ΠΟΣΟ ΑΠΕΧΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ …ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Μοίρασε το

Σε εθνικό ακρωτηριασμό και μόνο αντιστοιχούν τα οικονομικά/στατιστικά δεδομένα  που προκύπτουν από την επιβολή των πολιτικών των μνημονίων. Η κοινωνία μαραζώνει, η χώρα διαλύεται καθημερινά και οι «εγκέφαλοι» τσακώνονται πάνω από «ερείπια» και «πτώματα» για το ποιος έκανε το μεγαλύτερο ή το μικρότερο λάθος για την καταστρεπτική συνταγή.

Το new-Deal και τώρα και στο παρελθόν με εκτενή ρεπορτάζ και άρθρα όχι μόνο κατέγραψε όλη αυτή την ζοφερή κατάσταση και τα καταστροφικά αδιέξοδα της στυγνής συνταγής αέναους λιτότητας , αλλά ταυτόχρονα μέσω μιας σειράς διακεκριμένων αρθρογράφων του πρότεινε και εναλλακτικές προτάσεις. Λίγη όμως σημασία έχει αυτές τις κρίσιμες ώρες  η ανακύκλωση αυτής της συζήτησης.

Προέχει πλέον η σωτηρία των ανθρώπων, της κοινωνίας , της χώρας. Η περαιτέρω συνέχιση αυτής της κατάστασης ,  οδηγεί σε  οικονομικό και κοινωνικό ολοκαύτωμα. Οδηγεί σε ακραίες πολιτικές πρακτικές , που εμπνέονται από τον νεοναζισμό, τον φασισμό και τον ρατσισμό.

Είναι πλέον ανάγκη,  και σε αυτό επιμένουμε ως new-Deal τέσσερα χρόνια τώρα, στην άμεση ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της χώρας  και στην άμεση εκπόνηση ενός Εθνικού Σχεδίου Οικονομικής , Παραγωγικής και Κοινωνικής Ανασυγκρότησης , με το οποίο η χώρα θα ξεφύγει από την μέγγενη των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών .

Από την ιστοσελίδα του φίλου Γιάννη Παπαϊωάννου (www.papaioannou-gianniw.net), δανειστήκαμε τους παρακάτω πίνακες , μόνο και μόνο για να αντιληφθούν όλοι όχι απλά το μέγεθος της καταστροφής , αλλά και το τι θα επακολουθήσει , αν η χώρα δεν αλλάξει συνολικά πορεία , αν άμεσα δεν δρομολογηθούν πολιτικές ανάπτυξης , τόνωσης της απασχόλησης , στήριξης των εισοδημάτων κ.α .

Η ιστορία είναι εξαιρετικά διδακτική . Η μεγάλη παγκόσμια κρίση του 1929 , άρχισε να εμφανίζει κάποια σημάδια σταθεροποίησης, περί το 1933. Πίστεψαν τότε κάποιοι πως εδώ τελειώσαμε και μπορούμε να συνεχίσουμε αμέριμνοι , χωρίς ριζοσπαστικές αλλαγές , χωρίς να έχουμε διδαχθεί τίποτα .Και ήλθε ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή με την ραγδαία επιδείνωση της  κρίσης , την ένταση της ύφεσης και το σάρωμα οποιασδήποτε δραστηριότητας είχε βγει έστω και λαβωμένη από την πρώτη φάση της κρίσης.

Χρειάστηκε η ριζοσπαστική και ανατρεπτική για την εποχή πολιτική του NEW DEAL από τον Ρούσβελτ για να ξαναπατήσει ο κόσμος στα πόδια του , αλλά ταυτόχρονα και η άφρονα , τυφλή και δογματική πολιτική των ελίτ της εποχής πάνω στη βαθύτατα τραυματισμένη (από την κοινωνική , οικονομική και πολιτική κρίση) Δημοκρατία της Βαϊμάρης , για να τραφεί και να γιγαντώσει , πάνω σε οικονομικά και κοινωνικά ερείπια, ο εφιάλτης του Ναζισμού και του Χίτλερ , που αιματοκύλησαν  και κατέστρεψαν στη συνέχεια την ανθρωπότητα.

Η ιστορία μπορεί να  επαναλαμβάνεται ως φάρσα , κατά τον πάντα επίκαιρο Καρλ Μαρξ , όμως πίσω ή μέσα στη φάρσα, περικλείονται εφιάλτες , φαντάσματα και τραγωδίες που δεν θα ήθελε κανείς να αντικρύσει .

Αυτό που έχει συμβεί στην Ελλάδα θυμίζει εθνικό ακρωτηριασμό

Η πραγματικότητα όμως δείχνει ότι έχουμε χειρότερη ύφεση από την μεγάλη ύφεση των ΗΠΑ Στους παρακάτω πίνακες με τους επιμέρους δείκτες  με πορτοκάλι είναι οι ΗΠΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου