Ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΒΗΜΕΝ

Μετά το τελευταίο επίτευγμά του στο Πεντάγωνο, ο Ρουβίκωνας διέβη και αυτός - αν και Ρουβίκωνας - τον ..."Ρουβίκωνα". new deal Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Μοίρασε το

Ως κοινωνία / πολιτεία, (ακόμη και η οργάνωση “Ρουβίκωνας” συμπορεύεται). Φαίνεται πως θα πάμε από χειμάρρους, ποτάμια, τσουνάμια, που επιφέρουν πολλαπλά , πολύπλευρα πλήγματα με ποικίλους τρόπους/δράσεις.

Σταθερή χειμαρρώδη ροή απειλής εμφανίζει ο γνωστός “Ρουβίκωνας” (“Ρ”). Τα μέλη της οργάνωσης έχουν αποφασίσει να καταδείξουν (πράγμα ευκολότατο, αυτονόητο άλλωστε) την αδυναμία, αναποτελεσματικότητα, ανικανότητα – σε βαθμό παραλυσίας – και ανυπαρξίας του Κράτους.

Πιθανολογώ ότι πιστεύουν ότι με την παρέμβασή τους θα αλλάξουν τα κακώς κείμενα. Δικαίωμά τους να το πιστεύουν.

Διαφωνία / ένσταση υπάρχει ως προς τα μέσα στα οποία καταφεύγουν προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους.

Οι αλλεπάλληλες, συνεχιζόμενες, επεκτεινόμενες και εντεινόμενες επιδόσεις / πράξεις τους αποδεικνύουν ότι εμμένουν στην επιβολή των “απόψεων” τους.

Η Πολιτεία οφείλει να προβληματιστεί από την δραστηριότητα του Ρουβίκωνα και να δράσει έγκαιρα. Να προστατεύσει τους πολίτες από τις “θορυβώδεις επισκέψεις” τους. Αλλά και το κύρος του Κράτους το οποίο καταρρακώνεται!

Η κατάλυση κάθε έννοιας ευνομούμενης πολιτείας είναι ό,τι χειρότερο. Υπάρχει όμως και το χείριστο. Το αδιαφιλονίκητο έλλειμμα επίγνωσης των κρατούντων για την δεδομένη επιδείνωση – σε βαθμό μη αναστρεψιμότητας – της κατάστασης στο άμεσο μέλλον.

Ο ΡΟΥΒΊΚΩΝΑΣ ΔΙΕΒΕΙ ΤΟΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ

Αδιανόητη η “επίσκεψη” (γνωριμίας ή αβροφροσύνης;) στο …Πεντάγωνο (!!!).

Δεν θα σταθώ στα (τετριμμένα και σωστά). “Σε ποιό μέρος του κόσμου, σε ποιό καθεστώς, το -κατά τεκμήριο – καλύτερα φυλασσόμενο μέρος / χώρος, μπορεί να παραβιάζεται ανεμπόδιστα και μάλιστα … δια περιπάτου; Θα πω μόνο πως αν και αυτό δεν αφυπνίσει, ταρακουνίσει τους συγκυβερνώντες βασικά, αλλά και όλους τους κρατούντες, τότε έχουμε – συνολικά – διαβεί τον Ρουβίκωνα της απωλείας μας.

Οι κύριοι μπαχαλάκηδες του “Ρουβίκωνα” πρέπει να αντιληφθούν ότι μετά το τελευταίο επίτευγμά τους στο Πεντάγωνο, “υπερέβησαν τα εσκαμμένα και εαυτούς” !… Διέβη και αυτός – αν και “Ρουβίκωνας” – τον …Ρουβίκωνα.

Διατρέχουν του λοιπού τον κίνδυνο ακόμη και αυτή η τόσο ανεκτική (σε βαθμό παρεξηγήσεως) κυβέρνηση να αναγκαστεί να πάρει σκληρά μέτρα εναντίον τους.

Επειδή λοιπόν οι ίδιοι (ως Ρουβίκωνες;) “έρριψαν τον κύβο” και “διέβησαν “Ρ” του Πενταγώνου, αλλά και τον “Ρ” της ανοχής και της υπομονής, τώρα θα έρθουν τα πολύ δύσκολα /ζόρικα.

Θα τους συνιστούσα αυτοσυγκράτηση και αυτοπεριορισμό, γιατί πλέον το πράγμα δεν πάει /τραβάει άλλο. Είτε -σπανιότερο – αυτή η συγκυβέρνηση , ή – πιθανότερο- η επόμενη θα υποχρεωθεί να τερματίσει την δραστηριότητα τους.

ΥΓ Κάποτε όλες οι “Συλλογικότητες” (Σ.Σ Αστείος , άστοχος, ατυχής όρος) θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως οι ακτιβιστικές, οι βίαιες, και βέβαια οι τρομοκρατικές ενέργειες, δεν προάγουν την ποιότητα ζωής. Ούτε τη δική μας, ούτε τη δική τους!

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου