ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

Μοίρασε το

Αρχικά ξεκίνησε στάγδην “μαρτύριο της σταγόνας” με αποκαλύψεις των όσων διαδραματίστηκαν το 2015 (και για νωρίτερα έγιναν αναφορές) κυρίως από τον τ. Υπ/γο των Οικονομικών της Συγκυβέρνησης. Σιγά – σιγά ανοίγουν οι …κρουνοί και εκχέονται τα απίστευτα πράγματα, τα οποία δεν γνωρίζαμε. Ενώ θα έπρεπε. Η χαρά των Αντιπολιτευόμενων, των σκιτσογράφων, των επιθεωρησιογράφων, των κειμενογράφων, των δημοσιογράφων κλπ. Το ζήτημα – παρά τις φιλότιμες, πλην αλυσιτελείς, προσπάθειες για …στογγυλοποίηση , υποβάθμιση ή παρασιώπηση – ανοίγει διάπλατα και δεν θα κλείσει, εκτός και αν οδηγηθούμε σε πολιτικές εξελίξεις.

Στο σημερινό κείμενο θα περιοριστώ να εκφράσω την θλίψη αλλά και την ανησυχία μου ως προς το κατά που πάμε!… Σκέπτομαι, πέρα από τις όποιες ανθρώπινες συμπάθειες ή μη, πως είναι λυπηρό να παίζονται παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Την πλάτη του κυρίαρχου, εντολοδόχου, αφεντικού λαού (τρομάρα του). Δεν είναι τόσο – ή μόνο – το ποιά “πολιτική” (κομματική είναι το ορθό) παράταξη το διέπραξε. Αλλά η κρατούσα αντίληψη των -εκάστοτε – κρατούντων, αφ’ ενός να μας αγνοούν παντελώς και παντοιοτρόπως και, αφ’ ετέρου να (αυτο) νομιμοποιούνται ως προς την διάπραξη αυθαιρεσιών, αλλαγής πολιτικής, στρατηγικής, αναστροφής, εκτροχιασμού κ.ο.κ.

Εννοείται πάντοτε με την γνωστή /παραδεκτή/ παραδοσιακή πολιτικάντικη συνέπεια στην …. ασυνέπεια, την απόλυτη /διαμετρικά αντίθετη συνήθως γραμμή σε σχέση με τις προεκλογικές τους εξαγγελίες/ τα… μη προγράμματά τους. Με την παρούσα εξουσία προστέθηκε και μία άλλη, άγνωστη μέχρι τώρα, παράμετρος. Εκείνη του … τζόγου!… Ρίχνουμε μια ζαριά και αν είμαστε τυχεροί θα κερδίσουμε. Αν όχι (κάτι που δυστυχώς συνέβη) το πολύ να χάσουμε 100 δις ευρώ (!). Ε και τι έγινε, βρεγμένοι και βρεγμένοι, χαμένοι, καταχρεωμένοι, πτωχευμένοι. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως ένας σοβαρός άνθρωπος είναι δυνατόν να υιοθετήσει αυτές τις μεθοδεύσεις/τακτικές/ πρακτικές/χειρισμούς. Ανεξάρτητα από την κομματική του τοποθέτηση. Λυπούμαι αλλά τίθενται οξύτατα ζητήματα δεοντολογίας, συνέπειας, αξιοπιστίας, δημοκρατικότητας.

Ενδεικτικά θα αναφερθώ εδώ στα εξής:

1. Τα γνώριζαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά όλα αυτά;
2. Αληθεύουν όσα, ιδιαιτέρως σοβαρά καταγγέλλει ο τ. Υπουργός;
3. Είναι άραγε ποτέ δυνατόν οι ΑΝΕΛ να δέχτηκαν (όπως αναφέρει ) να συμμετάσχουν στην Συγκυβέρνηση συμφωνώντας με ό,τι και όσα θα προωθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ; Να του εκχωρήσουν δηλαδή εν λευκώ όλους τους χειρισμούς;
Αυτό αποτελεί προσβολή /ύβρη και θα πρέπει να απαντηθεί πειστικά από τους ΑΝΕΛ, και όχι από κάθε αντιπολιτευόμενο.
Συνέβη κάτι τέτοιο ή όχι;
4. Έγινε διαπραγμάτευση για (τυχόν) έξοδο της χώρας από το ευρώ;
5. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους κο Μαδούρο, Πούτιν κ. α και γιατί;
6. Πως εξηγείται η αλλαγή πλεύσης από το ΟΧΙ (62%) στο Ναι του Δημοψηφίσματος.
Κοντολογίς: Ποιός από τα δύο μέρη ψεύδεται ; Δεν αισθάνονται υποχρέωση να μας ενημερώσουν; (όχι βέβαια μέσω αλληλοκατηγοριών και αλληλοδιαψεύσεων).

Π ρ ό τ α σ η :

Επιβεβλημένη εμφάνιση του κου τ. Υπ/γου και του συνομιλητή του κου Πρωθυπουργού , καθώς και των άλλων δύο Υπ/γων οι οποίοι έλαβαν μέρος στην συνάντηση τους, στην Τηλεόραση. Να αντιπαρατεθούν δημόσια να προσκομίσουν και τις κασέτες, ώστε – επιτέλους- να μάθουμε την αλήθεια.

ΥΓ Ακούμε τους έντιμους(;) πολιτικούς μας να φωνάζουν παραδοσιακά: “Όλα στο φώς”.  Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το (φωτεινό/δημόσιο) πήδημα. Δυστυχώς, μέχρι τώρα, τα έχουμε : “Ολα στο φως του κομματικού σκοτασμού”. Απογοήτευση!!!….

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου