ΚΩΔΩΝΙΣΜΟΣ

Μοίρασε το

Ανεπίτρεπτες οι αναταράξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης. Παραθέτω – εισαγωγικά και τηλεγραφικά – τα γεγονότα.

– Η Συγκυβέρνηση αποφασίζει η αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου να προηγηθεί των αποφάσεων του Σ.τ.Ε (;).

– Το Ανώτατο δικαστήριο συνέρχεται και αναβάλει – επ’ απροσδιόριστον – την οριστική ετυμηγορία του. (Αρνησιδικία;)

– Έντονη /φορτισμένη ατμόσφαιρα με δύο διαφοροποιήσεις (και παραιτήσεις) Αντιπροέδρων για τον τρόπο διεξαγωγής της όλης διαδικασίας που ακολουθήθηκε.

– Αντίδραση του κου Προέδρου του Σ.τ.Ε (Σ.Σ Ο οποίος ανέλαβε …. αυτόκλητα ” την ευθύνη της μη χειραγώγησης των Δικαστών του”. Αυτό το τελευταίο κτητικό “του” είναι κομματάκι δύσληπτο, δύσπεπτο, αλλά και υποτιμητικό για ισότιμους ενήλικες συναδέλφους του).

– Ο κος Πρωθυπουργός καλεί τους επικεφαλείς των Ανωτάτων Δικαστηρίων προκειμένου να συζητήσουν βασικά, το μισθολογικό, που τους απασχολεί. (Σ.Σ Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πολίτες , που δεν καλούνται και όταν φτάσουν απ’ έξω από το Μαξίμου τους υποδέχονται με ….αυξημένες ποσότητες χημικών).

Τους διαβεβαιώνει – αυτοδεσμευόμενος – ότι: θα αποφευχθεί κάθε περικοπή των αποδοχών τους, και μάλιστα το 30% (1/3) των υψηλόβαθμων εξ αυτών, θα πάρουν και αυξήσεις (!!!….).

Οφείλει να εξηγήσει ο ίδιος γιατί κάλεσε αυτούς και όχι τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Διαφορετικά θα δικαιώσει αυτούς που τον κατηγόρησαν ότι επιχείρησε να τους επηρεάσει δωροδοκώντας τους.

– Σφόδρα ενοχλημένοι οι (αγνοημένοι, αφού εδώ και 6 μήνες είχαν υποβάλλει αίτημα στον κο Πρωθυπουργό να τους δεχτεί για μισθολογικά ζητήματα /αιτήματα του κλάδου). Συνδικαλιστές Δικαστικοί έβγαλαν καυστική ανακοίνωση, στην οποία, επιπρόσθετα, επισημαίνουν και την διαφωνία τους για την (αδιανόητη;) σύνδεση καθήκοντος – ως αυτονόητης έννοιας για Δικαστές – και μισθού.

Αλλά και την επιλεκτική, μεταχείριση, με αύξηση αποδοχών ορισμένων (του 1/3) των υψηλόβαθμων Δικαστών.

– Επί Απριλιανής Δικτατορίας οι -τότε – γενναίοι χειράφετοι/ χειραφετημένοι Δικαστές του Σ.τ.Ε αψήφισαν το καθεστώς υπερήφανα. Εύγε!

– Ακούμε δηλώσεις του κου Προέδρου του Σ.τ.Ε περί:

  • “Μη επηρεασμού, καθοδήγησης ή χειραγώγησης των Δικαστών (του;) οι οποίοι δεν υποκύπτουν σε πιέσεις”. (Σ.Σ Δεν τα θεωρεί και εκείνος, όπως εξάλλου εμείς, αυτονόητα αυτά;) .
  • “Αφουγκράζονται την κοινωνία και πιάνουν τον σφυγμό της”.

Οι πολίτες οι οποίοι υπολήπτονται το Σ.τ.Ε απαιτούν να αποφασίζει α ν ε π η ρ έ α σ τ α – με κλειστές πόρτες, παράθυρα, αφτιά, μάτια- από πολιτικούς , πολιτειακούς, κοινωνικούς, θρησκευτικούς, οικονομικούς , ιδεολογικούς , συμφεροντολογικούς ή …. περιρρέοντες παντοειδείς και ποικιλώνυμους παράγοντες).

Προσοχή!

Ελλοχεύει ο κίνδυνος διάρρηξης / διάσπασης της ενότητας του Δικαστικού Σώματος, αν συνεχιστούν τα φαινόμενα που έλαβαν χώρα τελευταία.

Αν ο άθλιος διχασμός και η αλληλοεξόντωση των κομμάτων του ΚΣ (= Κομματικού Συστήματος , τέως πολιτικού ) επεκταθεί και στον χώρο της Δικαιοσύνης, η Χώρα θα παύσει να έχει μέλλον.

ΥΓ Παραινώ

α. Το ΚΣ : να αφήσει ήσυχους τους Δικαστές να επιτελέσουν το έργο τους. Είναι εγκληματική κάθε απόπειρα επηρεασμού, χειραγώγησης , ή εξαγοράς τους. (Σ.Σ Όσοι είμαστε …..μιας κάποιας ηλικίας γνωρίζουμε πως ανέκαθεν η εκτελεστική εξουσία επιχειρούσε – συνήθως ανεπιτυχώς – την χειραγώγηση της Δικαστικής).

β. Τους Δικαστές: Να αδιαφορήσουν – κλείνοντας τα αφτιά τους στις σειρήνες ευνοϊκής μεταχείρισης τους, και μάλιστα σε περιόδους όπου το 1/4 του λαού ζεί κάτω από το όριο της φτώχειας – και να συνεχίσουν ενωμένοι, ανεπηρέαστοι, απερίσπαστοι το έργο τους. Η κοινωνία, στην πλειονότητά της, θα ήθελε να εξακολουθήσει να τους εμπιστεύεται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου