ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Μοίρασε το

Η προσπάθεια για επενδύσεις συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, αλλά με λάθος τακτική. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ενισχυμένη τη δυναμική της στην Ευρώπη, καλείται να διαχειριστεί τα προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η αξία ενός νόμου έγκειται στο πόσο γρήγορα και σωστά μπορεί να εφαρμοστεί για να φέρει και τα ανάλογα αποτελέσματα. Τα επιμελητήρια μας καλούνται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη πρσέλκυση επενδυτών και να συμβάλουν με την εμπειρία και τους μηχανισμούς τους στη διευκόλυνση των ξένων ενδιαφερομένων.

Η πατρίδα μας βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και είναι η ώρα των μεγάλων τομών και αλλαγών για να ξεκινήσει μια νεα προσπάθεια, που θα φέρει έσοδα μέσα από την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. Ήρθε η στιγμή που οι λέξεις και τα οράματα πρέπει να δώσουν τη θέση τους στα έργα.

Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις αλλά και οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να τηρούν την υπόσχεση για βοήθεια. Υπάρχουν σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να παρθούν στο μέλλον από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου κ. Τζος Ερνεστ, ερωτηθείς για την παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα στη σύνοδο της G7 στην Ιαπωνία για το ελληνικό ζήτημα και το τι χρειάζεται να γίνει ώστε να υπάρξει μια μόνιμη λύση στην ελληνική κρίση, απάντησε σχετικά:

«Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση από τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, και κυρίως βοήθεια προς τον ελληνικό λαό που αντιμετωπίζει σημαντικές δημοσιονομικές και οικονομικές προκλήσεις.

Aυτό που έχουμε διαπιστώσει επίσης είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί στο να εφαρμόσει κάποιες κομβικές δημοσιονομικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, που θα ξαναβάλουν την Ελλάδα σε βιώσιμη τροχιά αναφορικά με το χρέος».

Η κυβέρνηση στην Ελλάδα πήρε αποφάσεις χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος, αποφάσεις αναγκαίες για την αντιμετώπιση μια πρόκλησης που θα είχε επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος δείχνει να κινείται στο σωστό πλαίσιο, καθώς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ενίσχυση του κλάδου της τεχνολογίας, της πληροφορικής, των επικοινωνιών και της αγροδιατροφικής  αλυσίδας, τόνωση της απασχόλησης, με έμφαση στο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και παγιοποίηση φορολογικού συντελεστή στο ύψος που ισχύει κατά την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής και για 12 έτη.

Η Ελλάδα έχει υποχωρήσει σε όλες τις απαιτήσεις του Eurogroup και έχει αποδεχτεί μάλιστα και τον αυτόματο κόφτη δαπανών για την υπογραφή της συμφωνίας, αναδεικνύοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης των δανειστών προς την χώρα μας.

Είναι η κατάλληλη περίοδος να τολμήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που θα φέρουν αναπόφευκτες συγκρούσεις και θα οδηγήσουν τη χώρα μας στις λεωφόρους των μεγάλων προκλήσεων και αλλαγών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου