Η προεκλογική περίοδος διώχνει επενδυτές

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης σημειώνει ότι η προεκλογική περίοδος και οι εκλογές που είναι μπροστά μας, απομακρύνουν επενδυτές και επενδύσει και δυσχεραίνουν την ανάπτυξη. new deal

Μοίρασε το

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης σημειώνει ότι η προεκλογική περίοδος και οι εκλογές που είναι μπροστά μας, απομακρύνουν επενδυτές και επενδύσει και δυσχεραίνουν την ανάπτυξη.


Οι αναταράξεις στο εσωτερικό της χώρας, οι διαφωνίες και οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των παροχών ελαφρύνσεων, έχουν δημιουργήσει έντονη ανησυχία στον ελληνικό λαό. Οι μετακινήσεις βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο, αναδεικνύουν το μείζον θέμα της συνοχής των κομμάτων. Οι εκλογές που είναι μπροστά μας, αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές και ίσως εθνικές, απομακρύνουν τους επενδυτές και δυσχεραίνουν την ομαλή πορεία της  ανάπτυξης.

Οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν την επιχειρηματικότητα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται θέσεις απασχόλησης. Η ΕΕ πιέζει για αυστηρούς ελέγχους, που σε πολλές περιπτώσεις καθιστούν την χρηματοδότηση ανέφικτη. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι εθνικές αρχές που εποπτεύουν κατά πόσον τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις της ΕΕ για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με τις Ευρωπαϊκές Εποπτικές Αρχές, κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τον νέο μηχανισμό συνεργασίας.

Η προεκλογική περίοδος διώχνει επενδυτές

Η συμφωνία αποσαφηνίζει τις ενέργειες που πρέπει να αναλαμβάνονται όταν ανακαλύπτεται ένας αδύναμος κρίκος στο σύστημα, καθώς και τον ακριβή τρόπο ανταλλαγής πληροφοριών, έτσι ώστε η συνεργασία για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες να πραγματοποιείται αποτελεσματικά και εγκαίρως.

Ο κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος αρμόδιος για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα, τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες και την Ένωση Κεφαλαιαγορών, δήλωσε: «Οι τραπεζικές εποπτικές αρχές και οι εποπτικές αρχές για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες πρέπει να συνεργαστούν στενά, ώστε να μην δοθεί καμία ευκαιρία για νομιμοποίηση των εν λόγω εσόδων στην Ευρώπη».

Η κ. Βιέρα Γιούροβα, Επίτροπος αρμόδια για τη Δικαιοσύνη, την Ισότητα των φύλων και τους Καταναλωτές, τόνισε: «Η ΕΕ διαθέτει ισχυρούς κανόνες για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τους οποίους εφαρμόζουν με τη σειρά τους οι αρμόδιες εθνικές αρχές. Τα χρήματα και οι εγκληματίες δεν γνωρίζουν σύνορα. Οπότε χρειαζόμαστε τόσο οι εθνικές όσο και οι ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές να αντιδρούν συντονισμένα. Τούτη η συμφωνία αποτελεί σαφή ένδειξη αυτής της βελτιωμένης συνεργασίας.»

Η Ευρώπη οχυρώνεται και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον στη καταπολέμηση της διαφθοράς. Οι πολίτες αναμένουν ταχύτερα αποτελέσματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου