ΤΟ ΔΝΤ ΔΙΑΛΥΕΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΙΣΤΟ

Μοίρασε το

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και ταλαιπωρούν τη χώρα που αναζητά απεγνωσμένα βηματισμό εξόδου από τη κρίση και πορεία προς την ανάπτυξη. Οι συνθήκες στη κοινωνία και στην αγορά είναι τραγικές και τα λουκέτα διαδέχονται το ένα το άλλο.

Ο τουρισμός για μια ακόμη χρονιά δε θα καλύψει τα ποιοτικά στάνταρ που είχαν τεθεί και τα έσοδα θα κυμανθούν σε χαμηλά επίπεδα. Σε πλήρη αναντιστοιχία προσέλευση και έσοδα.

Η πατρίδα μας έχει χάσει το προορισμό της και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δε μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές προκλήσεις και προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί.

To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι φέτος η ύφεση θα φτάσει στο 0,6% και πως από το 2017 η οικονομία θα ανακάμψει. Για τον πληθωρισμό προβλέπει άνοδο κατά 0,6% το επόμενο έτος.

Σταθερή στο 25% θα παραμένει η ανεργία φέτος, ενώ θα υποχωρήσει ελαφρά το 2017.

Η ελληνική οικονομία θα επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης το 2017, μετά από βαθύτερη ύφεση φέτος, εκτιμά το ΔΝΤ στην έκθεσή του World Economic.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ, η ελληνική οικονομία θα γνωρίσει και άλλη συρρίκνωση καθώς μετά από ύφεση 0,2% το 2015, προβλέπεται νέα πτώση του ΑΕΠ κατά 0,6%. Η πρόβλεψη αυτή είναι οριακά καλύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη του προϋπολογισμού, όπου ο πήχης της ύφεσης τοποθετείται στο 0,7%.

Στις αρχές του 2017, η ελληνική οικονομία  επανέρχεται σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης,  με επέκταση 2,7%. Ήδη όμως από το τέταρτο τρίμηνο του 2016 αναμένεται επέκταση κατά 0,5% ενώ το τέταρτο τρίμηνο του 2017 αναμένεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,2%. Το 2021, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ, αναμένεται ανάπτυξη 1,5%.

Αισιόδοξες εκτιμήσεις, με λανθασμένη μεθοδολογία μέχρι σήμερα, μια οικονομία κατεστραμμένη που αδυνατεί να μπει σε τροχιά ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης και ένας λαός ταλαιπωρημένος και εξαντλημένος που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Η σημερινή κυβέρνηση δε μπορεί να αλλάξει τη κατάσταση και δυσκολεύεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για έξοδο από τα μνημόνια.

Οι νέοι μεταναστεύουν και ψάχνουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης εκτός Ελλάδας. Η ανεργία σε υψηλότατα επίπεδα και η εύρεση εργασίας ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε διάλυση, ο λαός ανήμπορος παρακολουθεί τα γεγονότα και ίσως ένα Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιταχύνει τις ανατροπές που έπρεπε ήδη να είχαν συμβεί….

Διανύουμε μια περίοδο της ιστορίας μας που γράφεται με πολλές θυσίες και δίχως ελπίδες για αναγέννηση και πορεία προς τα εμπρός.

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου