ΣΕΒ: Οι άριστοι στην Ευρωβουλή

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του, όπου ο ΣΕΒ , ενόψει μιας ευρώ εκλογικής αναμέτρησης παίρνει θέση για το ποιο θα πρέπει να είναι το προφίλ των Ευρωβουλευτών. Οι άριστοι πρέπει να πάνε Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. new deal

Μοίρασε το

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του, όπου ο ΣΕΒ , ενόψει μιας ευρώ εκλογικής αναμέτρησης παίρνει θέση για το ποιο θα πρέπει να είναι το προφίλ των Ευρωβουλευτών. Οι άριστοι πρέπει να πάνε Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Κατά το συνδικαλιστικό όργανο της ελληνικής βιομηχανίας θα πρέπει να είναι οιαριστοι.»Γιατί αυτό απαιτούν οι σημερινές συνθήκες,τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη» τόνισε ο Κ. Θοδωρος Φεσσας,πρόεδρος του Συνδέσμου και συμφώνησε μαζί του και ο αντιπρόεδρος κύριος Ευάγγελος Μυτιλιναιος.Παραλληλα όμως οι δυο επικεφαλής της ελληνικής βιομηχανίας,υπογράμμισαν και ποιες σοβαρές προκλήσεις αντιμετωπίζει η τελευταία,τόσο σε διαρθρωτικό επίπεδο όσο και από πλευράς συμμετοχής της στον σχηματισμό του ελληνικού ΑΕΠ.

Από την πλευρά του ο Κ.Φεσσας αναφέρθηκε επίσης στην ψηφιακή πρόκληση και στην 4η βιομηχανική επανάσταση όπου η ελληνική καθυστέρηση αφ´εαυτης αποδυναμώνει τις αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας.Περα όμως από αυτή τη διάσταση  του βιομηχανικού γιγνεσθαι της χώρας,σοβαρά είναι τα προβλήματα της και στον τομέα της βιομηχανικής λειτουργίας.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα έρχεται από τον τομέα της ενέργειας και της βαριάς βιομηχανίας, όπου βρισκόμαστε, όπως είπε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Ε. Μυτιληναίος σε κομβικό σημείο. 

Συγκεκριμένα υπό διαμόρφωση τελεί η μακροπρόθεσμη στρατηγική για την κλιματικά ουδέτερη Ευρωπαϊκή βιομηχανία, η οποία θα επηρεάσει άμεσα και τις ελληνικές επιχειρήσεις: θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι στόχοι αλλά και οι ενέργειες που περιλαμβάνονται σε αυτήν την στρατηγική ανταποκρίνονται στην ελληνική πραγματικότητα και να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις ώστε να μην τιμωρούνται από ανέφικτες στοχεύσεις, ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος.

Το δεύτερο κομβικό σημείο είναι να εξασφαλίσει η Ελλάδα ότι η βιομηχανία και οι επιχειρήσεις θα εξασφαλίσουν βοήθεια και ώθηση από νέα προγράμματα, όπως το εξοικονόμηση κατ᾽ οίκον. 

Το τρίτο σημείο αφορά στη διαμόρφωση ενός ρυθμιστικού πλαισίου για την εσωτερική αγορά ενέργειας, με βασικό στόχο την ανάπτυξη του ανταγωνισμού με μείωση του κόστους της ενέργειας. 

Τέλος η ΕΕ ετοιμάζει ένα πακέτο μέτρων για την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων στο πλαίσιο του οποίου η πρόσβαση των επιχειρήσεων σε προγράμματα ενίσχυσης θα γίνεται με κριτήριο εάν αυτές θεωρούνται βιώσιμες. Θα πρέπει λοιπόν τα κριτήρια που θα μπουν να ανταποκρίνονται και στην ελληνική πραγματικότητα.

Κατα τα λοιπά η ελληνική βιομηχανία ,αν θέλει να τονώσει την εξωστρέφεια της και άρα την παρουσία της στις εκτός Ελλαδος αγορές,είναι πλέον ζωτική ανάγκη να φροντίσει τα μεγέθη των επιχειρήσεων της.Με πιο απλά λόγια ,ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς για την ελληνική μεταποίηση,η οποία επιπροσθέτως δεν αντιμετωπίζει και την καλύτερη δυνατή μακροοικονομική συγκυρία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου