ΚΟΜΜΑΤΟΠΥΡΠΟΛΗΣΕΙΣ

Μοίρασε το

Όπως αποδεικνύεται τα πάντα – συμπεριλαμβάνονται λοιμοί, λιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί, εμπρησμοί, στάχτη, μπούρμπερη και αποκαΐδια- προσφέρονται για κομματικές αντιπαραθέσεις (;).

Τελευταίο (;) αλλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικό παράδειγμα η πυρκαγιά στα Κύθηρα που αποτέφρωσε το 1/4 του δάσους του νησιού. Τα Κόμματα βρήκαν άλλη μια – χρυσή; – ευκαιρία να αλληλοκατηγορηθούν ενώ η πυρκαγιά συνεχιζόταν !…

Η ευθύνη δεν αναζητήθηκε στους εμπρηστές, αλλά αλλού: Στον κο Δήμαρχο ο οποίος έτυχε να είναι … Νεοδημοκράτης. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έστειλε επανειλημμένα επιστολές στους αρμοδίους και την Πυροσβεστική για περισσότερο από 2 χρόνια, αλλά δεν πήρε καμία απάντηση (!).

Το σφάλμα του όμως είναι ότι δεν ανήκει στην Συμπολίτευση. Όταν λοιπόν η Αντιπολίτευση έψεξε την Κυβέρνηση για ολιγωρία, ανεπάρκεια, καθυστερημένη αντίδραση, και ο ίδιος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε ελλείψεις, παραλείψεις και ανεπάρκειες των αρμοδίων, δόθηκε η ευκαιρία ταύτισης του με το Κόμμα στο οποίο πρόσκειται.

Θα μου πείτε που βρίσκεται το περίεργο ή εντυπωσιακό. Μα, στο ότι δεν σκέφτηκε ότι θα τον πρόδιδε το … “Κομματικό Δακτυλικό του Αποτύπωμα” (!).

Στο ότι – ευκαιρίας δοθείσης – ο αποπροσανατολισμός συνακολούθησε. Η Κυβέρνηση, με σημαιοφόρο τον αρμόδιο κο Υπουργό της, επιτέθηκε με ασυνήθιστη σφοδρότητα στον τοπικό Άρχοντα -ένοχο(;). Προσωπικά – και καλοπροαίρετα – θα δεχτώ ότι έχει, τυχόν , και ο ίδιος ευθύνες. Αυτό όμως τι σημαίνει; Ότι … φταίει η κομματική του ταυτότητα επειδή διαμαρτύρεται;

Τι θα έκανε ο καθένας- ανεξάρτητα από κομματική ένταξη – στην θέση του; Θα καλούσε παραθεριστές να φορέσουν το μαγιό τους, να πάρουν τα κουβαδάκια τους τα παιδάκια και να τρέξουν να σβήσουν τις φωτιές, απολαυάνοντας το φλεγόμενο τοπίο; Και, επιτέλους, πόσο θα συνεχιστεί η άφρονη, αηδιαστική, εμετική κομματικοποίηση κάθε γεγονότος;

Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που καίγονται τα σπίτια μας, ή ο Τόπος να ψάχνουμε τις κομματικές εντάξεις /ταμπέλες/προσκολλήσεις ημών και αλλήλων. Αν εξαιρέσουμε τους: διανοητικά καθυστερημένους, τους ηθικά ακρωτηριασμένους, τους ιδεοληπτικούς, τους ΚΟΜΜΑΤΟΠΛΗΓΙΚΟΥΣ , τους επαγγελματίες ΚΟΜΜΑΤΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, δεν νομίζω πως ένας σώφρων άνθρωπος συγκινείται ή υιοθετεί τέτοιες αλλοπαρμένες συμπεριφορές/προσεγγίσεις.

ΥΓ Τα Κύθηρα σκεπάστηκαν από στάχτη και αποκαΐδια που δεν οφείλονται μόνον στις πυρκαγιές, αλλά και στους καμένους /αποτεφρωμένους εγκεφάλους, όλων των εμπλεκόμενων -και φυσικά ευθυνόμενων για παντελή έλλειψη πρόληψης και πυροπροστασίας. Αντί να σημαίνουν (μεταφορικά) : “Τον ιδεατό τόπο βουκολικής και ερωτικής ατμόσφαιρας”, θα είναι: καμένη γή/χωματερή στάχτης και κουφαριών αλληλοεξοντωμένων κομματανθρώπων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου