ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Μοίρασε το

Πληθαίνουν τα κοινωνικά παρακμιακά φαινόμενα.

Ουδείς – εκ των υπευθυνοανεύθυνων, καθ’ ύλην αρμοδίων , συγκινείται.

Ενδεικτικά παραδείγματα:

1. Μαφιόζικες πρακτικές εφαρμόζονται. Όχι μόνον για την προστασία των συμφερόντων ανθρώπων του υποκόσμου / “νύχτας”, αλλά και ευυπόληπτων εργοδοτών /επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται νόμιμα /στο φώς της ημέρας (!).

Ορισμένοι από αυτούς άρχισαν να εφαρμόζουν έκνομες μεθόδους για να αυξήσουν τα εισοδήματα τους: επιστρατεύουν μπράβους οι οποίοι συνοδεύουν τους εργαζόμενους στα ΑΤΜ των Τραπεζών και όταν γίνεται ανάληψη του μισθού τους, τους παρακρατούν (;) με “ευγενικό” τρόπο οι κ.κ. μπράβοι (ατάκα και ) επί τόπου ένα ποσοστό – σεβαστό – το οποίο επιστρέφεται στον εργοδότη.

Τελικά ωφελούνται και οι τρείς εμπλεκόμενοι:

– Ο εργοδότης, επειδή ληστεύει τον υπάλληλό του, αλλά και φοροδιαφεύγει.

– Ο κος “φουσκωτός”, επειδή προσπορίζεται – αξιοπρεπώς; – τα προς το ζην. – Ο ίδιος ο Υπάλληλος, επειδή, όσο και αν ακούγεται περίεργο, δεν κινδυνεύει να του αρπάξουν κακοποιοί τα χρήματα που σηκώνει από την Τράπεζα!

Απλά μαθηματικά είναι: Αν πχ κάνει ανάληψη 600 €, θα πρέπει να δώσει περίπου (σήμερα, αύριο μάλλον θα αυξηθεί) 150 € στον συνοδό / προστάτη του. Αν τον έκλεβαν, τότε θα έχανε όλα του τα χρήματα. Τώρα με κόστος προστασίας 150 € διασφαλίζει τα υπόλοιπα 450 ! Άρα ωφελείται τα υπόλοιπα 3/4.

Απορώ γιατί διαμαρτύρονται κάποιοι.

Δεν πήγαν ποτέ σχολείο;

2. Διοικητής Οργανισμού θεώρησε φυσικό / φυσιολογικό – κάτι σαν το …. φυσικό αέριο ας πούμε – να υπογράψει την προαγωγή … του και , στη συνέχεια, να χορηγήσει στον εαυτό του, 250.000 € εφάπαξ!!!. Όλα βέβαια μέσα σε νόμιμα πλαίσια με τις απαραίτητες μάλιστα κρατήσεις!

Πολλοί συμπολίτες αναξιοπαθούντες προσπάθησαν να … κρατηθούν για να μην πάρουν φόρα και δεν αφήσουν τίποτα όρθιο.

 

Συγκρατήθηκαν όταν ο αρμόδιος Υπουργός τους εξήγησε πως … ουδέν το επίμεμπτον υπάρχει στην όλη υπόθεση. Ευτυχώς!….

3. Πρωτοκλασσάτος Υπουργός βλέπει ως Σαμουράι τους συντρόφους του της Συγκυβέρνησης ως πολεμιστές, οι οποίοι ενωμένοι θα μείνουν αγωνιζόμενοι, μέχρι το τέλος της 4ετίας, αλλά και πέραν αυτής.

Δυσεξήγητος ο αγώνας τους, δυσνόητος και δύσπεπτος για τον λιμοκτονούντα λαό, που έχοντας υποστεί πολλά, διακρίνει /υποψιάζεται πως ο αγώνας δίνεται “Υπερ καρεκλών/βλωμών και εστιών”.

4. Τελικά ποιό είναι το μείζον (ζητούμενο):

Το πότε θα κλείσει η αξιολόγηση ή το πως -με ποιούς επαχθείς ή και επαχθέστατους όρους – θα κλείσει;

Έχουν άραγε (εξουσιαστές και εξουσιαζόμενοι) αντιληφθεί την ειδοποιό διαφορά, ανάμεσα στο πότε και στο πως ;

(Σ.Σ Εντελώς πληροφοριακά -επιμορφωτικά προς τους κ. κ Συγκυβερνώντες : ο διαφημιζόμενος/ τιτλοφορούμενος “Εντιμος Συμβιβασμός” τους δεν συνάδει /συνδέεται αποκλειστικά με το ένα ή το άλλο μόνον επειδή απλούστατα … πάει με όλα – ως πολιτικάντικο πονηρό φραστικό επινόημα-).

5. Ποιός άραγε ψεύδεται; ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος ή ο τ. Υπουργός; Τι ελέχθη όταν συναντήθηκαν; Τι συμφώνησαν; Τι ισχύει;

Μήπως είχαν δίκιο οι αγρότες που ζήτησαν να συναντήσουν (άλλον Υπουργό) μόνον παρουσία και δικών τους καμερών , ώστε να καταγραφούν όσα λέγονται κατ’ ιδίαν;

6. ΕΘΝΟΓΟΝΕΑΣ ισχυρίστηκε πως καλώς μειώθηκε η επιβάρυνση της εισφοράς αλληλεγγύης των βουλευτών , αφού πρέπει να έχουν … “καθαρό μυαλό, χωρίς οικονομικά προβλήματα”. Λες και άλλοι επαγγελματίες οι οποίοι προσφέρουν πολύ περισσότερο υπεύθυνο έργο, μπορούν να δουλεύουν με ανέχεια και θολωμένο μυαλό!…

Οφείλουμε χάριτες σε όλους αυτούς τους πλουσιοπάροχα αμοιβόμενους – εδώ και δεκαετίες – ΚΑΘΑΡΟΜΥΑΛΗΔΕΣ που κατάφεραν να μας εξαθλιώσουν. Να …καθαρίσουν τους Έλληνες με “καθαρές” δουλειές από ορκισμένους κ α θ α ρ ο δ ο ύ λ η δ ε ς !….

ΥΓ Κανείς πλέον δεν εμπιστεύεται κανέναν. Ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει και λέει ό,τι – και όπως -θέλει. Δεν υπάρχει λογική, μέτρο, φιλότιμο, ντροπή. Ευτυχώς που υπάρχει “Κράτος”, “Δημοκρατία ” “Κοινοβούλιο”, “Τάξη” και (Αν) ασφάλεια! Ισχυροί λόγοι ανησυχίας !

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου