ΜΕΓΑΛΕΙΩΤΑΤΕ ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΣΑΣ!!

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Αποκάλυψη: new-Deal

Αποικία, είναι ίσως πολύ ήπιος ο χαρακτηρισμός. Ίσως καλύτερο θα  ήταν το «Στρατηγέ μου ιδού ο Στρατός σας και ιδού το Προτεκτοράτο σας». Εάν δεν υπάρξει επίσημη διάψευση εντός των επόμενων ωρών από Κυβέρνηση, Κοινοβούλιο και άλλα θεσμικά όργανα ότι δεν υπάρχει επιστολή του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Αντρέα Γεωργίου με ημερομηνία 16/ 10/2010 προς τον κ. Πωλ Τόμσεν, με την οποία χωρίς να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Βουλής που είναι ο φυσικός του προϊστάμενος ζητάει από τον Εκπρόσωπο του Δ.Ν.Τ να παρέμβει για να αλλάξει ο νόμος για την λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο Ανεξάρτητος βουλευτής (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) Παναγιώτης Κουρουπλής αποκάλυψε αυτή την επιστολή βόμβα στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα στατιστικά στοιχεία και το έλλειμμα, την ώρα που κατέθετε ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ (που ελέω Δ.Ν.Τ αν δεν διαψευστεί η επιστολή Κουρουπλή) άλλαξε και τον Νόμο, Αντρέας Γεωργίου.Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε πριν λίγο στο new-Deal ο Παναγιώτης Κουρουπλής, ο κ. Γεωργίου δεν ενημέρωσε ούτε τον φυσικό του προϊστάμενο που είναι η Βουλή των Ελλήνων , ούτε καν τον τότε Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου , πως ως Πρόεδρος πλέον της ΕΛΣΤΑΤ επιθυμεί να αλλάξει ο Νόμος.
Ακολουθώντας τις πιο «αυθεντικές συνταγές» υπηκόου Προτεκτοράτου ο κ. Γεωργίου απευθύνθηκε αποκλειστικά και μόνο στον  «Ύπατο» Πωλ Τόμσεν ζητώντας του ουσιαστικά να κάνει αυτός όλες τις ενέργειες για να αλλάξει ο Νόμος.
«Ο κ. Γεωργίου εδώ και τώρα πρέπει να παραιτηθεί από Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ. Είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη αυτή του η ενέργεια και εγείρει μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα» , επισημαίνει ακόμα στη δήλωση του στο new-Deal ο Παναγιώτης Κουρουπλής.
Επίσης τονίζει πως όταν ο κ. Γεωργίου , πιέστηκε από τις ερωτήσεις του στην Επιτροπή, παραδέχτηκε ότι απέστειλε αυτή την επιστολή.
Στο new-Deal δεν ήμασταν ποτέ «ανθρωποφάγοι» . Πάντα θέταμε τα προβλήματα με την πολιτική, οικονομική και κοινωνική τους χροιά . Και κυρίως ποτέ δεν κάναμε «κίτρινη δημοσιογραφία» , γιατί δεν μας ενδιέφεραν τα «κλικ» , αλλά η ουσία των πραγμάτων.

Τα λεγόμενα του κ. Κιουρουπλή σε ένα βαθμό τα επαληθεύσαμε και από άλλους βουλευτές μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής.

Δικαιούμαστε λοιπόν να πούμε «ΝΤΡΟΠΗ» για αυτή την πράξη. Επιμαίνουμε και εμείς πως ο κ. Γεωργίου για πολιτικούς και ηθικούς λόγους και  ο Ελληνικός λαός είναι άδικα γονατισμένος στα 4 από τους διεθνείς τοκογλύφους του ΔΝΤ επιδίδονται σε ένα πρωτοφανές οικονομικό και κοινωνικό ολοκαύτωμα, πρέπει να πάει αμέσως σπίτι του στην περίπτωση που η επιστολή του Ανεξάρτητου βουλευτή Παναγιώτη Κουρουπλή , είναι αυθεντική .

Για ιστορικούς λόγους , έτσι για να μαθαίνουμε όλοι πως η χώρα μεταβλήθηκε σε προτεκτοράτο και οι πολίτες της σε «ιθαγενείς» εποχής αποικιοκρατίας δημοσιεύουμε ολόκληρη την επιστολή του κ. Γεωργίου προς τον κ. Τόμσεν (τον οποίο μάλιστα προσφωνεί ως «Αγαπητέ Πόουλ).

Θα ευχόμαστε βέβαια να μην υπήρχε ποτέ τέτοια επιστολή και ο κ. Γεωργίου να είχε ζητήσει αυτά που πίστευε ότι πρέπει να γίνουν για την ΕΛΣΤΑΤ από τον φυσικό του Προϊστάμενο τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ή ακόμα και από τον Υπουργό Οικονομικών (για ευνόητους λόγους διαγράφουμε όλα τα στοιχεία του αποστολέα email fax κ.α) που είναι αναγεγραμμένα και στο Αγγλικό και στο Ελληνικό κείμενο.

Σημείωση , έτσι για να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς παίχτηκε , δύο βδομάδες μετά την επιστολή του κ. Γεωργίου η «Αποικία Ελλάς» υπακούοντας τα κελεύσματα του «Ύπατου» άλλαξε τον Νόμο

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΑΠΟ: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΤΡΕΑ
ΠΡΟΣ:……
ΚΟΙΝ:…….
ΘΕΜΑ: Τροποποίηση του νόμου 3832
Αποστολή: Σάββατο, 16/10/2010, 2:35 πμ

Αγαπητέ Πόουλ,

Όπως γνωρίζεις η έντονα ανώμαλη κατάσταση με μερικά μέλη του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ έχει δημιουργήσει την ανάγκη της διαμόρφωσης πρότασης για την τροποποίηση του στατιστικού νόμου 3832, με την προοπτική της διευκρίνησης του ρόλου του Συμβουλίου (περιλαμβανόμενου και του ρόλου του αντιπροέδρου). Αυτό ήταν η σύσταση του νομικού εμπειρογνώμονα που χρηματοδοτείται από την Eurostat, κ. Σάμουελσον, καθώς και του υψηλού επιπέδου εμπειρογνώμονα στην ΕΛΣΤΑΤ, κ. Σνόρρασον. (Οι γνώμες των κκ Σάμουελσον και Σνόρρασον επισυνάπτονται στην επιστολή αυτή προς ενημέρωσή σας).

Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω, οι δύο ειδικοί της Eurostat και ο έλληνας ειδικός στη νομοθεσία της Δημόσιας Διοίκησης, κατά τον προηγούμενο μήνα, συγκρότησαν μία πρόταση για τροποποίηση του νόμου 3832, την οποία υπέβαλα χθες στον Υπουργό Οικονομικών. Η προτεινόμενη τροποποίηση, περιλαμβανομένης της αναγκαίας νομικής εισαγωγής (και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά) επισυνάπτονται για ενημέρωσή σας. Τα κείμενα αυτά αποστέλλονται και στον Γενικό Διευθυντή της Eurostat, κ. Radermacher.

Σ’αυτό το πλαίσιο, πρέπει να σημειωθεί ότι η Eurostat  έχει ξαναανοίξει το θέμα του διορισμού του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ στο Ενοποιημένο Συνολικό Στατιστικό Ελληνικό Πρόγραμμα Δράσης (JOSGAP) ως πρόβλημα που ενέχει υψηλό κίνδυνο για την μεταρρύθμιση του συνολικού στατιστικού συστήματος και απαιτεί μεταξύ άλλων την τροποποίηση του νόμου με σκοπό να λύσουμε το πρόβλημα. Αυτό το σημείο που αποτελεί «κόκκινη σημαία» αναμένεται να φθάσει στην ECOFIN στις αρχές Νοεμβρίου εκτός εάν η Ελληνική πλευρά το λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της, οπότε δεν θα πάει στην ECOFIN.

Όπως θα δεις από τα συνημμένα, η τροποποίηση του νόμου είναι λεπτομερής. Αυτό ίσως θεωρηθεί ως υπερβολικά λεπτομερές, αλλά δικαιολογείται στην βάση των εξής επιχειρημάτων: (α) ο νόμος 3832 είναι και αυτός πολύ λεπτομερής, (β) είναι απόλυτα αναγκαίο να διευκρινιστεί ο ρόλος του προέδρου και των μελών του Συμβουλίου (περιλαμβανομένου του ρόλου του αντιπροέδρου) με δεδομένο ότι υπάρχει συνεχής παρερμηνεία του υπάρχοντος νόμου από ορισμένα μέλη του Συμβουλίου, με καταστροφικές συνέπειες στην λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ και διακινδυνεύοντας ολόκληρη την διαδικασία της μεταρρύθμισης των ελληνικών στατιστικών στοιχείων. Μπορεί να θέλεις να συζητήσεις αυτό το θέμα με τον κ. Σνόρρασον, ο οποίος ως μόνιμος εκπρόσωπος της Eurostat γνωρίζει από προσωπική εμπειρία την κατάσταση.

Το έργο μπροστά μας είναι να περάσουμε αυτή την πρόταση «όπως ακριβώς είναι» όσον το δυνατόν νωρίτερα, καθώς κάθε μέρα που περνάει χειροτερεύει η κατάσταση.

Ο κίνδυνος είναι ότι η τροποποίηση (στην περίπτωση που η κυβέρνηση την προωθεί) μπορεί να αλλάξει, με την δικαιολογία ότι πρέπει να συμβιβαστούμε, και τότε η κατάσταση μπορεί να παραμείνει κρίσιμη και μη-λειτουργούσα, πράγμα που κανείς δεν μπορεί να το ανεχτεί.

Εγώ και ο Έλληνας ειδικός, και είμαι σίγουρος ότι και ο κ. Σνόρρασον και ο κ. Σάμουελσον προς τους οποίους στέλνω αντίγραφο αυτής της επιστολής, θα είναι στην διάθεσή σου για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σου όσον αφορά τις τροποποιήσεις και την διαδικασία που ακολουθήθηκε στην διαμόρφωση της πρότασης.
Θα σε πάρω και τηλέφωνο για να συζητήσουμε το πρόβλημα.

Με τις καλλίτερες ευχές μου

Αντρέας

Η επιστολή στα αγγλικά

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου