ΣΑΛΑΜΙΝΕΙΟΣ ΧΑΡΜΟΛΥΠΗ

Μοίρασε το

Μετά από πολλά χρόνια επισκέφτηκα την Σαλαμίνα και διαπίστωσα πόσο βελτιώθηκε. Δυστυχώς όμως έχει εγκαταλειφθεί η σημαντικότερη περιοχή της. Ο τύμβος των Σαλαμινομάχων, διαθέτει ένα αμφιλεγόμενης αισθητικής (ημιτελές /συλημένο;) ορειχάλκινο γλυπτό το οποίο αποτυγχάνει να εξωραΐσει την δυσειδή εικόνα του χώρου /τοπίου, με τον τεράστιο συμβολισμό. Εκεί όπου δεν διασώθηκε μόνον η Ελλάδα αλλά και ο λοιπός κόσμος, επιβάλλεται η ανέγερση ενός μεγαλοπρεπούς Μνημείου – προσκυνήματος Ελλήνων και ξένων. Είμαστε μια κατ’εξοχήν τουριστική χώρα. Η αξιοποίηση της περιοχής αυτής της Σαλαμίνας είναι αναγκαία. Θα την καθιστούσε τόπο διεθνούς αναγνώρισης και επίσκεψης.

Είναι κρίμα άλλοι – στερημένοι -λαοί, όπως οι Σκοπιανοί, να λαχταρούν να αποκτήσουν ιστορία κατασκευάζοντας μεγαλοπρεπή αγάλματα και προτομές προσωπικοτήτων που δεν τους ανήκουν και εμείς …

Εμείς έχουμε καταδική μας μια περιοχή όπου έλαβε χώρα ένα μοναδικό ιστορικό επίτευγμα και αντί να την αναδείξουμε επιλέγουμε να την απαξιώσουμε!

Σας συνιστώ να πάτε στη Σαλαμίνα. Θα ευχαριστηθείτε. Να αποφύγετε πάντως να επισκεφθείτε τον τύμβο γιατί θα δυσαρεστηθείτε. Θα νιώσετε αυτή τη γλυκόπικρη γεύση, την χαρμολύπη που προσωπικά αισθάνθηκα.

ΥΓ Είναι ιερή υποχρέωση του Δήμου καθώς και της Πολιτείας να αναμορφώσουν τον χώρο. Να αναδείξουν το μεγάλο ιστορικό κατόρθωμα των Σαλαμινομάχων. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες έλλειψης χρημάτων. Μόνο έλλειμμα /άγνοια της ιστορικής σημασίας και μίζερη /κακομοιριασμένη νοοτροπία θλιβερών ανάξιων Νεοελλήνων “αρμοδίων”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου