση για να πετύχουμε τους κοινούς στόχους μας.»

Με βάση το μνημόνιο συνεργασίας των δυο πλευρών,  η εκπόνηση σχεδίου ενεργειών και δράσεων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: 

  • την από κοινού δημιουργία συγκεκριμένων πακέτων και προνομίων προς τους ταξιδιώτες
  • την προβολή και ανάδειξη μέσα από κοινές δράσεις των υπηρεσιών ευεξίας που παρέχονται από τα ξενοδοχεία μέλη του Ξ.Ε.Ε.
  • Την δυνατότητα εγγραφής των ξενοδοχείων που παρέχουν υπηρεσίες ευεξίας ως μέλη στην ΕΛΙΤΟΥΡ  και την δυνατότητα πιστοποίησης των ξενοδοχείων αυτών από την ΕΛΙΤΟΥΡ
  • Την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από την ΕΛΙΤΟΥΡ σε ξενοδοχεία που έχουν ήδη ή επιθυμούν να προσφέρουν υπηρεσίες ευεξίας
  • Και την προβολή του τουρισμού υγείας και ευεξίας και των πιστοποιημένων ξενοδοχείων, μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας και τις εκδηλώσεις του Ξ.Ε.Ε. και μέσα από κοινά κανάλια επικοινωνίας.

Κατά 1,2% υποχώρησε ο τζίρος στο λιανεμπόριο της ευρωζώνης τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 1,3% στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τη Eurostat.

Σε ετήσια βάση, έπεσε 3,7% στην ευρωζώνη και 2,8% στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόσο τα μηνιαία όσο και τα ετήσια στοιχεία ήταν πολύ χαμηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς για την ευρωζώνη.

Η Ελλάδα διεκδικεί και επιδιώκει να πετύχει 12μηνο τουρισμό. Να αυξήσει τους τζίρους, να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης και να καινοτομήσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου