Ευρωπαϊκό δωράκι ο Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης εντοπίζει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός” μια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να αντλήσουν χρηματοδότηση. new deal

Μοίρασε το

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης εντοπίζει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός” μια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να αντλήσουν χρηματοδότηση.


Η καθημερινότητα των πολιτών, η οικονομική ενίσχυση των αδυνάμων, η μείωση της ανεργίας, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Η έξοδος από τα μνημόνια οφείλει να συνδυαστεί με πραγματική και όχι με «λογιστική» ανάπτυξη. Να προχωρήσουν οι συμπράξεις ΣΔΙΤ. Nα υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις που θα επαναφέρουν τη πατρίδα μας στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

Οι αγορές παρακολουθούν στενά τη πορεία της χώρας μας και δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στο «σχέδιο ανάπτυξης» που υλοποιείται σήμερα.

Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός

Χρηματοδότηση σε μεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου να ενισχύσουν τη θέση τους στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, παρέχει το πρόγραμμα «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη ως προς τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Μέχρι τώρα, στο πρόγραμμα έχουν ήδη ενταχθεί 76 επενδυτικά σχέδια, συνολικής δημόσιας δαπάνης 13,5 εκατ. ευρώ. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος (δημόσια δαπάνη) ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ.

Μέσα από το πρόγραμμα, επιχορηγούνται επενδυτικά σχέδια ύψους από 50.000 έως 400.000 ευρώ, με το ποσοστό της επιδότησης να ανέρχεται στο 50% του επιλέξιμου προϋπολογισμού. Η υποβολή των αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή έως την εξάντληση του διαθέσιμου προϋπολογισμού και το αργότερο μέχρι το τέλος του 2019.

Τα επενδυτικά σχέδια που επιχορηγούνται, θα πρέπει να περιλαμβάνουν την απόκτηση νέων σύγχρονων μηχανημάτων και εν γένει εξοπλισμού, απαραίτητου για τη λειτουργία της επιχείρησης και την άσκηση της οικονομικής δραστηριότητάς της, την εισαγωγή συστημάτων πιστοποίησης-διαχείρισης ποιότητας, τον σχεδιασμό, την τυποποίηση και πιστοποίηση προϊόντων.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν, ότι επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό μικρότερο των 50.000 ευρώ κρίνονται μη επιλέξιμα. Και δεν μπορούν να υποβληθούν. Στην περίπτωση που το επενδυτικό σχέδιο θα έχει προϋπολογισμό μεγαλύτερο των 400.000 ευρώ, το υπερβάλλον ποσό θα θεωρείται ιδιωτική συμμετοχή 100% για την υλοποίηση του σχεδίου.

Στην περίπτωση αυτή, παρ’ όλο που οι υπερβάλλουσες δαπάνες δεν επιχορηγούνται, αντικείμενο αξιολόγησης και παρακολούθησης – ελέγχου αποτελεί το σύνολο του επενδυτικού σχεδίου συμπεριλαμβανομένου και του υπερβάλλοντος κόστους.

Σε κάθε περίπτωση, η προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 24 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης.

Τα προγράμματα προσφέρουν μια ευκαιρία ενίσχυσης και δυναμικής παρουσίας στο διεθνή ανταγωνισμό, των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρία και έλλειψη στρατηγικής.

Η επιχειρηματικότητα να αποτελέσει το εφαλτήριο μιας νέας πορείας. Η Ελλάδα αξίζει να πάει ψηλά και να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει. Τα πλεονεκτήματα της είναι πολλά, αρκεί να αξιοποιηθούν σωστά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου