ΞΑΝΑ ΠΡΩΤΟΙ! ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ…

Μοίρασε το

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Εύρωστατ, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση – από τις 28 χώρες της Ε.Ε – στην ακρίβεια. (Σ.Σ Αυτά ας τα βλέπουν οι μίζεροι που κλαίγονται συνεχώς επειδή πρωτεύσαμε στη διαφθορά/διαφθοροδιαπλοκή. Τώρα ζευγαρώσαμε).

Ταυτόχρονα τα εισοδήματα: Μισθοί, Συντάξεις κ.α συρρικνώνονται ανεπίτρεπτα, στραγγαλιστικά.

Η χώρα χρεωκοπημένη. Στασιμοπληθωρισμός. Αβάσταχτη ανεργία. Κλείσιμο καταστημάτων, επιχειρήσεων. Ανύπαρκτες επενδύσεις λόγω ασταθούς οικονομικού κλίματος, φορολογικού αλαλούμ, υψηλότατου ΦΠΑ.

Το μόνο μέγεθος – παρά την οικονομική ανέχεια / δυσπραγία- το οποίο δείχνει ανεπηρέαστο, και μάλιστα ενδυναμώνεται / θεριεύει , είναι οι τιμές των αγαθών που συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία.

Υποθέτω πως αρκετοί συνέλληνες (Ενώ γνωρίζουν πόσο δύσκολα τα φέρνουν – όσοι τα φέρνουν – βόλτα) δεν έχουν σαφώς αντιληφθεί το μέγεθος αυτού του κινδύνου.

Το μίγμα (γλίσχρων αποδοχών, φτωχοποίηση και καλπασμού τιμών) είναι εκρηκτικό!….

Δεν είναι καθόλου εύκολη η αντιμετώπισή του. Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις των ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ (αν βέβαια δεχθούμε ότι μερικοί διαθέτουν κάποια ψήγματα βούλησης και ευαισθησίας για αντιμετώπιση του δράματος, που βιώνουμε και που νομοτελειακά θα επιδεινωθεί, αν δεν αλλάξει κάτι. Ευχολόγια, ψευδείς υποσχέσεις, δήθεν προσπάθειες των εξουσιαστών μας ότι νυχθημερόν αγωνίζονται ώστε να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών, η οποία όμως διαρκώς επιδεινώνεται εξαιτίας – και- της ακρίβειας.

Αυξήσεις (Αστειεύομαι) δεν διαφαίνονται στον μεσομακροχρόνιο ορίζοντα.

Φρενάρισμα (σοβαρολογώ) των συνεχών περικοπών αποδοχών από μέρους των κρατούντων δεν διακρίνονται.

Η επαχθής φορολογία – με κορυφαίο το όνειδος του ΕΝΦΙΑ – θα συνεχιστεί αμείωτη, ανελέητη , αμείλικτη!

Η ανεργία θέλει μερικές δεκαετίες για να μειωθεί αισθητά.

Όσο για τις επενδύσεις : Για πολλά χρόνια θα έρχονται χωρίς να φθάνουν!

Υπάρχει άραγε τρόπος βελτίωσης, οδός διαφυγής , ανακούφισης;

Εδώ που φθάσαμε, εδώ που (μας) κατάντησαν μόνο ένας δυσεπίτευκτος τρόπος υπάρχει: Η τ ι θ ά σ ε υ σ η τ ω ν τ ι μ ώ ν.

Σε αυτό δεν επεμβαίνει το κουαρτέτο (τ.Τρόικα). Είναι δικό μας ζήτημα.

Ένα μόνο στοιχείο /παράδειγμα: Δεν νοείται να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα ακριβότερα από ότι πωλούνται στο εξωτερικό. Ή αν εξαχθούν και επανεισαχθούν να είναι …. φθηνότερα(;).

Είναι δυνατόν σε ελαιοπαραγωγική χώρα να γίνεται – πρόσφατα- αύξηση, σχεδόν, 10% του ελαιολάδου, όταν λιμοκτονεί το 25% του πληθυσμού; Όταν επιδοτούνται ή αποζημιώνονται – μετά από φυσικές καταστροφές, εμπρησμούς , οι αγρότες μας ποιοί άραγε επιβαρύνονται ; Το γνωρίζουν; Αλλά κάτι ακόμη. Τι γίνεται με την πολυθρύλητη αλληλεγγύη; Οι Συνταξιούχοι πχ πληρώνουν φόρους αλληλεγγύης. Οι άλλοι, πως τους αντιμετωπίζουν; Όμως – για να είμαστε δίκαιοι, οι κυρίως ευθυνόμενοι για τις ανατιμήσεις, είναι οι αισχροκερδίζοντες μεσάζοντες , τα καρτέλ κ.ο.κ. Αν δεν παταχθούν αυτοί, η κατάσταση θα επιδεινώνεται.

ΥΓ Διαχρονικά επιμένω – διαφωνώντας με τα αιτήματα όσων διαδηλώνουν ζητώντας αυξήσεις – ότι θα πρέπει να προτάξουν το πρώτιστο: Την μείωση των τιμών.

(Ειδικά σε τραγικές περιόδους ανέχειας, όπως αυτή που βιώνουμε). Το επαναφέρω.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου