ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

Μοίρασε το

Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά για μεταρρυθμίσεις και κινήσεις προσέλκυσης νέων κεφαλαίων, αλλά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των νέων δεδομένων.

Ο ελληνικός λαός έχει δηλώσει αδυναμία πληρωμής όλων των φόρων και η σύγχυση που δημιουργείται από τη πολυφωνία των υπουργών στη τηλεόραση, επιδεινώνει το κλίμα αμφισβήτησης και αναταραχής στη κοινωνία.

Τα δεδομένα αλλάζουν μέρα με τη μέρα και οφείλουν οι κυβερνητικοί εταίροι να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις.

Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί στο εσωτερικό της και να στείλει μήνυμα αλλαγής σε όλο το πλανήτη. Οι υποψήφιοι επενδυτές δεν πρόκειται να έρθουν, αν δε δουν να υπάρχει σταθερό και ελκυστικό φορολογικό περιβάλλον στη πατρίδα μας. Η επένδυση στη νέα γενιά και στη καινοτομία είναι μονόδρομος, για φυγή προς τα εμπρός και μια δυνατή επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα, όταν επισκέφτηκαν τα αρμόδια υπουργεία, έπαιρναν την απάντηση να περιμένουν λίγο καιρό μέχρι να τελειώσει η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Το τέλος της διαπραγμάτευσης άργησε, ακολούθησαν εκλογές και τώρα που οι διάφοροι φορείς επισκέπτονται εκ νέου τα υπουργεία, συχνά καλούνται από τους αρμοδίους να υποβάλουν νέες προτάσεις, προκειμένου αυτές να συζητηθούν και στη συνέχεια να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις . Καμιά σαφή διαβεβαίωση δεν παίρνουν, πέρα από γενικόλογες απαντήσεις. Τα προβλήματα όμως είναι καυτά και πάνε πίσω το επιχειρείν.

[quote text_size=”small”]

Βρισκόμαστε ήδη στις καθυστερήσεις με αποτέλεσμα ο χρόνος να λειτουργεί σε βάρος των επιχειρήσεων, οι οποίες είναι ήδη καταταλαιπωρημένες από την πολυετή οικονομική κρίση.

[/quote]

Το κακό είναι πως η χώρα έχει μείνει ουσιαστικά ακυβέρνητη να έχει πληγεί σε σημαντικό βαθμό η οικονομία. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να βιαστεί και σε καμιά περίπτωση να μην επαναλάβει τη λανθασμένη συνταγή των προκατόχων της, που επί δεκαετίες απλά μετέθεταν χρονικά τα προβλήματα αντί να τα επιλύουν. Στρατηγικό μάνατζμεντ με χάραξη προτεραιοτήτων που θα δίνουν έμφαση στην επιχειρηματικότητα.

Απαιτείται ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, που θα προκύψει από τις απαιτήσεις στο εσωτερικό της χώρας και από την εφαρμογή του τρίτου συμβολαίου συνεργασίας με τους δανειστές μας. Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία να συνεργαστεί το πολιτικό προσωπικό της πατρίδας και με συλλογικές αποφάσεις να δρομολογηθεί η έξοδος της χώρας μας από τη κρίση.

Οι πρόσφατες αναταραχές στις χρηματοπιστωτικές αγορές έξω από τις ΗΠΑ, έχουν κοπάσει, ιδίως όταν μιλάμε για την αναστάτωση στις αναδυόμενες οικονομίες. Την ίδια στιγμή, πάντως, οι αξιωματούχοι της Fed κάνουν λόγο για μια ελαφρώς λιγότερο ισχυρή αμερικανική οικονομία στην οποία η έντονη δημιουργία θέσεων εργασίας και ο ελαφρώς υψηλότερος πληθωρισμός αντισταθμίζονται από την αδυναμία σε άλλους τομείς.

Στο έντονο και διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό, η Ελλάδα καλείται να ορίσει τις προτεραιότητες της και να σχεδιάσει τη καθημερινότητα των πολιτών της με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου