ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

Μοίρασε το

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δημιούργησε γόνιμη αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας . Οι δανειστές μας βλέπουν στο πρόσωπο του νέου Προέδρου ένα πολιτικό που θα μπορέσουν να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν μαζί του. Η Ελλάδα στη παρούσα φάση χρειάζεται ηρεμία και να τρέξει ταχύτατα τις δεσμεύσεις της για να απεμπλακεί από τα μνημόνια.

[quote text_size=”small”]

Οι επιχειρήσεις κλείνουν, η ανεργία εκτοξεύεται στα ύψη, το προσφυγικό παραμένει άλυτο και οι ξένοι επενδυτές έχουν γυρίσει τη πλάτη τους στη πατρίδα μας. Προβλήματα που απαιτούν λύσεις και αναζητείται εξειδικευμένο πολιτικό προσωπικό για να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις .

[/quote]

Σε δέσμευση να ξοδέψει η γαλλική κυβέρνησή περισσότερα από 2 δισ. ευρώ για να καταπολεμήσει την υψηλή ανεργία προχώρησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Όπως είπε ο κ. Ολάντ, η Γαλλία βρίσκεται σε καθεστώς έκτακτης οικονομικής ανάγκης εξαιτίας της οποίας απαιτείται η λήψη άμεσων νέων μέτρων. Υποσχέθηκε ότι η χρηματοδότηση αυτού του ποσού δεν θα προέλθει από αύξηση των φόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες τα σχέδια του κ. Ολάντ περιλαμβάνουν τη δημιουργία 500.000 προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, επιπρόσθετες επιδοτήσεις για μικρές επιχειρήσεις και μέτρα για την τόνωση της πρακτικής άσκησης. Γρήγορα αντανακλαστικά για να αποφευχθούν χειρότερες καταστάσεις που θα επιδεινώσουν την οικονομία και θα αυξήσουν την ανεργία.

Ο Γάλλος πρόεδρος πήρε πριν από δύο χρόνια φιλικά προς τις επιχειρήσεις μέτρα, μεταξύ των οποίων φοροελαφρύνσεις ύψους 40 δισ. ευρώ για τρία χρόνια, κινήσεις για την τόνωση των πιο ευέλικτων σχέσεων εργασίας και ένα σχέδιο για την αναχαίτιση της δημόσιας δαπάνης. Ωστόσο τα μέτρα αυτά δεν έχουν ακόμη φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα , αφού από το 2012, περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι έχουν βρεθεί στην ανεργία, σε μια περίοδο που τα ποσοστά της έχουν μειωθεί στις περισσότερες από τις μεγαλύτερες οικονομίες των κρατών-μελών της Ε.Ε.

[quote text_size=”small”]

Στην Ελλάδα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αφιερωθεί στις συζητήσεις για τη μείωση του χρέους και δεν έχει δώσει έμφαση στην ανάπτυξη της πατρίδας μας και στην εξεύρεση νέων πόρων.

[/quote]

Οι φόροι έχουν εξουθενώσει κοινωνικές ομάδες, έχουν εξαφανίσει επαγγελματίες και δεν έχουν φέρει τα αναμενόμενα έσοδα. Σύμφωνα με στοιχεία των εφοριών της χώρας, για το οικονομικό έτος 2015, εισπράχθηκαν μόλις 39 εκατ. ευρώ. Αυτά είναι απογοητευτικά νούμερα αν αναλογιστούμε πόσοι άνθρωποι απολύθηκαν ή έκλεισαν τις δουλειές τους.

Η νέα γενιά απαιτεί γενναίες πρωτοβουλίες για να καινοτομήσει η πατρίδα μας και να στρέψει το βλέμμα της στην παγκόσμια αγορά με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για αποτυχίες και τα κόμματα της χώρας μας οφείλουν να αντιληφθούν τις ευθύνες τους απέναντι στους ψηφοφόρους τους. Νέο ξεκίνημα πάνω σε στέρεες βάσεις για μια Ελλάδα με ευρωπαϊκή προοπτική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου