Η Ελλάδα θα ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη διαβεβαίωση του Πιέρ Μοσκοβισί ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές κι εν συνεχεία την πλήρη κυριαρχία της. new deal

Μοίρασε το

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη διαβεβαίωση του Πιέρ Μοσκοβισί ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές κι εν συνεχεία την πλήρη κυριαρχία της.


Η 83η ΔΕΘ, με φιλοξενούμενη χώρα τις ΗΠΑ, έδωσε την ευκαιρία για πολλές επιχειρηματικές συναντήσεις. Αν υπήρχε ατζέντα οργανωμένη θα μπορούσαν να είχαν επιτευχθεί πολλές εμπορικές συνεργασίες. Θα έδιναν άλλη δυναμική ση χώρα μας.

Η ώρα των προκλήσεων απαιτεί εγρήγορση και ταχύτατα αντανακλαστικά. Η ομιλία του πρωθυπουργού στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το μέλλον της Ευρώπης, σηματοδοτεί την αφετηρία νέων πρωτοβουλιών που θα βοηθήσουν στο πρωταγωνιστικό ρόλο της πατρίδας μας.

Νέες προοπτικές ανοίγονται για τη πατρίδα μας με το κλείσιμο της τέταρτης  αξιολόγησης. Η κυβέρνηση με συστηματικό τρόπο προσπαθεί να κλείσει  τις εκκρεμότητες και να ασχοληθεί με τη καθημερινότητα των πολιτών.

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας καλείται να λειτουργήσει συνθετικά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας νέας διαδρομής,  έξω από μνημόνια και δεσμεύσεις. Να παρουσιάσουν ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα δράσης για τη μετά μνηνομιακή εποχή.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και τεχνητές εντάσεις. Ο λαός έχει υποστεί πολλές στερήσεις και αναζητά διέξοδο από τη κρίση, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και επιλογές.

Η καθημερινότητα είναι μια δύσκολη εξίσωση για δυνατούς λύτες, όμως προσφέρει πολλές επιλογές για να εφαρμοσθούν νέα δεδομένα που θα μειώνουν την ανεργία, θα δημιουργούν προοπτικές ανάπτυξης και θα αναβαθμίζουν τη ποιότητα ζωής των πολιτών.

Οι τράπεζες να λειτουργήσουν για τους μικρομεσαίους  επιχειρηματίες και να προσφέρουν στήριξη με ευέλικτα χρηματοοοικονομικά προγράμματα.

Η συνεννόηση σε όλα τα επίπεδα θα βοηθήσει και θα επιταχύνει τις εξελίξεις.

Πλήρης πρόσβαση στις αγορές λέει ο Μοσκοβισί

Η  Ελλάδα θα πρέπει να είναι μια μεταρρυθμισμένη χώρα που θα είναι ικανή να ανακτήσει περισσότερη ανάπτυξη με βιώσιμο τρόπο. Να δημιουργήσει δουλειές. Και να εφαρμόσει πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος κ. Μοσκοβισί τόνισε, ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που θα ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές με λογικά επιτόκια και στη συνέχεια πλήρη κυριαρχία της δικής της πολιτικής.

Η έξοδος από τα μνημόνια απαιτεί σοβαρότητα και αξιοπιστία. Η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Παράλληλα να σχεδιάσει την οικονομική ανασύνταξη της χώρας. Οι επενδύσεις, η μείωση της ανεργίας, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες θα δώσουν άλλη πνοή στη προσπάθεια αυτή. Οι πολίτες απαιτούν σοβαρότητα απο το πολιτικό προσωπικό, τη στιγμή που οι “τεχνητές κορόνες”, δε λένε να σιγήσουν.

Η Ευρωζώνη με όλα τα κράτη-μέλη έξω από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, όλα τα μέλη εκτός προγράμματος, θα είναι πιο δυνατή και πιο ελκυστική για το μέλλον. Θα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις και να διεκδικήσει το μερίδιο που της αναλογεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου