ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Μοίρασε το

Α.) Ηρέμησαν οι Νεοδημοκράτες μετά την ταραχή τους εξαιτίας των φημών ότι πρώην και τέως Αρχηγοί – κάποιοι διετέλεσαν και Πρωθυπουργοί – υποσκάπτουν τον νυν Αρχηγό. Ευτυχώς που κάποιος από τους παρασκηνιακά και υποτραπέζια κινούμενους, αναγκάστηκε να δηλώσει δημόσια (με ψευτοχαμόγελα και τυπικές χειραψίες για την απαραίτητη παραπειστική / αποπροσανατολιστική φωτογραφία) πως: “όλα πάνε καλά” (Σ.Σ Επειδή δεν γίνεται χειρότερα;).

Δόξα των Θεώ” ανέκραξε το ποίμνιο. “Επιτέλους τα βρήκανε”. “Έλειωσαν οι πάγοι” (Σ.Σ λόγω …. θέρους;) κ.α καθησυχαστικά παρόμοια. Όσοι τα έζησαν, όποιοι υπήρξαν νηφάλιοι και παρατηρητικοί, αλλά και εκείνοι που το πληροφορήθηκαν έμειναν με την εύλογη απορία:

Πάλι τα ίδια; Συνεχίζεται η κατάρα της παράταξης. Δεν θα παραθέσω τι συνέβη στο παρελθόν γιατί είναι γνωστά, θλιβερά, καταδικαστέα, απορριπτέα. Τα πλήρωσε η Χώρα. Θα τους ρωτήσω μόνον – ως απλός ουδέτερος πολίτης / παρατηρητής/ γνώστης των παλαιότερων και νεώτερων / σύγχρονων τεκταινόμενων:

Τι ακριβώς – και γιατί; – θέλουν οι πρώην και τέως να φθείρουν τον νόμιμα εκλεγμένο νυν Αρχηγό; Και μετά τι; Θα ξανάρθουν οι ίδιοι που απέτυχαν και αποδοκιμάστηκαν; Προφανώς κάποια διαστροφή εξουσιολαγνικού τύπου, τους διακατέχει, αλλά αγνοούν και τους κινδύνους της γελοιοποίησης ως συνακόλουθο της υπέρβασης των ορίων!

Β) Έχω την εντύπωση πως σε λίγο τα κόμματα θα ιδρύσουν μόνιμο τμήμα (ίσως και να δούμε και δημιουργία αντίστοιχου Υπουργείου): Ε κ δ ό σ ε ω ς Π ι σ τ ο π ο ι η τ ι κ ώ ν Δ η μ ο κ ρ α τ ι κ ό τ η τ α ς  κ α ι Π ρ ο ο δ ε υ τ ι κ ό τ η τ α ς. Το κακό ξεκίνησε από παλαιότερα που είχαμε “ΠΑΣΟΚ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις”, κάτι που κατ’ αντιδιαστολή σήμαινε πως οι άλλοι οι Κεντροδεξιοί, οι Δεξιοί κ.ο.κ δεν ανήκαν στις δημοκρατικές αυτές δυνάμεις (;). Τελευταία όλα τα κόμματα στριμώχτηκαν κάτω από ….. Τόξα: “Δημοκρατικό Τόξο”, “Τόξο Ευθύνης” κ.ο.κ ώστε να αφήσουν εκτός Τόξου την (εκλεγμένη όμως από το λαό, όπως και οι ίδιοι οι ΤΟΞΟΣΚΕΠΕΙΣ ) Χ.Α. (Τελικά καλό της έκαναν, αλλά αυτό δεν με αφορά).

Πρόσφατα οι Κυβερνώντες – μέσω της κας Εκπροσώπου τους – προχώρησαν περαιτέρω σε έκδοση άλλου πιστοποιητικού αυθαίρετα. Αναφερόμενοι στο – απομεινάδι του – ΠΑΣΟΚ το τοποθέτησαν “εκτός του Προοδευτικού Προσανατολισμού” (!!!….). Φαντάζομαι πως αυτό, μεθερμηνευμένο, σημαίνει ….αφαίρεση της δημοκρατικότητας του (!). Το επόμενο βήμα θα είναι το εξωπέταγμα = πέταγμα εκτός του “Δημοκρατικού Τόξου” (;). Βέβαια εδώ πληρώνονται όλα. Έτσι και το ΠΑΣΟΚ θα αντιληφθεί πως είναι άδικο και ανέντιμο να καταδικάζεις τον πολιτικό σου αντίπαλο μη αναγνωρίζοντας την – δημοκρατική – εκλογή του (όπως έπραξαν οι ίδιοι οι τότε /πρώτοι διδάξαντες) τώρα τα βιώνουν στο πετσί τους!

Ελπίζω να τους γίνει το πάθημα μάθημα. Όσο για την Συγκυβέρνηση καλό θα είναι να μη μιμείται αξιοθρήνητες πρακτικές του παρελθόντος. Αλήθεια που πήγε, προς τα που στράφηκε εκείνη η περήφανη …. “Αριστερή ματιά”; Βλέπει μόνον προς τα πίσω;

Γ) Εδώ και δεκαετίες γνωρίσαμε αρκετούς πολιτικούς “δημοκρατικούς”: παλιάτσους, διασκεδαστές, γελωτοποιούς, γραφικούς τύπους με τους οποίους … πέρναγε η ώρα μας (ιδίως κατά την εκλογική περίοδο). Φοβάμαι πως του λοιπού (αναφέρομαι στο κομματικό μας Σύστημα γενικότερα) θα … πορευτούμε με πολιτικούς ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΥΣ (=προξενούν κλαυσίγελω) δυστυχώς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου