Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ

Η αληθινή μοναξιά είναι όταν δεν μπορείς να κοιτάξεις τον άλλον στα μάτια.Να σκεφτείς ότι σε αυτόν τον άνθρωπο μπορείς να βασιστείς. new deal Χατζηνικολαιδη

Μοίρασε το

Θα το έχεις δει και εσύ στους δρόμους, στις καφετέριες, στα πάρκα και στις παρέες. Άνθρωποι που δεν υπάρχει μεταξύ τους καμία φλόγα, καμία σπίθα αυτοαποκαλούνται ζευγάρια. Άνθρωποι που δεν έχουν κανένα κοινό, που δεν έχουν κανένα συναίσθημα, που δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι μαζί συστήνονται ως ζευγάρι.

Το βλέπεις στα μάτια τους, στον τρόπο που κάθονται, στον τρόπο που αγγίζονται ότι μεταξύ τους δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από την συνήθεια και την ανασφάλεια της μοναξιάς. Άνθρωποι που θυσίασαν κομμάτια του εαυτού τους όπως το συναίσθημα και την ελευθερία μόνο και μόνο για να μην φέρουν την ταμπέλα του μόνου.

Ποιά είναι όμως η χειρότερη μοναξιά; Η χειρότερη μοναξιά δεν είναι όταν είσαι μόνος σου. Εκεί μαθαίνεις τον εαυτό σου, γνωρίζεις το είναι σου, έρχεσαι κοντά στα όρια της ελευθερίας σου. Η αληθινή μοναξιά είναι όταν πλαγιάζεις στο ίδιο κρεβάτι με έναν άνθρωπο και αντί να νιώθεις ολοκληρωμένος νιώθεις ένα κενό. Η απόλυτη μοναξιά είναι όταν δεν έχεις έναν άνθρωπο να συζητήσεις, να του πεις τα όνειρά σου και τους φόβους σου, να μιλήσεις για τις κρυφές και τις φανερές σου σκέψεις και επιθυμίες. Η αληθινή μοναξιά είναι όταν δεν μπορείς να κοιτάξεις τον άλλον στα μάτια και να σκεφτείς ότι σε αυτόν τον άνθρωπο μπορείς να βασιστείς.

ΜΟΝΑΞΙΆ Ή “ΣΕ ΣΧΕΣΗ”;

Δεν ξέρω τι μπορεί να ενώνει αυτούς τους ανθρώπους αλλά υποθέτω κάτι ακραία επιφανειακό. Ξέρω μόνο ότι αυτοί οι άνθρωποι επέλεξαν την προσωπική τους φυλακή. Φυλακίστηκαν σε μια άθλια πραγματικότητα. Δεν μπόρεσαν να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και να έρθουν αντιμέτωποι με τους ίδιους τους τους εαυτούς, με τα δικά τους όρια. Φοβισμένοι και άπραγοι ξέχασαν ότι η ζωή είναι γλυκιά και σκληρή ταυτόχρονα. Παρά όμως τις δυστυχίες και τις ευτυχίες που υπάρχουν μέσα σε αυτήν. H ζωή είναι και μοναδική και πρέπει να παλεύεις καθημερινά να την ζεις όπως εσύ ονειρεύεσαι και όπως εσύ επιθυμείς.

Με τρομάζουν οι άνθρωποι αυτοί. Με τρομοκρατούν γιατί συμβιβάστηκαν με ο,τι βρέθηκε στον δρόμο τους.

Θέλησαν να μπαζώσουν την ζωή τους με έναν άνθρωπο απλώς που τους έδωσε την ταμπέλα “σε σχέση” και όχι “μόνος”. Σπαταλάνε χρόνο από την ζωή τους και την κουβέντα “σε αγαπάω” άσκοπα. Είναι άνθρωποι που θυσίασαν τον έρωτα αλλά προπάντων τον εαυτό τους στον βωμό της ανασφάλειας.

ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ. ΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ. ΟΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ

Είναι αδίστακτοι. Είναι αυτοί που θα σε κρίνουν με τον χειρότερο τρόπο. Είναι αυτοί που θα σε δικάσουν και θα σε ρίξουν στην πυρά. Στο πρώτο στραβοπάτημα θα βρεθούν απέναντί σου. Θα προσπαθήσουν να σου κόψουν τα φτερά και να σε κάνουν ένα με αυτούς. Δεν μπορούν να βλέπουν ανθρώπους να ξεπερνάνε τον εαυτό τους γιατί οι ίδιοι δεν το προσπάθησαν ποτέ. Είναι άνθρωποι φοβισμένοι και όποιος φοβάται μπορεί να κάνει το μεγαλύτερο κακό γιατί θα δράσει με βάση το ένστικτο και όχι την λογική και το συναίσθημα.

Θα τους έχεις δει και εσύ, θα τους έχεις ζήσει. Είναι άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα το οποίο θα τους βγάλει εκτός της σφαίρας που έγκειται στην βολικότητά τους. Τους νοιάζει μόνο το πώς θα βολέψουν τους εαυτούληδες τους. Άνθρωποι δυστυχισμένοι και τοξικοί που το μόνο που κάνουν είναι να μοιράζουν την δυστυχία τους. Κακομοίρηδες.

Μην συμβιβάζετε τον εαυτό σας με τίποτα λιγότερο από αυτό που επιθυμείτε αληθινά. Μην κάνετε αυτό που σας επιβάλλει η κοινωνία. Να δράτε όπως επιθυμείτε, όπως νιώθετε και στο τέλος να πληρώνετε την τρέλα σας. Θα έρθουν αναποδιές και δυσκολίες. Όλοι έχουν πληρώσει το τίμημα του έρωτα αλλά αυτό δεν θα πρέπει να σας πτοεί, θα πρέπει να σας πεισμώνει. Η ζωή μας μία φορά μας δίνεται. Kαι για αυτό θα πρέπει να την ζούμε κόντρα στα πρέπει και κόντρα στον ίδιο μας τον εαυτό. Να κοιτάζεις τον φόβο στα μάτια. Kαι να του λες “εγώ δεν σε φοβάμαι, εσύ θα πρέπει να φοβάσαι εμένα γιατί είμαι ελεύθερος. Aυτό θα πει μαγκιά, και όλα τα άλλα θα έρθουν. Όσο πεισμώνεις και προσπαθείς όλα είναι υλοποιήσιμα και εφικτά.

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο της Αντωνίας Χατζηνικολαιδη στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου