ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ

Τα θλιβερά γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχουν τελειωμό. Οι παράγοντες των ομάδων θέλουν να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες. Αδιαφορούν για τη ποιότητα και τη δυναμική του. Η οικονομική αποτίμηση της αναβολής του πρωταθλήματος είναι το μείζον θέμα. new deal Κωνσταντίνος Μαργαρίτης

Μοίρασε το

Τα θλιβερά γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχουν τελειωμό. Οι παράγοντες των ομάδων θέλουν να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες. Αδιαφορούν για τη ποιότητα και τη δυναμική τουΗ οικονομική αποτίμηση της αναβολής του πρωταθλήματος είναι το μείζον θέμα.

Τα τελευταία  επεισόδια στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, δεν είναι τα μοναδικά. “Ξεχείλισαν το ποτήρι” της υπομονής  της πολιτείας.

Η ΕΠΟ άτολμη και άβουλη δε μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες. Η σημερινή διοίκησή της άγεται και φέρεται από όσους την εξέλεξαν.

Οι μελλοντικοί-υποψήφιοι επενδυτές απομακρύνονται. Το ελληνικό ποδόσφαιρο απαξιώνεται  στις διεθνείς  διοργανώσεις, τόσο σε επίπεδο Εθνικής ομάδας, όσο και σε επίπεδο ΠΑΕ.

ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΠΟΔΌΣΦΑΙΡΟ ΣΕ ΜΑΡΑΣΜΟ

Τα προϋπολογισθέντα  έσοδα  από χορηγίες  μειώνονται δραματικά. Οι μεγαλομέτοχοι δε μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Οι ομάδες οδηγούνται σε μαρασμό.

Το φαινόμενο αυτό γίνεται  πιο έντονα  αντιληπτό στις μικρότερες κατηγορίες. Εκεί οι ομάδες αποχωρούν  από τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, στο μέσο της αγωνιστικής περιόδου.

“Αν δεν πάρουμε δεσμεύσεις, αν δεν σταματήσουν οι δηλώσεις, αν δεν συμφωνήσουμε το νέο κανονιστικό πλαίσιο, το νέο ποινολόγιο, θα φτάσουμε μέχρι τέλους. Εμείς δεν πρόκειται να ρισκάρουμε τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, γιατί αυτοί είναι κοκόρια. Η ΕΠΟ, η Λίγκα και οι τακτικοί δικαστές να κάνουν άμεσα αναμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου, το οποίο δεν είναι επαρκές. Ας γίνει και Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί. Αν δεν κάνουν μορατόριουμ οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και αν δεν δεχτούν να εισαχθούν στο ποινολόγιο οι ποινές για τις εμπρηστικές τους δηλώσεις, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Δεν πιεζόμαστε καθόλου. Εμάς δεν μας κρατάει κανένας. Δεν μπορούν να βγαίνουν οι άνθρωποι που ήταν της εξυγίανσης και να κάνουν αυτά τα πράγματα και να σφάζονται. Έχουν όλοι τους ευθύνη”,  τονίζει χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού κ. Γιώργος  Βασιλειάδης.

ΑΠΟΤΊΜΗΣΗ Η ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ

Με επιστολή της  η UEFA, καλεί όλα τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εξεύρεση λύσης.

Είναι επιτυχία που οι τακτικοί δικαστές  παίρνουν τις αποφάσεις.

Το ΙΔΕΑΔ (Ινστιτούτο  Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου) έχει επισημάνει τόσο στη Βουλή των Ελλήνων, όταν κλήθηκε να παρουσιάσει τις θέσεις του για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, όσο και σε ενημερωτικές ημερίδες που διοργάνωσε, ότι απαιτείται αποφασιστικότητα και τόλμη για να πάει το ποδόσφαιρο μπροστά. 

Οι  νόμοι να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα και οι ποινές να είναι ουσιαστικές. Η προσωρινή αναβολή του πρωταθλήματος θα βοηθήσει  να ηρεμήσουν τα πνεύματα, δε θα λύσει όμως το πρόβλημα.

Η οικονομική διάσταση του ζητήματος είναι  έξω από τις λογικές των μεγαλομετόχων των ομάδων. Νοιώθουν ικανοποιημένοι να συμμετέχουν σε ένα χειραγωγημένο και ξεπεσμένο σε ποιότητα και δυναμική ελληνικό πρωτάθλημα.

Το όραμα και η επιθυμία για την οργάνωση της ανεξαρτησίας  του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ακόμη στην αρχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου