Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι ουσιαστικό χρηματοοικονομικό εργαλείο. Θα ενισχύσει την εξωστρέφεια της χώρας και θα στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι χρηματοδοτήσεις της στην Ελλάδα το 2017 έφτασαν στο ύψος ρεκόρ των 2,4  δισ. ευρώ. new deal Κωνσταντίνος Μαργαρίτης

Μοίρασε το

Η χώρα καλείται να λάβει σοβαρές αποφάσεις και να επιλέξει τη πορεία που θέλει να ακολουθήσει.

Τα εθνικά θέματα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συνεννοηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί. Όχι να αφήνουν το λαό να εκφράζεται ασύντακτα και παρορμητικά.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η Ελλάδα της Ευρώπης οφείλει να αναδείξει τα στρατηγικά της πλεονεκτήματα. Να οδηγήσει τις εξελίξεις στο πολύπαθο χώρο των Βαλκανίων.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι ουσιαστικό χρηματοοικονομικό εργαλείο. Θα ενισχύσει την εξωστρέφεια της χώρας και θα στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε ύψος ρεκόρ στα 2,4  δισ. ευρώ έφτασαν οι χρηματοδοτήσεις του ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα το 2017. Πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο όγκο χρηματοδοτήσεων που χορηγεί στην Ελλάδα ο οργανισμός παροχής μακροπρόθεσμων χρηματοδοτήσεων της ΕΕ. Κι αυτό στα 55 χρόνια δραστηριότητάς του στη χώρα.

Το 2017 χαρακτηρίστηκε επίσης από την παροχή της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα στήριξης εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων προς νέες επιχειρηματικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Και από τη χρηματοδότηση του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα αριθμού μεμονωμένων επενδυτικών σχεδίων από την ΕΤΕπ.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΤΡΆΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΎΣΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ο κ. Jonathan Taylor, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, δήλωσε:

“Πριν από ακριβώς δύο χρόνια η ΕΤΕπ δημιούργησε την Επενδυτική Ομάδα για την Ελλάδα. Σήμερα έχω την ευχαρίστηση να επιβεβαιώσω ότι αυτή η ιδιαίτερη προσοχή και η αυξημένη προσπάθεια απέδωσαν απτά αποτελέσματα. Οι χρηματοδοτήσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ που υπέγραψε ο Όμιλος ΕΤΕπ το 2017 μεταμορφώνουν καίριες υποδομές στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και των τηλεπικοινωνιών στο σύνολο της χώρας. Επιτρέπουν σε χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν νέες ευκαιρίες. Να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και να δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης”.

Το 2017 η ΕΤΕπ εγκαινίασε ένα δεύτερο Πρόγραμμα Ενίσχυσης της χρηματοδότησης του Εξωτερικού Εμπορίου στην Ελλάδα. Προηγήθηκε η επιτυχή ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος.

Μέσω αυτού διατέθηκαν 389 εκατ. ευρώ από το 2013 για την παροχή χρηματοδοτήσεων εμπορικών συναλλαγών καίριας σημασίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται διεθνώς. Το νέο πρόγραμμα αναμένεται να στηρίξει χρηματοδοτήσεις εμπορικών συναλλαγών συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ. Θα δίνονται από τοπικές τράπεζες σε συνεργασία με διεθνείς χρηματοπιστωτικούς εταίρους.

Η Θεσσαλονίκη θα αξιοποιήσει νέες χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ ύψους 220 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν το 2017. Για την υλοποίηση έργων αστικής ανάπτυξης και αναζωογόνησης, καθώς και για την κατασκευή της πρώτης γραμμής του μετρό.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι η μεγαλύτερη διεθνής δημόσια τράπεζα στον κόσμο. Πέρυσι χορήγησε χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 79,2 δισ. ευρώ για έργα στην Ευρώπη και ανά την υφήλιο.

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Κωνσταντίνου Μαργαρίτη στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου