ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Μοίρασε το

Ανάσταση του θεανθρώπου με σταυρωμένους χιλιάδες έλληνες πολίτες που χάνουν τις περιουσίες και τις δουλειές τους, εξαιτίας της ανικανότητας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Την ώρα που η πατρίδα μας θα έπρεπε ήδη να είχε μπει στη λεωφόρο της ανάπτυξης και της προσέλκυσης επενδυτών, η κυβέρνηση επιβάλλει νέους φόρους και οδηγεί σε απελπισία και λουκέτα εκατοντάδες επαγγελματίες.

Δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο εξόδου από τη κρίση που να δίνει ρεαλιστικές λύσεις και να δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για τους όσους θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας.

Η απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα απέδειξε ακόμη μια φορά αυτό που θα έπρεπε να γνωρίζουν όσοι διεξάγουν διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές τα τελευταία χρόνια. Χάθηκε η εμπιστοσύνη και κάθε θέμα που θα τελείωνε ταχύτατα , καθυστερεί μέσα σε νέα μέτρα και νέες επιβαρύνσεις που μόνο ζημιά κάνουν στην ελληνική οικονομία.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το ΔΝΤ θα έπρεπε να είναι ο ισχυρός σύμμαχος της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους δανειστές.

Το ΔΝΤ θέλει λιγότερη λιτότητα στην Ελλάδα, όταν ζητά χαμηλότερο στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018, με ταυτόχρονη διευθέτηση του χρέους, ενώ οι Ευρωπαίοι πιστωτές-εταίροι θέλουν το ακριβώς αντίθετο.

Τα στελέχη του ΔΝΤ θέλουν η Ελλάδα να μειώσει τη λιτότητα, και να προχωρήσει σε αξιοποίηση της περιουσίας της , αρκεί τα μέτρα και οι περικοπές να μην πλήξουν τους φτωχούς.

Το ΔΝΤ εξαιρεί τα δικά του δάνεια προς την Ελλάδα από αναδιάρθρωση, ενώ το ζητά από την ΕΕ. Δυο μέτρα και δυο σταθμά όταν αντιλαμβάνονται ότι έχουν απέναντι τους συνομιλητές αδύναμους και φοβισμένους.

Η χώρα μας οφείλει να αντισταθεί και να διεκδικήσει όσα της αξίζουν, σε μια περίοδο που λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης.

Ο μοναδικός στόχος που έχει απομείνει στην ελληνική πλευρά στο τραπέζι των συζητήσεων είναι να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ως σύμβουλος κι όχι ως χρηματοδότης.

Η καθυστέρηση των χρηματοδοτικών ροών έχει ως αποτέλεσμα η εκάστοτε κυβέρνηση να εξαντλεί τα αποθεματικά και να δημιουργούνται μεγάλες αναταραχές στις αποπληρωμές των υποχρεώσεων. Το κράτος δε λειτουργεί εύρυθμα και οι πολίτες ταλαιπωρούνται.

Είναι η στιγμή των τολμηρών αποφάσεων και των άμεσων δράσεων. Κάθε ολιγωρία κοστίζει σε επιπλέον μέτρα, ανεργία, λουκέτα και διαφθορά.

Το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου ας είναι το εφαλτήριο για ένα νέο ξεκίνημα με καλύτερες προοπτικές και ευημερία στο λαό μας , που θέλει την Ελλάδα της Ευρώπης σε ανοδική τροχιά να πετυχαίνει υψηλούς στόχους.

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου