ΤΟ ΕΣΠΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

Μοίρασε το

Το κράτος αλλάζει, μόνο αν το θελήσουν τα πολιτικά κόμματα και συμφωνήσουν σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που θα βάλουν τη χώρα σε νέα πορεία. Οι ξένοι επενδυτές θα έρθουν κοντά μας αν αισθανθούν ασφάλεια και διαπιστώσουν ότι δε θα χάσουν τα λεφτά τους.

Οι φόροι δεν είναι λύση για μια οικονομία «φρακαρισμένη» και απαιτούνται υψηλές ταχύτητες και ευελιξία για να πετύχει η κυβέρνηση στην αποστολή της.

Οι έλληνες επιχειρηματίες αναζητούν σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα από τις τράπεζες, αλλά βρίσκουν πόρτες κλειστές.

Οι τομείς προτεραιότητας, όπως οι νέες τεχνολογίες, η αγροδιατροφή, οι δράσεις με κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η δικτύωση των επιχειρήσεων, η αναβάθμιση των υφιστάμενων, σε έργα υποδομής και η ενίσχυση συμπράξεων επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς, θα είναι εστιασμένες οι δράσεις των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που θα προκηρυχθούν από τον Σεπτέμβριο.

Δεν πρέπει να χαθεί καμια επενδυτική στήριξη που θα μειώνει την ανεργία, θα ενδυναμώνει την επιχειρηματικότητα και να συνδράμει στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Ο σχεδιασμός προβλέπει πως έως το τέλος του έτους θα έχει προκηρυχθεί η δράση για τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων τοπικής εμβέλειας σε σχέση με τη μεταποίηση και την εφοδιαστική αλυσίδα (προϋπολογισμός δράσης 40 εκατ. ευρώ), η ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιομηχανίας για την αξιοποίηση υγρών, στερεών και αερίων αποβλήτων και απορριμμάτων (προϋπολογισμός δράσης 30 εκατ. ευρώ), αλλά και η προκήρυξη του προγράμματος για τη σύμπραξη επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς για την προαγωγή επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία (προϋπολογισμού 370 εκατ. ευρώ).

Όλα αυτά προυποθέτουν εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ιδαίτερες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας. Διαφορετικά όλα θα μείνουν στάσιμα και θα χαθεί μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία.

Στον τομέα της απασχόλησης και της εκπαίδευσης περιλαμβάνεται η δράση για την καταπολέμηση της ανεργίας. Σημειώνεται πως έως το τέλος του έτους, ο στόχος είναι να πραγματοποιηθούν πρόσθετες παρεμβάσεις με στόχο τη δημιουργία 91.000 νέων θέσεων εργασίας.

Είναι η κατάλληλη περίοδος να αξιοποιηθούν όλες οι ευκαιρίες που μας παρέχει η ΕΕ και να αλλάξουμε το προφίλ της πατρίδας μας. Οι νέοι άνθρωποι επιθυμούν μια σύγχρονη και ευρωπαική Ελλάδα που θα δίνει ευκαιρίες και δε θα βασίζεται σε μνημόνια και δανεικά χρήματα. Ο προγραμματισμός και η αναζήτηση νέων συμμάχων είναι προτεραιότητα για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αν θέλει να αλλάξει το πολιτικό κλίμα και να δημιουργήσει μια νέα δυναμική για τη πατρίδα μας.

Πολιτικές δομές που να απηχούν στο κλίμα της εποχής και να δημιουργούν προυποθέσεις επανεκκίνησης της οικονομίας. Η Ελλάδα σε άλλες διαδρομές με νέες προοπτικές και δυναμικές πρωτοβουλίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου