ΠΑΡΑ(ΓΚΟ)ΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΚΟΤΟΠΟΥ

Μοίρασε το

Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με τους διάφορους αξιωματούχους και ΘΩΚΟΥΧΟΥΣ (= κατόχους θώκων) πολιτικούς, Προέδρους οργανισμών, παράγοντες κ.ο.κ.

Το πρόβλημα εντοπίζεται -κατ’ εξοχήν- στην α ν ε π ά ρ κ ε ι α , α ν ι κ α ν ό τ η τ α διαχείρισης και επίλυσης.

Στην απελπισία τους καταφεύγουν – κουτοπόνηρα- σε εύκολες, πλην άδικες, παράλογες και απαράδεκτες ενέργειες.

Πρόσφατο, χαρακτηριστικό παράδειγμα η – νέα – διακοπή του πρωταθλήματος (!). Επ’ αόριστον ή, έστω, μέχρις ότου η Πυροσβεστική (Σ.Σ εκ παραδρομής δεν συμπεριέλαβαν και την …. Μετεωρολογική Υπηρεσία) ολοκληρώσει την έρευνά της για τον εμπρησμό του σπιτιού Αρχιδιαιτητή από αγνώστους (“πονάει δόντι, κόβει κεφάλι”) .Η συνέχιση του αγωνιστικού προγράμματος, δεν εμποδίζει την λήψη μέτρων. Πολλώ μάλλον όταν οι έκνομες ενέργειες γίνονται -όπως ο εμπρησμός – μακριά από τα γήπεδα. Οι ποικιλώνυμοι κρατούντες και παραγοντίσκοι της πλάκας και της καρπαζιάς (τα γράφω κομματάκι λαϊκά επειδή το ποδόσφαιρο είναι λαϊκό άθλημα) δεν είναι τόσο ηλίθιοι, αδίστακτοι, ανάλγητοι όσο πολλοί νομίζουν (και γι αυτό τους βρίζουν), αλλά ανήμπορα, κακομοιριασμένα, δειλά ανθρωπάκια, τα οποία πάνω στον πανικό τους, την αδυναμία αντιμετώπισης /σύλληψης των φυσικών και ηθικών αυτουργών τέτοιων καταδικαστέων πράξεων, προσφεύγουν σε ά-λογες, αυτοεξευτελιστικές αποφάσεις.

Εκατομμύρια φίλαθλοι, οπαδοί, θεατές, αναίτια στερούνται την παρακολούθηση του αγαπημένου τους αθλήματος, επειδή κάποια κακοποιά άτομα, αυτοβούλως ή υποκινούμενα, έβαλαν τη φωτιά.

Προσθέστε την οικονομική απώλεια των εμπλεκόμενων και των εργαζομένων στον χώρο και βγάλτε συμπεράσματα.

Αν – υποθετικά – επικρατήσει (ή και …. θεσμοθετηθεί;) αυτή η πρακτική αντιμετώπισης καταστάσεων, θα επακολουθήσει νέκρωση των πάντων. Θα παραλύουν οι συρμοί, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, οι τράπεζες, τα τελωνεία, το εμπόριο, τα σχολεία, τα δικαστήρια κλπ, αν κάποιος άνθρωπος τους πληγεί ή και δολοφονηθεί;

Και για πόσο; Μέχρις ότου βρεθούν οι ένοχοι;

Και αν κάνουν έφεση; Τι κάνουμε; Κλείνει το μαγαζί η ….”θεόμουρλη Ελλάς” επ’ αόριστον;

Επιβάλλεται η αλλαγή αυτής της νοοτροπίας, η οποία ισχύει εδώ και δεκαετίες στον Τόπο μας.

Θυμίζω, τηλεγραφικά:

Αδυνατούν οι – εκάστοτε- αρμόδιοι να πατάξουν το λαθρεμπόριο , τους φοροαποφεύγοντες ή τους φοροκλέφτες, τους μεσάζοντες, τα καρτέλ και καταφεύγουν στην απλή, ισοπεδωτική, άδικη, μαζική, απάνθρωπη υπερφορολόγηση (μέσω αμέσων, εμμέσων, ΕΝΦΙΑ, εισφορών, υποχρεωτικής αλληλεγγύης κ.α φόρων), καθώς και το κόψιμο αποδοχών, συντάξεων.

Συμπερασματικά:

Πληρώνουμε -όχι μόνον χρηματικά – βαρύ τίμημα εξαιτίας της αδυναμίας των αχρήστων, οι οποίοι αναλαμβάνουν θέσεις /πόστα που οι ασθενικοί ώμοι τους, οι διανοητικές, ηθικές και ψυχικές δυνατότητες τους, δεν (επ)αρκούν ώστε να αποδώσουν τα δέοντα.

Είναι ορθή η απόφαση του νέου Υφ/γού Αθλητισμού να μπουν, επιτέλους, κάποιοι κανόνες.

Θα του συνιστούσα να προσέξει (να επιμείνει ιδιαίτερα ) σε δύο παραμέτρους:

α. Τον περιορισμό -ή και απαγόρευση – εμπρηστικών ιδίως- δηλώσεων Προέδρων και λοιπών παραγόντων, εναντίον αντιπάλων ομάδων και διαιτητών.

β. Τα εμφυλιοπολεμικά ανακοινωθέντα που αναρτούν /εκδίδουν διάφορες (κ)οπαδικές αθλητικές εφημερίδες και οι στημένες …. τηλεδίκες, θα πρέπει να ελεγχθούν αυστηρότατα από εισαγγελείς.

Δεν επιτρέπεται να βγάζουν κάποιοι – των έντυπων ή ηλεκτρονικών ΜΜΕξέγερσης – το ψωμί τους , βάζοντας μπουρλότο, τροφοδοτώντας τα ένστικτα μίσους και (αλληλο) εξόντωσης.

ΥΓ Κακώς ψάχνουν οι αφελείς, ή οι ΠΟΝΗΡΟΒΛΑΚΕΣ αποτυχημένοι παράγοντες ομάδων, να ανακαλύψουν ποιοί είναι οι ένοικοι /κάτοχοι της “παράγκας” κ.α ευτράπελα και αποπροσανατολιστικά. Πολλές οι “παράγκες” σε μια χώρα, την οποία κάποιοι του ιδίου φυράματος την έχουν καταντήσει, ηθικά και αξιακά, εκτεταμένη … “παραγκούπολη – ΠΑΡΑΓΚΟΤΟΠΟ”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου