Τροπολογία για τη διάσωση της οικονομίας

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών με το νέο πακέτο για την διάσωση της οικονομίας. Στα πιο σημαντικά καταγράφεται. Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και οι εκπτώσεις σε ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένο μίσθωμα λόγω κορωνοϊού. new deal

Μοίρασε το

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών με το νέο πακέτο για την διάσωση της οικονομίας. Στα πιο σημαντικά καταγράφεται. Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και οι εκπτώσεις σε ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένο μίσθωμα λόγω κορωνοϊού.


Η “τροπολογία – διάσωσης”, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις. Στην πολυσέλιδη τροπολογία περιλαμβάνεται και το νέο πρόγραμμα στήριξης της απασχόλησης. Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να ξεκινήσει στη Βουλή την Παρασκευή.

Στην πολυσέλιδη τροπολογία των 12 άρθρων του υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται μεταξύ άλλων:

Μειώνεται ο ΦΠΑ από 24% σε 13% για το διάστημα από την 1 Ιουνίου έως 31 Οκτωβρίου 2020 για :

-τα μη αλκοολούχα ποτά
-τα εισιτήρια κινηματογράφων
-τις υπηρεσίες μεταφορές (ΜΜΜ) προσώπων και των αποσκευών τους
-τις υπηρεσίες διάθεσης μη αλκοολούχων ποτών, χυμών και ροφημάτων.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένο μίσθωμα κατά τουλάχιστον 40% έχουν δικαίωμα έκπτωσης ποσού ίσου με το 20% επί του 60% των μισθωμάτων που εισέπραξαν.Παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών.Μείωση 40% στα μισθώματα.

1.25 δις ευρώ extra από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Με συντελεστή 15% φορολογείται η μηνιαία αποζημίωση των κυβερνητών αεροσκαφών      αεροπορικών εταιριών με έδρα την Ελλάδα που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας. Απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ οι εργασίες παρασκευής αντισηπτικών ειδών από τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας. Αναστέλλεται μέχρι 31.12.2022 η απαλλαγή από την καταβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Αφορά τα προϊόντα που διατίθενται από καταστήματα αφορολογήτων ειδών. Παρέχεται η δυνατότητα μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020 της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας χωρίς δημοπρασία στα όμορα προς τον αιγιαλό και την παραλία ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια-διαμερίσματα τα οποία λειτουργούν νόμιμα.

Στην ίδια τροπολογία αναφέρετε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σύμφωνα με το οποίο, προβλέπεται η αύξηση του κατά 1,25 δισ. ευρώ. Χρήματα με τα οποία θα ληφθούν δράσεις που σχετίζονται με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοιό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου