Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

Μοίρασε το

Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά για μεταρρυθμίσεις και κινήσεις προσέλκυσης νέων κεφαλαίων, αλλά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των νέων δεδομένων.

Ο ελληνικός λαός δηλώνει αδυναμία πληρωμής όλων των φορολογικών υποχρεώσεων και η σύγχυση που δημιουργείται από τη πολυφωνία των υπουργών, επιδεινώνει το κλίμα αμφισβήτησης και αναστάτωσης στη κοινωνία.

Τα δεδομένα αλλάζουν μέρα με τη μέρα και οφείλουν οι κυβερνητικοί εταίροι να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις.

Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί στο εσωτερικό της και να στείλει μήνυμα αλλαγής σε όλο το πλανήτη. Οι υποψήφιοι επενδυτές δεν πρόκειται να έρθουν, αν δε δουν να υπάρχει σταθερό και ελκυστικό φορολογικό περιβάλλον στη πατρίδα μας. Η επένδυση στη νέα γενιά και στη καινοτομία είναι μονόδρομος, για φυγή προς τα εμπρός και μια δυνατή επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα, όταν επισκέπτονται τα αρμόδια υπουργεία, δε μπορούν να βρουν φιλικό περιβάλλον και η καλή διάθεση μετατρέπεται σε πρόβλημα. Το κλείσιμο της αξιολόγησης αργεί, τα θέματα είναι πολλά και η εξεύρεση λύσεων απαιτεί ταχύτατα αντανακλαστικά. Η πατρίδα μας θα πρέπει να αναζητήσει νέες μεθόδους στη προσέλκυση ξένων κεφαλαίων.

Βρισκόμαστε ήδη στις καθυστερήσεις με αποτέλεσμα ο χρόνος να λειτουργεί σε βάρος των επιχειρήσεων, οι οποίες είναι ήδη καταταλαιπωρημένες από την πολυετή οικονομική κρίση. Το κακό είναι πως η χώρα δε μπορεί να βρει το βηματισμό της και έχει πληγεί σε σημαντικό βαθμό η οικονομία. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να βιαστεί και σε καμιά περίπτωση να μην επαναλάβει τη λανθασμένη συνταγή των προκατόχων της, που επί δεκαετίες απλά μετέθεταν χρονικά τα προβλήματα αντί να τα επιλύουν. Στρατηγικό μάνατζμεντ με χάραξη προτεραιοτήτων που θα δίνουν έμφαση στην επιχειρηματικότητα.

Απαιτείται ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, που θα προκύψει από τις απαιτήσεις στο εσωτερικό της χώρας και από την εφαρμογή των συμβολαίων συνεργασίας με τους δανειστές μας. Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία να συνεργαστεί το πολιτικό προσωπικό της πατρίδας και με συλλογικές αποφάσεις να δρομολογηθεί η έξοδος της χώρας μας από τη κρίση.

Οι πρόσφατες αναταραχές στις χρηματοπιστωτικές αγορές έξω από τις ΗΠΑ, έχουν κοπάσει, ιδίως όταν μιλάμε για την αναστάτωση στις αναδυόμενες οικονομίες. Την ίδια στιγμή, πάντως, οι αξιωματούχοι της Fed κάνουν λόγο για μια ελαφρώς λιγότερο ισχυρή αμερικανική οικονομία στην οποία η έντονη δημιουργία θέσεων εργασίας και ο ελαφρώς υψηλότερος πληθωρισμός αντισταθμίζονται από την αδυναμία σε άλλους τομείς.

Στο έντονο και διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό, η Ελλάδα καλείται να ορίσει τις προτεραιότητες της και να σχεδιάσει τη καθημερινότητα των πολιτών της με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα.

Λύσεις υπάρχουν αρκεί να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου