Οι παροχές Τσίπρα σκοτώνουν την ανάπτυξη

Ο Δημήτρης Στεργίου σημειώνει ότι αφού επί τέσσερα χρόνια τα προεκλογικά σχέδια και οι δεσμεύσεις έγιναν «κωλοτούμπες» προφανώς ως …«αντιαναπτυξιακές», στη λήξη της  συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης «εφευρέθηκαν» οι γνωστές νέες  «φιλοκαρεκλαϊκές» παροχές που διαιωνίζουν το σισύφειο μαρτύριο… new deal

Μοίρασε το

Ο Δημήτρης Στεργίου σημειώνει ότι αφού επί τέσσερα χρόνια τα προεκλογικά σχέδια και οι δεσμεύσεις έγιναν «κωλοτούμπες» προφανώς ως …«αντιαναπτυξιακές», στη λήξη της  συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης «εφευρέθηκαν» οι γνωστές νέες  «φιλοκαρεκλαϊκές» παροχές που διαιωνίζουν το σισύφειο μαρτύριο…


Έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια για να καταλάβω γιατί ο κ. Τσίπρας δεν εφάρμοσε ως πρωθυπουργός και ως κυβέρνηση τα σχέδια και τις δεσμεύσεις που είχε  ανακοινώσει παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη στις 14 Σεπτεμβρίου του 2014 και  στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στην Αθήνα στις 23 Ιανουαρίου του 2015. Λοιπόν, δεν εφάρμοσε  όλα αυτά ο κ. Τσίπρας διότι γνώριζε, όπως όλοι οι εξουσιομανείς , ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις δίδονται  για την άνοδο στην εξουσία και όχι για να εφαρμόζονται. Όταν, μάλιστα, αυτές οι υποσχέσεις –δεσμεύσεις είναι και … «αντιαναπτυξιακές», τότε δεν επιτρέπεται να εφαρμόζονται  επί τέσσερα χρόνια μέχρι να καταρτισθεί ένα άλλο «φιλοαναπτυξιακό» πακέτο  λίγο πριν τελειώσει το μαρτύριο, για έναν πρωθυπουργό και κόμμα σφοδρό  εραστή της  «καρέκλας»,  λήξης  της συνταγματικής θητείας  της  κυβέρνησης.

Έτσι, στις 7 Μαϊου του 2019, ο κ. Τσίπρας, συνεχίζοντας  τις περιβόητες «Ζαππειάδες» προηγούμενων «σωτήρων» περιχαρής ανακοίνωσε ένα πακέτο προεκλογικών παροχών , τις οποίες χαρακτήρισε ως «φιλοαναπτυξιακά μέτρα, διότι, όπως είπε,  θα συμβάλει σε μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια.

“Αυτός ο σχεδιασμός θα δώσει τη δυνατότητα για ισχυρή τόνωση της ανάπτυξης τονώσει, θα τονώσει την οικονομία αλλά θα δώσει και την ευκαιρία τα οφέλη της αναπτυξιακής πορείας να γίνουν πιο γρήγορα αισθητά στους πολλούς”, τόνισε. Αλλά, αν ο κ. Τσίπρας γνώριζε οικονομικά ή το οικονομικό επιτελείο του σεβόταν τους φιλέκδικους οικονομικούς νόμους δεν θα ξέφευγαν από το έρκος των οδόντων του τέτοιες ύβρεις  εναντίον τους. Άλλωστε, τέσσερα χρόνια τώρα θα έπρεπε να είχε καταλάβει  από τα «δικά του έργα και ημέρας» , αλλά και όλων των προηγούμενων, πόσο φιλέκδικοι είναι οι οικονομικοί νόμοι, με τη διαφορά ότι την μήνιν τους δεν πληρώνει ο ίδιος και το οικονομικό επιτελείο, αλλά η «περήφανη», όπως έλεγε προεκλογικά, Ελλάς και ο πάντα ευκολοπίστευτος και πάντα προδομένος ελληνικός λαός.

Λοιπόν, φιλοαναπτυξιακά δεν είναι τα πακέτα παροχών σε πολλούς εις βάρος των λίγων που πληρώνουν φόρους, αλλά οικονομικά μέτρα που  ενισχύουν  την ανάπτυξη,  το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν. Και  οι παροχές  και μάλιστα σε περίοδο δεινής οικονομικής κρίσης και εφιαλτικής υπερχρέωσης,  δεν συμπεριλαμβάνονται στους παράγοντες που  προσδιορίζουν την ανάπτυξη, όπως  η ξορκιζόμενη  σε περιόδους  πληθωρισμού κατανάλωση, οι ταλαίπωρες επενδύσεις, οι  ακριβοθώρητες εξαγωγές που έχουν μεγάλη προστιθέμενη αξία  και οι  αθρόες εισαγωγές όταν  αφορούν  εξοπλισμό για επενδύσεις και όχι … σκόρδα και  … πατάτες!!! Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι ο πολιτειακός σοσιαλισμός του Περικλή με παροχές  σε όλους, μα σε όλους τους πολίτες, που έγιναν … άεργοι, προκάλεσε τον οικονομικό θάνατο  της Αθήνας, μολονότι τα χρήματα δίδονταν από το συμμαχικό ταμείο!

Τώρα, στο ερώτημα γιατί έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια για να βρει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αυτό το «θαυματουργό φιλοαναπτυξιακό» πακέτο μέτρων, επιτρέψτε μου να σας παραπέμψω  στο μαρτύριο και τη μαρτυρία των «δεσμεύσεων» «Τσίπρα στην κεντρική προεκλογική ομιλία στην Αθήνα στις 23 Ιανουαρίου 2015, με συντροφιά-παρηγοριά την αιώνιας επιβεβαίωσης ρήση του Αριστοτέλη: «Ο δε ψευδής λόγος γίνεται  παρά το πρώτον ψεύδος», που  σημαίνει ότι  ένα ψέμα έχει για επακόλουθο κι άλλα! Διαβάστε, λοιπόν, σχηματοποιημένα, τα ακόλουθα σε μια περίοδο τεσσάρων ετών, δηλαδή από  τις 23 Ιανουαρίου 2015 έως τις 7 Μαϊου του 2019, μήπως και καταλάβουμε πού είναι η φάκα και πού είναι το τυρί, όχι μόνο επί Τσίπρα, αλλά και προηγούμενων Ζαππείων, ΔΕΘ και  μπαλκονιών. Κι έτσι φτάσαμε  σε ένα χρέος που εκτοξεύθηκε στο 181,1 του ΑΕΠ και θα κάνει τους Έλληνες δεσμώτες έως το … 2061:

Από την κεντρική προεκλογική  ομιλία Τσίπρα (23 Ιανουαρίου 2015)

Παρατηρήσεις  για τα «τα έργα και ημέραι» από 26 Ιανουαρίου 2015 έως 7 Μαϊου 2015

Ο κύβος ερρίφθη.

Ο κύβος ερρίφθη … κατακέφαλα!

Η Ελλάδα σηκώνεται στα πόδια της ξανά. Με περηφάνια.

Μάλλον σήκωσε  τα πόδια ψηλά με ντροπή!

Όλοι μαζί γιατί η φτώχεια δεν κάνει διακρίσεις. Η ανεργία δεν κάνει διακρίσεις. Η απόγνωση δεν κάνει διακρίσεις. Τα λουκέτα δεν κάνουν διακρίσεις.

Κάνουν, κάνουν. Η  φτώχεια αυξήθηκε. Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι σε ανεργία «πρωταθλήτρια στην Ευρώπη. Η απόγνωση έγινε αβάσταχτη. Τα λουκέτα συνεχίσθηκαν

Για να τελειώσουμε μια για πάντα με τη διαπλοκή. Να τελειώσουμε με τη διαφθορά.

Δάσκαλε που δίδασκες! Τίποτε δεν τελείωσε! Συνεχίσθηκαν όλα εν δόξη και ψέματι!

Να τελειώσουμε με τον κομματισμό και το ρουσφέτι. Να τελειώσουμε με τις αντιλήψεις και πρακτικές του πελατειακού κράτους. Να τελειώσουμε όμως και με αυτούς που έκαναν το κράτος πελάτη. Με τους εθνικούς προμηθευτές και τους εθνικούς εργολάβους. Μια για πάντα, γιατί δε πάει άλλο.

Για πάντα, γιατί δεν γίνεται αλλιώς!

Δε μπορεί ο λαός να λεηλατείται και το πάρτι να συνεχίζεται. Από Δευτέρα τελειώνει το πάρτι και επιστρέφουμε στη νομιμότητα. Για όλους, χωρίς διακρίσεις, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Από Δευτέρα, όμως, τελειώνουμε και με την εθνική ταπείνωση. Με τις έξωθεν εντολές και με τη διακυβέρνηση της χώρας μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Συνεχίσθηκε, συνεχίσθηκε και μάλιστα «τρικούβερτο», με εθνική ταπείνωση και με έξωθεν εντολές με τον ίδιο τρόπο…

Έχουμε όραμα να πληρώνουμε φόρους με βάση τη φοροδοτική μας ικανότητα.

Έτσι, με βάση τη «φοροδοτική ικανότητα»  μόνο 1.000.000 Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν  το 92% των κρατικών εσόδων, ενώ 5.100.000 είναι … άγνωστοι στην εφορία!!!

Γιατί τις τελευταίες ημέρες γίνεται μεγάλη μάχη, όχι για να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά για να στερηθεί τη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή. Και γίνεται ένας διαγκωνισμός για το ποιος θα καθίσει μαζί μας στο πιλοτήριο, προκειμένου να επιβάλει στο αεροσκάφος τα σχέδια πτήσης του Βερολίνου και των δανειστών. Θέλουμε να σας μιλήσουμε καθαρά και με το χέρι στη καρδιά. Εμείς στο πιλοτήριο αντιπροσώπους των απόψεων της κ. Μέρκελ, δε πρόκειται να δεχθούμε. Καθαρά και ξάστερα. Δεν έχουμε σκοπό να συγκυβερνήσουμε παρέα με τους εντεταλμένους των μνημονίων. Παλαιότερους ή και νεότερους. Γιατί κάτι τέτοιο μόνο αστάθεια, μόνο ανωμαλία, και απογοήτευση θα προκαλούσε.

Καθαρά και ξάστερα: Στο πιλοτήριο κάθισαν ή, καλύτερα, στρογγυλοκάθισαν όλοι αυτοί οι «εντεταλμένοι των μνημονίων»!

Για αυτό και σας καλούμε να καθαρίσετε εσείς με τη ψήφο σας τους όρους για την επόμενη μέρα. Δώστε με τη ψήφο σας σταθερότητα. Δώστε μας τη δύναμη να απογειώσουμε την Ελλάδα. Δώστε στο ΣΥΡΙΖΑ και στην Ελλάδα αυτοδυναμία για να ξεκολλήσει από το χθες, της διαπλοκής, της υποτέλειας και των μνημονίων της καταστροφής.

Δώσαμε, δώσαμε! Αλλά, «πάντα ευκολοπίστευτοι και πάντα προσδομένοι»!!

Στην ακατάσχετη κινδυνολογία περί Grexit, απάντησαν άλλωστε οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Απάντησε ο ευρωπαϊκός Τύπος. Απάντησαν οικονομολόγοι και ειδικοί με διεθνές κύρος.

Το Brexit δεν ήταν κινδυνολογία. Θα ήταν πραγματικότητα, αν δεν έβαζε στο «πιλοτήριο» τους  «παλιανθρώπους»  των μνημονίων»…

Αυτοί έχουν το φόβο. Αυτοί έχουν το ψέμα. Αυτοί έχουν τη δύναμη του χρήματος, της εξουσίας και της διαπλοκής. Αυτοί έχουν τη στήριξη της κας Μέρκελ. Να τη χαίρονται.

Τώρα, για το ψέμα θυμήθηκα αυτόν τον  θρασύ πετεινό που είπε τον γάϊδαρο  «κεφάλα»!  Όσον αφορά την κυρία Μέρκελ, τη χάρηκε ιδιαίτερα και περισσότερο από κάθε άλλο «εντεταλμένο των μνημονίων»

Έχουμε όραμα κανένας να μη χρειάζεται φακελάκι για να εγχειριστεί σε ένα δημόσιο νοσοκομείο.

Καλά κρασιά!

Έχουμε όραμα στην πατρίδα μας κανένας να μην κρυώνει μέσα στην αγριότητα του χειμώνα, παρατημένος από την αγριότητα του κράτους, χτυπημένος από την αγριότητα των τραπεζών.

Η αγριότητα συνεχίζεται…

Έχουμε όραμα κανένας ηλικιωμένος στην εγκατάλειψη της πενιχρής σύνταξης, της φτώχειας και της παγωνιάς, που οδηγούν στον αργό και ταπεινωτικό θάνατο.

Σε λίγο, με τον αργό και ταπεινωτικό θάνατο,  θα σωθεί … το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα

Έχουμε όραμα στη πατρίδα μας να μη μένει κανένας πολίτης απροστάτευτος στην απόγνωση της ανεργίας.

Παροράματα…

Έχουμε όραμα κανένας νέος να μη περιμένει στα γραφεία των βουλευτών ένα ρουσφέτι για να βρει δουλειά.

Το ρουσφέτι ποτέ δεν παιθαίνει, δεν  το σκιάζει κανένα … όραμα!

Έχουμε όραμα στη πατρίδα μας η ευημερία όλων να είναι συνάρτηση της ευημερίας καθενός ξεχωριστά.

Όλοι οι Έλληνες  και ο καθένας χωριστά «σκάνε» από ευημερία!

Έχουμε και σχέδιο. Έχουμε πρόγραμμα που μετατρέπει το όραμα σε πράξη. Υπολογισμένη, κοστολογημένη, ρεαλιστική πράξη. Ψύχραιμες, μελετημένες, δεσμεύσεις, που θα υλοποιήσουμε από τη πρώτη κιόλας μέρα, για να γίνει το όραμα πραγματικότητα.

Το εφιαλτικό πρώτο εξάμηνο του 2015  κατέδειξε  «σχέδιο», το κοστολογημένο, το ρεαλιστικό, το πραγματικό: πήγαν χαμένα μερικά δις. ευρώ με την εξάμηνη «δημιουργική ασάφεια» και τη σαφή υπογραφή του τρίτου μνημονίου!

Έχουμε σχέδιο και δεσμευόμαστε:  Να τελειώνουμε με τα μνημόνια και να διαπραγματευτούμε σκληρά με μόνο γνώμονα το συμφέρον του λαού μας.

Έχουμε σχέδιο και δεσμευόμαστε:  Για να υπάρξει οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα του χρέους.

«Τελειώσαμε»! Υπεγράφη  … το τρίτο!

Κανείς δεν μπορεί να φοβίσει ή να εκβιάσει έναν λαό πληγωμένο, προδομένο, ταπεινωμένο. Γιατί τη Κυριακή δε μιλάνε οι δανειστές και οι εκπρόσωποί τους στην Ελλάδα. Τη Κυριακή μιλάει ο ελληνικός λαός. Και θα δώσει τη πιο καθαρή απάντηση. Μνημόνια τέλος, υποτέλεια τέλος, εκβιασμοί τέλος!

Και οι δανειστές μίλησαν  και νέο μνημόνιο υπεγράφη …

Αλλά δεν μένουμε μόνο στο όραμα. Έχουμε και σχέδιο. Έχουμε πρόγραμμα που μετατρέπει το όραμα σε πράξη. Υπολογισμένη, κοστολογημένη, ρεαλιστική πράξη. Ψύχραιμες, μελετημένες, δεσμεύσεις, που θα υλοποιήσουμε από τη πρώτη κιόλας μέρα, για να γίνει το όραμα πραγματικότητα.

Αυτό μας μάρανε!

Έχουμε σχέδιο και δεσμευόμαστε:  Να τελειώνουμε με τα μνημόνια και να διαπραγματευτούμε σκληρά με μόνο γνώμονα το συμφέρον του λαού μας.

Έχουμε σχέδιο και δεσμευόμαστε:  Για να υπάρξει οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα του χρέους.

Από «δεσμεύσεις» να φάνε και οι … κότες!

Έχουμε σχέδιο και δεσμευόμαστε: Για αξιοπρεπείς συντάξεις. Έχουμε σχέδιο και δεσμευόμαστε: Να προστατέψουμε το 99% της κοινωνίας που λεηλατήθηκε από το μνημόνιο. Και να εντοπίσουμε, προκειμένου να πληρώσει, το 1% που συστηματικά φοροδιαφεύγει και παρανομεί.

Η παραοικονομία στην Ελλάδα άγιξξε το 21% του ΑΕΠ έναντι 12% στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Μάχη στους ανεμομύλους!

Να βάλουμε τέλος στους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία.  Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Αστειευόταν, φυσικά! Ανέκδοτο ήταν  με χιούμορ!

Έχουμε σχέδιο και δεσμευόμαστε:  Απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Φορολογική Ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων. Με αφορολόγητο στα 12000 ευρώ για όλους. Με την Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, με υψηλό αφορολόγητο όριο, ώστε η συντριπτική πλειοψηφία της πρώτης κατοικίας να μην φορολογείται.

Λοιπόν, ιδού το σχέδιο και οι δεσμεύσεις:  Το 2014 οι αντιλαϊκοί και αντικοινωνικοί (έτσι χαρακτηρίζονταν επί  δεκαετίες τώρα από τους … «προοδευτικούς) ήταν 1,15 φορές περισσότερο από τους «δίκαιους» άμεσους φόρους. Το 2018, πήραν μερικές «στροφές» παραπάνω, δηλαδή έγιναν 1,32 φορές περισσότεροι. Το 2014, οι αντιλαϊκοί και οι αντικοινωνικοί έμμεσοι φόροι αντιπροσώπευαν το 54% των  κρατικών εσόδων, ενώ το 2018 έφτασαν στο 57%!!!

Γιατί έχουμε σχέδιο και δεσμευόμαστε: Τέλος στην διαπλοκή. Τέλος στο χορό των σκανδάλων. Και στο σκάνδαλο των σκανδάλων να παραμένουν οι δράστες ατιμώρητοι.

Όραμα χειμερινής νυκτός…

Γνωρίζετε από το Σεπτέμβρη και από τις εξαγγελίες μας στη ΔΕΘ, ότι έχουμε σχέδιο συγκροτημένο και ρεαλιστικό για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Πού το θυμήθηκε αυτό το «αντιαναπτυξιακό σχέδιο»! Να θυμίσω μερικές δεσμεύσεις που μας έκαναν εφιαλτικότερα «δεσμώτες»; Αλλ΄, καλύτερα ας θυμίσω μερικά από τα σχέδα και δεσμεύσεις που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα  που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας  στη ΔΕΘ στις 14 Σεπτεμβρίου 2014:

– Τις επόμενες μέρες στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για επ’ αόριστο αναστολής πλειστηριασμών α’ κατοικίας έως 300.000€

– Θα καταργηθεί το μνημόνιο .

-Άμεση αποκατάσταση του  δώρου των Χριστουγέννων, ως 13η σύνταξη, σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ. Είναι το πρώτο βήμα για την πλήρη αποκατάσταση της 13ης σύνταξης και του 13ου μισθού σε όλους, σταδιακά και σε συνάρτηση με τις οικονομικές συνθήκες

– Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ

-Ο κατώτατος μισθός θα επιστρέψει στα 751€ για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

– Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο. Έγινε για τη Γερμανία το 1953. Να γίνει και για την Ελλάδα το 2014.

-«Νέα σεισάχθεια» για τη ρύθμιση των λεγόμενων «κόκκινων δανείων  για την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών, την αποκατάσταση της ρευστότητας, την ανακούφιση και την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της οικονομίας.

-Συνολικά από τη πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου ο ΣΥΡΙΖΑ  θα βάλει στα κρατικά ταμεία, μόνο τον πρώτο χρόνο, τρία δισ. ευρώ.

Σήμερα ενώπιων σας δεσμευόμαστε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα το αναγνώσουμε αυτούσιο την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, στις Προγραμματικές δηλώσεις της Νέας Κυβέρνησης.

Αμ δε!

Δεσμευόμαστε όλοι, να μετατρέψουμε το όραμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης σε κυβερνητική πράξη. Κι έχουμε τη θέληση να το εφαρμόσουμε. Και θα το πράξουμε. Γιατί δεν έχουμε καμιά δέσμευση απέναντι στην ολιγαρχία, στο παλιό καθεστώς, στις μικρές και μεγάλες εξουσίες του χρήματος. Έχουμε δέσμευση μόνο απέναντι στον ελληνικό λαό. Και θα συγκρουστούμε αν χρειαστεί με μεγάλα συμφέροντα. Με κατεστημένες νοοτροπίες. Με τζάκια και κυκλώματα. Αλλά το πρόγραμμά μας, οι δεσμεύσεις μας απέναντί σας θα υλοποιηθούν.

Αχ αυτά τα τζάκια …

Αυτή τη Κυριακή εσείς αποφασίζετε αν θέλετε τη συνέχεια των μνημονίων ή το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τις δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά προς την τρόικα ή τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κυρίαρχο ελληνικό λαό.

Εμείς μόνο για αυτό σας διαβεβαιώνουμε: Δεν θα διστάσουμε, δεν θα φοβηθούμε, δεν θα γυρίσουμε πίσω.

Γύρισε, γύρισε και μάλιστα  καταϊδρωμένος και ταπεινωμένος!

Γιατί εν ονόματι του χρέους έγινε το έγκλημα κατά της Ελλάδας. Και μετά από πέντε χρόνια λιτότητας, ύφεσης, ανεργίας, το χρέος έχει διογκωθεί σε απίστευτο βαθμό. Η οικονομία και η χώρα έχουν καταστραφεί σε απίστευτο βαθμό. Και κάποιοι επιμένουν σε απίστευτο βαθμό στις ίδιες συνταγές. Πρώτος ο κύριος Σαμαράς. Που διαβεβαιώνει ότι το χρέος είναι βιώσιμο! Δεν ήταν βιώσιμο όταν βρισκόταν στο 120% του ΑΕΠ. Και είναι βιώσιμο τώρα, που βρίσκεται στο 180%.

Λοιπόν, η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει ή, του κ. Τσίπρα, θρυμματίζει! Το 2014, επί Σαμαρά το χρέος, παρά το κούρεμα –λεηλασία της ιδιωτικής περιουσίας, βρισκόταν στο  178,9% του ΑΕΠ. Τώρα, το 2018 ξεπέρασε το 180% του ΑΕΠ και, συγκεκριμένα, αναρριχήθηκε στο 181,1% του ΑΕΠ. Δηλαδή, ψηφίζουμε κυβερνήσεις για να μας  … φεσώνουν συνεχώς, παρά τις … «δεσμεύσεις» για το αντίθετο…

Η Ελλάδα, όμως, από τη Δευτέρα παύει να είναι το πειραματόζωο της λιτότητας. Η Ελλάδα με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί με δύναμη, αποφασιστικότητα και με συμμαχίες στην Ευρώπη για το επαχθές και μη βιώσιμο χρέος. Γιατί αυτό το χρέος φράζει το δρόμο της ανάπτυξης και τους πόρους της πατρίδας μας. Αυτό το χρέος όμως υπονομεύει επίσης και την προοπτική της ίδιας της Ευρώπης. Αποτελεί δυναμίτη στα θεμέλιά της.

Το είδαμε το πρώτο εξάμηνο, που συνοδεύθηκε από νέο … τετράχρονο … μνημόνιο!

Η Ελλάδα από Δευτέρα, θα αποκτήσει φωνή, αξιοπρέπεια, υπόσταση στην Ευρώπη. Η Ελλάδα με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα διεκδικήσει αποφασιστικά το ανεκπλήρωτο χρέος. Το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις που η Γερμανία της οφείλει. Και που το διεθνές δίκαιο επιβάλλει να της αποδοθούν.

Ναι, διεκδικήθηκε  ξανά δι΄ επιτροπών και ομιλιών σε εκδηλώσεις…

Θα γίνουν μοχλός ανάπτυξης και επενδύσεων. Και θα ενθαρρύνουν την ιδιωτική πρωτοβουλία που θέλει να επιχειρήσει παράγοντας πλούτο και όχι απομυζώντας το κράτος και το δημόσιο πλούτο.

Επενδύσεις;  Τι πράμα είναι αυτό;

Από τη Δευτέρα αρχίζει για την Ελλάδα μια νέα εποχή. Με οδηγό τη δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση του λαού μας. Κι όχι τα e-mail μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης.

Και, φυσικά, όχι με e-mail, αλλά με … τρίτο Μνημόνιο

Η συνέχεια του δημοκρατικού κράτους, που εγγυάται στους πολίτες του τις συντάξεις, την ασφάλεια, την ισονομία, θα αποκατασταθεί. Γιατί είναι οι νομιμόφρονες του μνημονίου που δεν σεβάστηκαν τη συνέχεια του κράτους για την οποία τώρα κόπτονται. Και έφτιαξαν ένα καθεστώς που έκανε κουρελόχαρτο τις εγγυήσεις του κράτους στους πιο αδύναμους, δίνοντας νέα προνόμια στους ισχυρούς. Ξεπουλώντας με σκανδαλώδη τρόπο τη δημόσια περιουσία.

Ποια δημόσια περιουσία; Αυτή υποθηκεύθηκε πια  για πολλά χρόνια!

Όλα αυτά τα χρόνια, όσοι μας κυβερνούσαν, συμπεριφέρθηκαν σαν να ήταν το κράτος δική τους ιδιοκτησία. Αυτό, όμως, από τη Δευτέρα αλλάζει. Αν υπάρχει κάποιος ιδιοκτήτης του κράτους, αυτός είναι ο ελληνικός λαός. Και μόνον ο ελληνικός λαός.

Θα εγκαταστήσουμε κανόνες δημοκρατίας και διαφάνειας παντού. Θα κόψουμε με το μαχαίρι το ρουσφέτι και τα κομματικά ένσημα.

Δεν άλλαξε τίποτε! Μάλλον χειροτέρεψε!

Επιτρέψτε μου ιδιαίτερα να απευθυνθώ στους νέους και στις νέες της πατρίδας μας.

Στη γενιά που οι κυβερνήσεις των μνημονίων, τσάκισαν τη ζωή και τα όνειρά της. Σας έκλεψαν την εργασία.

Σε κάποιους από σας, σας έκλεψαν και τη χώρα, αφού σας ανάγκασαν να φύγετε μετανάστες στο εξωτερικό. Μη τους αφήσετε να σας κλέψουν και την ελπίδα.

Μη τους αφήσετε να σας κλέψουν το μέλλον. Καλώ, όμως, και κάθε γενιά. Και ιδιαίτερα τη τρίτη ηλικία. Αυτή τη Κυριακή ψηφίστε και για τα εγγόνια σας. Ψηφίστε για το δικό τους αύριο. Ψηφίστε και για αυτούς τους 200.000 νέους επιστήμονες που έφυγαν μετανάστες στο εξωτερικό. Και δε μπορούν τώρα να έρθουν να ψηφίσουν. Δε μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον τους.

Αυτοί οι 200.000  νέοι επιστήμονες έγιναν σήμερα 500.000 και ενώ θέλουν δεν τους επετράπη να ψηφίσουν!

Πολίτες της Αθήνας, γεια σας!

… Και χαιρέτα μας τον … πλάτανο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου