ΛΟΓΟΚΛΟΠΕΣ

Μοίρασε το

A)ΕΙΚΟΝΟΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ και Βαφτίσια V/S ΛΥΣΕΩΝ

Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Συνέβαινε – παραδοσιακά – στο πάλαι ποτέ “Π.Σ” = Πολιτικό Σύστημα και νυν “Κ.Σ” = Κομματικό Σύστημα. Όλο το βάρος έπεφτε στις εντυπώσεις , την τηλεοπτική εικόνα ώστε το πόπολο να εντυπωσιάζεται και να ψηφίζει υπό την επήρεια τους , παρασυρμένο από την ξύλινη δημαγωγική γλώσσα καθώς και τα τερατώδη, ξεδιάντροπα ψεύδη τους.

Η εφεύρεση λέξεων εντυπωσιασμού αποτέλεσε – πρίν, νυν και αεί- βασικό μέλημα των πολιτικάντηδων. ‘Όσο για τις αντιγραφές /κλοπές συνθημάτων , δεν υπήρξε φραγμός, ούτε καν προστασία των …. “πνευματικών δικαιωμάτων”. Δεν ξεπατίκωναν /αντέγραφαν / έκλεβαν αναμεταξύ τους, αλλά και από ξένες χώρες (θυμάστε το περίφημο: Αλλαγή = Γαλλικό ήταν) .

Τώρα μας προτείνουν: “Νέα Μεταπολίτευση” (Σ.Σ Όπως λέμε: Νέα Καβάλα, νέος Πανιώνιος. Αυτές οι ποδοσφαιρικές ομάδες είχαν βέβαια λόγους – οικονομικούς βασικά-).

Αναπόφευκτοι οι συνειρμοί:

Μήπως – διόλου απίθανο – άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι όντως πτωχεύσαμε / χρεοκοπήσαμε και σκέπτονται υπαγωγή σε κάποιο άρθρο πχ 99,69 κ.ο.κ για να διασωθούμε μέσω μετονομασίας;

ΥΓ Παράκληση να αποφύγουν να μη μας προκύψει κανένα “ΝΕΚΟΣ” = Νέο Κομματικό Σύνταγμα.

Β) ΦΙΛΟΙΘΑΓΕΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Κάτι πρέπει να γίνει και για τους ντόπιους ιθαγενείς. Μια καλή ιδέα, για την προστασία τους από τους ντόπιους και ξένους αγαπητικούς, θα ήταν η μίμηση /αντιγραφή κατά τα πρότυπα των (μαχητικών ) φιλοζωικών εταιριών.

Να ιδρυθεί μια Πανελλήνια : ΦΙΛΟΙΘΑΓΕΝΙΚΗ Εταιρία!….

ΥΓ Είναι κρίμα κι άδικο να προστατεύονται τα ζώα και να μένουν απροστάτευτοι οι άνθρωποι.

Γ) Παραδαρμένοι, Άσκεφτοι , Πελαγωμένοι, Άσχετοι

Ατέρμονες οι συζητήσεις εντός Βουλής , εκτός, καθώς και στα τηλεπαράθυρα, με ανούσιες , αχρείαστες λεπτομέρειες όπως:

  • Πόσο θα είναι το ύψος του ΕΝΦΙΑ , πόσες και από πότε οι δόσεις, και τι θα περιλαμβάνεται ώστε να γίνει (στραγγαλιστική) υπερφορολόγηση.
  • ΟΝΟΣΚΙΑΜΑΧΟΥΜΕ (Ερίζουμε περί όνου σκιάς ) Επιχειρηματολογούμε πάνω σε έναν φόρο που : οικονομικά, ηθικά, νομικά, συνταγματικά, λογικά δεν θα έπρεπε να υφίσταται. Χάνουμε το δάσος.
  • Προσωπικά αρνούμαι να επιχειρηματολογήσω ασχολούμενος με τα επί μέρους , αφού δεν αποδέχομαι αυτόν τον άθλιο φόρο.

ΥΓ Σε προηγούμενο κείμενό μου – επειδή μου αρέσει , όπου γίνεται, να κάνω προτάσεις και να μην είμαι ένας ακόμα ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΗΣ – είχα προτείνει και λύσεις ισοδύναμων.

Θα επανέλθω, γιατί το ζήτημα είναι τεράστιας σημασίας, τέτοιας που μόνο με την αναλγησία του “Κ.Σ” μπορεί να συγκριθεί!

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου