ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

Συγκλονίστηκε ο λαός όταν διαπίστωσε πως - μαθηματικά τουλάχιστον - 20% +60%+20% κάνουν: 100% κατηγοριών, ανοησιών και ανικανότητας του Πολάκη new deal

Μοίρασε το

Εξέπληξαν το Πανελλήνιο – ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις- οι εμπεριστατωμένες δηλώσεις /αποκαλύψεις του κου Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας σχετικά με τον χρηματισμό των γιατρών του ΕΣΥ. Πληροφορηθήκαμε κάτι που όντως αγνοούσαμε(!).

Η “έκπληξη” όμως ήρθε (μάλιστα για πολλούς ως κατάπληξη και σε μερικούς ως καταπληξία) από την υποστηρικτική – των απόψεων του – παράθεση αδιαμφισβήτητων, αδιάσειστων στατιστικών στοιχείων, τα οποία παρέθεσε.

Συγκλονίστηκε ο λαός όταν διαπίστωσε πως – μαθηματικά τουλάχιστον – 20% +60%+20% κάνουν: 100% κατηγοριών, ανοησιών και ανικανότητας (Υπουργικού μάλιστα διαμετρήματος).

Ανακύπτουν εύλογα ερωτήματα:

1. Πότε ανακάλυψε την ύπαρξη των χρηματισμών; όψιμα;

2. Πως, βάσει ποίων στατιστικών επιστημονικών μελετών (δικών του ή άλλων) προκύπτει ότι το 20% των γιατρών δεν χρηματίζεται, το 60% τα παίρνει, αν του προσφερθούν, ενώ το υπόλοιπο 20% δεν σε θεραπεύει, να δεν του τα δώσεις;

3. Έχει άραγε ο ίδιος ακουστά ή συνειδητοποιήσει τον ρόλο του ως Υπουργού ή νομίζει ότι παραμένει έξωκυβερνητικός, απλός πολίτης ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΗΣ των κακώς κειμένων, της κοινωνίας μας;

Το ότι έγινε για πρώτη (και μάλιστα αριστερή φορά – και με φόρα νεοφώτιστου) Ύπουργός δεν τον απαλλάσσει, ούτε από την επίγνωση της θέσεως του, ούτε από τις υποχρεώσεις του. Οι Υπουργοί αναλαμβάνουν ευθύνες και δρουν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Δεν διαπιστώνουν, όπως ο κόσμος, τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, το τι συμβαίνει.

Ποιός, ποιοί άραγε (οφείλουν να) είναι υπεύθυνοι για να σταματήσει ο χρηματισμός (Ιατρών και όχι μόνον);

Προδήλως οι εκάστοτε Κυβερνώντες.

Πάταξη των φαινομένων χρηματισμού / λαδωμάτων δημόσιων λειτουργών -ευρύτερα- δεν έχει επιτευχθεί εδώ και δεκαετίες.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΒΑΘΜΟ ΑΝΙΚΑΝΌΤΗΤΑΣ

Συνεπώς θα ήταν άδικο (και εκ μέρους μου βέβαια) να στηλιτεύσω τους νυν κρατούντες επειδή παρουσιάζουν τον ίδιο βαθμό αδυναμίας, ανικανότητας, ακαταλληλότητας ως προς την αντιμετώπιση του χρονίζοντος αυτού προβλήματος.

Αλλά δεν θα συμμεριστώ – και φυσικά δεν θα προσυπογράψω, ούτε θα θαυμάσω – κάθε μορφή πρόκλησης, ή θρασύτητας οιουδήποτε αξιωματούχου.

Δεν γίνεται ανεκτή πλέον η συμπεριφορά κάποιων κυρίων οι οποίοι αντί να προσπαθούν να διορθώσουν τα στραβά και ανάποδα, επιτίθενται ως λάβροι, προκλητικοί υπευθυνοανεύθυνοι σε διαφόρους επαγγελματικούς κλάδους.

Αντιλαμβάνομαι την αδυναμία τους να καταλάβουν ότι με τον τρόπο αυτό επιχειρούν, ανεπιτυχώς, να συγκαλύψουν την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

Αλλά αυτό είναι προσωπική τους υπόθεση. Ας κάνουν ότι μπορούν οι ίδιοι να το θεραπεύσουν. (Σ.Σ Αν απευθυνθούν σε ειδικούς γιατρούς. Αμφιβάλλω αν θα τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους (μετά τις δηλώσεις) έστω και αν τους προσφέρουν … φακελάκι!…

ΥΓ Διαπιστώνεται (ιατρικώς): Σύγχυση και σύγχιση. Το μπέρδεμα /σύγχυση αρμοδιοτήτων / αποστολής οδηγεί σε εκνευρισμό /σύγχιση. Εκδηλώνεται με ανοίκειες επιθέσεις προς πάσα επαγγελματική τάξη ή κάθε αντίπαλο Κόμμα. Προφανώς οι επιθέσεις αυτές χρησιμοποιούνται ως πανάκεια συγκάλυψης της ανικανότητας, αλλά και απαλλαγής από τις υπαρκτές ευθύνες προσφοράς των αξιωματούχων μας. Θλίψη !

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου