ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΤΗΣ ΕΓΚΑΡΤΕΡΗΣΗΣ;

Μοίρασε το

Αλλεπάλληλα, απροσμέτρητα κρούσματα διαρρήξεων, κλοπών, ληστειών και ληστειών μετά φόνου.

Τόσον οι πολίτες, όσο και τα ΜΜΕ έχουν εθιστεί, με αποτέλεσμα οι απλές κλοπές, αλλά και οι βιαιοπραγίες στις ληστείες, να περνούν στα … ψιλά ή να μην αναφέρονται καν.

Μόνον αν υπάρχει φόνος εγείρεται (Σ.Σ άραγε για πόσο ακόμη;) ζήτημα και σχολιάζεται (;).

Υποψιάζομαι ότι – σταδιακά – θα μας απασχολούν αύριο μόνον αν ο αριθμός των θυμάτων υπερβαίνει τα …. 3 άτομα. Διαφορετικά δεν θα … έχει νόημα!….

Ειδήμονες και ανίδεοι, εξουσιαστές και εξουσιαζόμενοι μετέχουν στο extreme sport της ΣΥΝΝΕΦΟΠΤΩΣΗΣ κάθε φορά που συμβαίνει το ίδιο και το ίδιο γεγονός με τα τραγικά αποτελέσματα.

Τελικά η λύτρωση δεν νομίζω ότι θα προέλθει από την ελλειπή αστυνόμευση , ή – και – τις μικρές δικαστικές ποινές, αλλά από τον μιθριδατισμό μας στα ειδεχθή αυτά εγκλήματα.

Κουραστήκαμε, ενοχληθήκαμε, θυμώσαμε, αηδιάσαμε, απογοητευτήκαμε, απελπιστήκαμε με την διαρκώς εντεινόμενη επικίνδυνη αυτή κατάσταση. Κάτι επιτέλους πρέπει να γίνει. Η Πολιτεία, με τους ανίκανους, αποτυχημένους ταγούς της, αδυνατεί να δώσει λύση.

Η Δικαιοσύνη – επηρεασμένη από τον κοινωνικοπολιτικό περίγυρο των διαφόρων “ευαίσθητων”, “ανθρωπιστών”, “ανεκτικών” κ. α περίεργων όντων υποκριτικών προδιαγραφών, επιβάλλει ελαφρές ποινές ή -και- φροντίζει να μειώνονται οι τυχόν καθείρξεις στην πράξη. (Τα ισόβια καταλήγουν σε λίγα μόνον χρόνια φυλάκισης).

Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί λόγω … (πολυ) πολιτισμού.

Τα δικαιώματα των έκνομων (υπερ) προστατεύονται . Οι ιθαγενείς όμως μένουν απροστάτευτοι. Στο έλεος των κακοποιών /εγκληματιών/ εμπρηστών / δολοφόνων.

Προτάσεις:

1. Κατάργηση της φύλαξης όλων των ΘΩΚΟΥΧΩΝ (= κατόχων θώκων)

(Όχι βέβαια για να δολοφονηθούν από κάποιους αλλά για να αναγκαστούν να πάρουν μέτρα).

2. Οι τοπικές κοινωνίες, κοινότητες, Δήμοι, να αναθέσουν την προστασία των δημοτών τους σε τοπική / δημοτική Αστυνομία ή ιδιωτικό φορέα. Αντί να πληρώνουμε για ΕΡΤ – που δεν βλέπεται, ή δεν βλέπουμε – να διαθέτουμε αυτά τα χρήματα, για την αυτοπροστασία μας.

3. Αυστηριοποίηση με βαρύτατες ποινές για τις ληστείες.

Η βιαιοπραγία – έστω και ένα χαστούκι – να τιμωρείται παραδειγματικά. Δεν επιτρέπεται να βασανίζει το κάθε ανθρωποειδές ή να σκοτώνει ηλικιωμένα άτομα, είτε για να του δώσουν ό,τι έχουν, ή επειδή δεν έχουν, ή από σαδισμό.

Όσο για τις ληστείες μετά φόνου ισόβια πραγματικά, χωρίς τις γνωστές μειώσεις ποινής ή ” διευκολύνσεις “άνετης διαβίωσης μετ’ αδειών (ίσως και μετ’ αποδοχών).

4. Να εφαρμοστεί και το μέτρο του ισόβιου εξορισμού από την χώρα επικίνδυνων κακοποιών.

ΥΓ Μπορεί οι ανυπόληπτοι, δειλοί (φυλασσόμενοι γαρ) κρατούντες να αδιαφορούν. Αλλά για ρωτείστε όσους έχασαν τη ζωή τους, τους συγγενείς τους, καθώς και όσους έμειναν ανάπηροι από άγριους ξυλοδαρμούς και ελάτε να μου πείτε αν είναι υπερβολικές οι προτάσεις μου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου