ΚΟΥΦΑ ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Μοίρασε το

Τελευταία αυξάνονται τα κρούσματα συνανθρώπων μας που σπεύδουν για θεραπεία λόγω κώφωσης. Κουφαίνονται όλο και περισσότεροι συμπάσχοντες συμπολίτες μας με τα «κουφά» που ακούνε !…

Εκλεγμένοι, γραμματιζούμενοι πτυχιούχοι , κάποιος και με καθηγητικούς τίτλους (αλλά και με εμφανή αδυναμία στο δίκαιο μοίρασμα άχυρου ανάμεσα σε δύο γαϊδούρια) λένε εκκωφαντικά ανήκουστα, ηχορρυπαντικών προδιαγραφών πράγματα, όπως:

  • Η κρίση τελείωσε (Σ.Σ Χαμπάρι δεν πήραμε).
  • Το επάγγελμα του ψαρά ή του ξυλοκόπου είναι – βάσει στατιστικών του εξωτερικού – περισσότερο επικίνδυνο από εκείνο του αστυνομικού(!) (Σ.Σ Γιατρέ τα χάπια μου).
  • Ποιος ζεί και ποιός πεθαίνει μετά το 2019 (Σ.Σ Με ή χωρίς ελληνικότητα;).
  • Που τις είδατε τις πολλές κατσαρίδες; Θυμάστε πόσες (περισσότερες) κυκλοφορούσαν (ανενόχλητες;) τα προηγούμενα χρόνια (Σ.Σ Φαίνεται πως αυτές που κυκλοφορούν τώρα είναι πιο ακίνδυνες επειδή φέρουν αριστερό πρόσημο).

Όλα αυτά – τα όλιγα, αλλά χαρακτηριστικά – είναι εξόχως ενδιαφέροντα (…για χαβαλέδες, επιθεωρηστογράφους, σκιτσογράφους, κωμωδιογράφους).

Αλλά και ιδιαζόντως ανησυχητικά. Όχι τόσο από πλευράς κενολογίας, όσο από πλευράς προέλευσης.

Θα πρότεινα να γενικευθούν οι ιατρικές επισκέψεις των κρατούντων (σε άλλες βέβαια ειδικότητες).

Μόνον το ΕΣΥ θα μπορεί να σωθεί με … αυτοίαση, αν προλάβει και αποφύγει την αυτοβύθισή του.

Ανέκαθεν είχα απορίες:

Όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ κατοικούν εδώ;

Έχουν επίγνωση αυτών που λένε; Θεωρούν τον εαυτό τους έξυπνο και τους πολίτες ηλίθιους;

Μιλάνε για να μιλήσουν ή απλώς για να ανοιγοκλείνουν – αντιαισθητικά – το στόμα τους; Γιατί αυτοεκτίθενται / αυτογελοιοποιούνται;

Και βέβαια (ρητορικό ερώτημα) : Τι θέλουν και ανακατεύονται με τα κοινά; Να δεχθώ – καλόπιστα- πως θέλουν να μας ψυχαγωγήσουν , ενδιαφέρονται για το καλό μας, πονάνε την Πατρίδα κ.α ανάλογα.

Όμως τέτοιος αλτρουισμός; Τέτοια θυσία/ αυταπάρνηση , τόση (αυτό)γύμνωση για πρόκληση κλαυσίγελου, ομολογώ πως είναι πρωτάκουστη , πρωτόγνωρη, σχεδόν … κομματικών προδιαγραφών και διαστάσεων.

Εδώ φαίνεται πως μας τελείωσαν (κυριολεκτικά και μεταφορικά) όλα: κρίση, επίγνωση, λογική, επαφή με την πραγματικότητα, το μέγεθος των επικρεμάμενων κοινωνικών και εθνικών κινδύνων, η αίσθηση του μέτρου, ή αξιοπρέπεια, οι αρχές, η ειλικρίνεια, η εντιμότητα, η συνέπεια, η αίσθηση του καθήκοντος, η έννοια προσφοράς και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος.

ΥΓ Πάντως αυτοί οι …. «Αρχιερείς» πρέπουν στο ΚΟΜΜΑΤΟΠΛΗΓΙΚΟ πλήρωμα των ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΑΣΤΩΝ οι οποίοι θαυμάζουν, χειροκροτούν, εκλέγουν και επανεκλέγουν τους ηθοποιούς αυτούς ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΥΣ ώστε να συνεχίζεται ο χαβαλές και η αλληλοκοροϊδία. Στο κάτω –κάτω: Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει μετά από μερικά χρόνια.

Δυστυχώς όμως δεν θα χάσουμε μόνον ξεμωραμένους, αλλά και τον Ελληνισμό ο οποίος ήδη πνέει τα λοίσθια με τους ταγούς που διαθέτει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου