Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΩΝ ΨΕΜΜΑΤΩΝ …ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ…

Μοίρασε το

Ξεκίνησε άλλη μία ιστορική σύνοδος για το μέλλον του ευρώ. Όλοι οι αναλυτές προσπαθούν να κατανοήσουν τι θα αποφασιστεί,αλλά ξεχνούν ότι οι άνθρωποι δεν είναι πολύ καλοί στο να προβλέπουν το μέλλον. Αντίθετα μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα λάθη του παρελθόντος και να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε.

Το ευρώ είναι ένα πείραμα που από την αρχή είχε ελαττώματα (όπως κάθε τι ανθρώπινο) αλλά κανένας δεν κάθισε να τα διορθώσει στην διαδρομή.

Οι μεγάλοι πολιτικοί και οραματιστές πρέπει να γίνουν πιο ταπεινοί και να μαθαίνουν από τα λάθη τους και όχι να παριστάνουν τους αλάθητους.

Οι ΗΠΑ δημιουργήθηκαν μέτα από πόλεμο Βορείων εναντίων Νοτίων και ταυτόχρονη πολιτική και νομισματική ένωση. Αν θέλουμε ΗΠΕ (Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης ) πρέπει να ενωθούμε σε όλα τα επίπεδα.
Η Γερμανία φωνάζει για δημοσιονομική πειθαρχεία ενώ 25 από τις 27 χώρες της συμφωνίας του Μάαστριχ δεν τηρούν τους όρους αυτούς…

Η Γερμανία φωνάζει ότι δεν θέλει να κόψει νόμισμα, αλλά ο ισολογισμός της Γερμανικής κεντρικής τράπεζας αυξήθηκε κατά 1000% σε 8 χρόνια για να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα της.

Η κεντρική τράπεζα της Ευρώπης φωνάζει ότι δεν κόβει νόμισμα άλλα ο ισολογισμός της είναι μεγαλύτερος από της Αμερικάνικης κεντρικής τράπεζας και αυξήθηκε άλλα 80 δισ μόλις την προηγουμένη εβδομάδα. Έχει δώσει 1 τρισ. στο τραπεζικό σύστημα για 3 χρόνια με 1% ενώ οι χώρες δανείζονται με πολλαπλάσια επιτόκια.Ο ισολογισμός της είναι 30% του ΑΕΠ της ΕΕ! Μεγαλύτερος από το αντίστοιχο κλάσμα της Αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Τώρα η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει να γίνει  ΗΠΕ ή να συρρικνωθεί …Αυτό σημαίνει ότι όλη η Ευρώπη (και ο Δυτικός κόσμος) βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση αν οι κεντρικές τράπεζες αποφάσιζαν να ανεβάσουν τα επιτόκια ή να αντιστρέψουν την ποσοτική χαλάρωση που ακολουθούν για χρόνια.

Εμείς σαν σκεπτόμενοι ‘Ελληνες πρέπει να  αναλογιστούμε τι σημαίνει κάθε περίπτωση  και να προετοιμαστούμε όσο μπορούμε.
Αν αποφασίσουν μια αληθινή ένωση τότε πρέπει η κεντρική τράπεζα να κόψει κάποια τρισ , τότε επενδύσεις όπως ο χρυσός θα πρέπει να γίνουν πιο οικείες σε κάθε Ευρωπαίο πολίτη.Αν αποφασίσουν να συρρικνωθεί η Ευρώπη τότε οι Έλληνες πρέπει να επιταχύνουν την κατάρτιση του στην  επένδυση του χρυσού καθώς η νέα δραχμή θα έχει λιγότερη αγοραστική δύναμη.

Είναι καλύτερο να μάθει ο ‘Ελληνας να είναι του προλαμβάνειν και όχι του καταστέλλειν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου